tisdag 17 juni 2014

Kaffe och ditt och datt

Plötsligt har det där med kaffe blivit riktigt spännande. Presskaffe är både smidigt att åstadkomma och gott att dricka, hittade både den lilla och stora pressaren (Bodum) i ett riktigt skymundanskåp. Vädret är nästan som gjort för skåprengöring. :)
 
Kasper ser ut att ha det gott och skönt - men kanske skenet bedrar. Ser riktigt irriterande ut, vid en närmare titt. "Fuskstädning!" tänker kanske Kasper.

 
Blommor har fått ge plats åt tomater, i Gröna Rummet. De växer till sig. Blommar och börjar så smått sätta frukt. Ja, förstås väldigt smått än så länge. :)
 
De fyrfota är till så stor glädje för både mig och varandra.
 
När man inte har så stor blomsterprakt själv får man glädja sig åt grannens - och det är inte det sämsta. Lättskött dessutom, hehehe.
 
Bilder på sångsvanarna, de trogna, får jag visa en annan dag, nu vill Kasper ut och sedan väntar sängen.

12 kommentarer:

 1. En sådan där presskanna ska finnas här också någonstans och skåprensning är ett måste här när nu sakerna från lägenheten i Ystad ska hem igen.
  Det ska ju bli en kall och regnig midsommar, så kanske midsommardagen kan bli en dag för sådant!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den stora åker tillbaks in i nåt skåp, men den lilla har jag hunnit använda flera gånger.
   Det ser ut att bli en hel del lämpliga skåprensningsdagar närmaste tiden. Lika bra att ta dem tillvara, tror jag, innan "riktig" sommar kommer tillbaks. :)
   Berit E

   Radera
 2. Var nödd att läsa på om Pressobryggare, har aldrig haft någon men det verkar intressant. Vi har gått över till instant och tycker det är både gott och enkelt.
  Din mugg känner jag igen, hade likadana i Skåne.

  Härliga regnbilder i inlägget tidigare, nu är det bra torrt men vi får tåla oss till Midsommar för då ska det väl efter vanligheten ösa ner lite manna ;-)

  Det är så vilsamt med en regndag ibland, både vi och djuren behöver det, för att inte tala om växtligheten.

  Ha det gott !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, även muggen kom från ett sällan öppnat skåp - men nu har jag plockat fram dem. Gammalt blir som nytt. :)

   I mina trakter har det fallit precis lagom med regn. Vill gärna ha lite värme tillbaks, just nu är det kyligt. Lite ruggigt inne också, dags att tända i kaminen, ser att det ryker även ur sommargrannens skorsten. :)
   Berit E

   Radera
 3. Dagar som dessa passar alldeles utmärkt för sådant göra. Ibland kan man bli rätt glad av att få fram något ur skåpen som man nästan glömt bort att man hade. Här har också plockats i skåp idag, och så har jag blivit lite lätt friserad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har just tänt i kaminen. I morgon blir det visst hyfsat väder, sedan lite ruggigare några dagar. Då ska jag ta itu med skåp på allvar, tror jag. :) Kanske gör jag fler fynd. :D
   Berit E

   Radera
 4. Presskaffe är inte så dumt, det. Jag körde med perkulator ett tag, var gott det med. Nu blir det mest te...

  Tack för tipset om att färga bara något i ett foto sådär - har sedan något år samma kamera men har inte satt mig in i funktionerna så särskilt alls. Fast lätt och bra att bära med sig i skogen är den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funktionen hittade jag av en slump. :) Hade egentligen dömt ut alla retuscheringsalternativ, men inte upptäckt det här.
   Jag saknar verkligen min Nikon, även om den var tyngre och krävde objektivbyten. Jag har inte alls lärt mig hantera den här nya optimalt, dit kommer jag förmodligen aldrig.
   En fruktansvärd massa funktioner med hjälp av små, små knappar och rattar och sånt, med varierande funktioner beroende på den tillfälliga "grundinställningen"...
   I vardagslag fungerar som tur är kameran rätt bra ändå, när den själv får bestämma. :)
   Berit E

   Radera
 5. Borde vara städa skåp väder tills det fallit minst 200 mm regn, det är öken i hela södra delen av Sverige (utom sällsynt lokalt precis hos dej då).
  Boken heter 11 gram sanning författare Daniel Akenine. Enligt matte tveksamt om hon kommer att läsa ut den. Ganska rörig och lite skum, men den ska få ett par kapitel till innan slutgiltig dom faller

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj - öken överallt??!!
   Himla tur för mig då, att jag bor så lokalt som jag gör, hehehe. Här i min oas är det grönt och frodigt, och bonden matte träffade häromdagen var nöjd.
   Boken - då bryr sig inte matte om att skaffa den, finns redan alltför många olästa böcker här, säger hon.
   Kasper

   Radera
 6. Hm? Trodde faktiskt att jag redan hade kommenterat här men jag hade nog bara läst som hastigast. Egna tomater är nog de godaste som finns men smart att låta grannarna sköta blommorna! Jag ska tipsa matten... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe, matten smart...jag skulle säga lat, och liiite svårt har hon att argumentera emot.
   Förresten, hälsar hon, i år får Agapanthus tydligen bara två blommor! Förtog sig väl förra sommaren.
   Kasper

   Radera