söndag 29 juni 2014

Regn

Matteria


Välbehövligt, men inte direkt inbjudande...

Man får trösta sig med annat. Till exempel ett gott bröd och nya favoritmarmeladen - päron och ingefära.
Och så finns ju de här!


18 kommentarer:

 1. Med sånt sällskap gör det inget om det regnar ute! Ibland är det skönt att bara vara. Blir man trött på det så kan det kanske finnas något gammalt undanstoppat att gå igenom och sortera eller träna in nya konster för oss fyrfotingar... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fyrfota gör ofta matte alldeles varm i hjärtat. :)
   Hon har glömt att man kan träna in konster, men stirrar ibland med förtvivlan på allt som borde gås igenom och sorteras/kasseras...
   Det är kanske då det i stället blir en mugg kaffe och marmeladmacka...
   Kasper

   Radera
  2. Jodå! Min husse brukar äta nåt gott innan han sätter igång med nåt stordåd, fast då blir han så trött så han måste vila sig lite först och sen brukar det vara dags att gå ut med mig och sen säger matte att det är dags för mat - och sen är det oftast glömt... Kramis

   Radera
  3. Det tär tydligen rejält på krafterna att gå igenom alla stordåd som ska uträttas, det ser jag här också... Och sen är det den där eftermiddagsluren som matten visst behöver ... och sen är det kväll ... och dessemellan finns ju jag ... (Man kan förresten somna framför en dator likaväl som framför en teve, säger matte.)
   Kasper

   Radera
 2. Visst är det mysigt att vi har sånt bra sällskap, för regnar gör det här mest varje dag!
  Skönt att läsa att du mår bra nu Kasper, vi hoppas det går bra med tänderna också.. Man skulle kanske sätta in sånadär guldtänder så man slipper problem!
  Jag har också varit hos farbror doktorn igen, och där fick jag tre olika mediciner så nu ska vi förhoppningsvis få bukt med min päls och mitt kliande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas, hoppas, hoppas! Att de nya medicinerna hjälper dig!
   En bra sak med mediciner är att man får så god mat, tycker jag. För att medicinen ska slinka ner. :) Eller som tröst eller nåt sånt.
   Här hoppas vi också att det ska ordna sig med tänderna, även om det nog är ett par som måste ut. Jag ska sövas, och måste fasta innan!!! Fast det dröjer 9-10 dagar, så dumt att börja oroa sig redan... :)
   Nu håller vi tummar och tassar för dig!
   Kasper med matte

   Radera
 3. Vilket regn?Här kom 2 mm igår, i kväll hördes åskan men fortsatt öken. Det kan INTE regna här. Men vi vet vem som stal regnet och placerade det över Bäverbäcksskogen, där har det vräkt ner i ett par timmar. Men här kommer ingenting och ingenting.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då finns det ju hopp om svamp i åtminstone närheten, framöver. Det tycks som om varken ni eller vi ska få del av de där utlovade ca 30 millimeterna, som tydligen drog iväg åt annat håll.
   Men dom kanske ändrar sig igen!
   Kasper och Kaspermatten

   Radera
  2. De utlovade 300 mm plus lite till de stal meteorologen allihopa. Dessutom hade hon mage att detaljerta berätta för mej och matte hur det vräkte ner hos henne. Ja, ja det är mina jobbarskogar där också.

   Radera
  3. Får hon verkligen göra så, meteorologen? Sno åt sig alltihop!
   Tur att hon åtminstone bor i en jobbarskog. Men ändå...
   Kasper

   Radera
 4. Sånt där Monsun regn hade vi igår , tillsammans med Åskar och Hagel.
  Idag har det bara kommit en skur nu ikväll och solglimtar resten av dagen.
  Päron o Ingefärs marmelad låter mumsigt säger matte !
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är ingen Åskar hos mig, jag hatar honom och får panik. Men Hagel är okej, att det smattrar på taket gör inget. :) -fast pelargoner och sånt skulle nog inte gilla det.
   Marmeladen måste bestämt vara god, för matte som nästan aldrig äter marmelad annars tar sig gärna en marmeladsmörgås till alla sina kaffetårar... ;)
   Kasper

   Radera
 5. Haha, nog är det närmare till marmeladmackan än till sorteringshögarna! Härhemma är det också antingen för vackert ute (då kan man inte vara inomhus) eller för dåligt väder (då blir man trött och behöver några extra marmeladmackor som tröst!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag flydde jag fältet helt - både högarna, dammsugaren och marmeladen. :)
   Fast nu börjar faktiskt just marmeladen pocka på... ;)
   Berit E

   Radera
 6. Vart försvann kommentaren??
  Ville bara säga det där är en alldeles underbar bild av vänskap!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det. Det är underbart att se dem.
   Katterna visar aldrig motsvarande vänlighet mot varandra, men alla vill gulla med Kasper. Och med matte. Lite lustigt egentligen, när man tänker efter.
   Berit E

   Radera
 7. Ingefära är sjusärdeles bra i marmelad. Har prövat några varianter o är lika förtjust i alla :-) Att fota regnet kan man också ägna sig åt, och din bild blev tusan så bra!
  Nu har jag också kollat svanbilderna som jag missade innan, och de är ju fantastiskt vackra (vilka gulliga ungar). Vilket ljus!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingefära är en tillgång i matlagningen också. :)
   Regnbilden - öppnade bara ytterdörren...
   Svanbilderna - som jag nämnt, de är nästan de enda jag är nöjd med. Av bilder tagna med nya kameran, alltså.
   Den tycks gilla halvmulna eftermiddagar...
   Berit E

   Radera