tisdag 24 juni 2014

Fototriss - i luften, nr 2

Det här med fototriss var roligt! Så jag gör ännu en triss på temat "I luften", ser att fler gjort detsamma. Det första finns här.

Jag tycker om vindkraftverk, tycker till och med att de är vackra! Det här står på Hedebodberget, utanför Rättvik.
 
 
Här är en liten kille som upptäckte att han via verandataket kunde fortsätta ända upp mot taknocken. Högt, högt uppe i luften. Matte, dvs jag, tyckte det såg vådligt ut. Numera är taket "stängt" för honom.
 
En magisk eftermiddag, mörk med ett egendomligt ljus. Jag var tvungen att stanna på motorvägen! Tänk så nära jag var bågens fäste...
 
Två trissar - och inte en enda av mina himlar har kommit med. :)
Fler trissar hittar du här.
 
 

14 kommentarer:

 1. Matte hon blir mer och mer sugen på att också prova på det där med fototriss! Fast då hamnar kanske inte jag på bild så ofta... ;-)

  Vi såg att du frågade hur det är med min päls! Jag har faktiskt minskat ner på mitt kliande, just nu kliar jag mig mest under hakan och på ena benet.
  Men jag har tappat mycket päls vid "armbågarna" där ser man nästan in på bröstkorgen. Och så är den "avsliten" på flera ställen..
  Vi ska dock till veterinären igen på fredag om det inte bättrar sig avsevärt!

  Kraaaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju inte så stor koll på tidigare trissteman, men antagligen går det rätt ofta att klämma in även dig, Malte, på ett hörn. :)
   Matte SKULLE ha kunnat trissa in mig också här! På nåt sätt. Det är jag säker på.
   Då är vi två som ska till veterinär på fredag, dvs jag ska alldeles säkert dit. För koll.
   Tycker synd om dig, med allt det där kliet. Du såg så fin ut på bilden, så jag och matte hoppades att du kanske var helt bra nu, och hade fin päls igen.
   Kram tillbaks. :)
   Kasper

   Radera
 2. Vi har också ett vindkraftverk här alldeles i närheten. Det ser så spinnande ut när vingarna rör sig.
  Kurrelisvansvift på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inga såna där här i skogen, fast det vore kul att se på vingarna. Vi bor rätt långt från Hedebodberget (ca 30 mil) men vår "mostra" bor där. :)
   Kasper med flock

   Radera
 3. Oj vad nära krukan med guld ni va!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hade vi inte varit på en motorväg med stängsel ... då hade vi kanske varit stormrika i dag. Men vi har ju i alla fall varandra... :D
   Kasper med matte

   Radera
 4. Dubbeltriss får man väl kalla det då! Himla kul att Myse fick vara med på lufttrissen också. Efter att ha duschat med hussen igår kväll fick jag två doser Exspot i morse så nu får vi se om det märks någon skillnad på piggheten. Husse tror att det är åldern och det finns det inte så mycket att göra åt... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog att det tar sin tid innan halsbandsgiftet går ur kroppen, så tröttheten försvinner nog inte på en gång.
   Åldern - pfuuiii!! Du är ju rena ungdomen!!!
   Kasper

   Radera
 5. Vilken tur att kissen fick komma upp på taket en gång i alla fall - så vackert med det röda vildvinet i framkant!

  Fästingmedel (läste kommentaren ovan) är ett elände hur som. Alla innehåller hemska gifter och så bor man som jag i borrelia/anaplasmaland. Frontline fungerar inte för min hund, exspot blev det exsem och klåda av och halsbandet, som fungerat tidigare, gör det inte bra längre. Bärnstenshalsband är en myt ( bygger på att det bildas statisk elektricitet i pälsen av det men det blir i så fall bara runt halsen...) och ultraljudsgrunkor att sätta i halsbandet är strunt. Spray med rosmarin och vitlök är en plåga för hundnäsan..... osv! Jobbigt! Nej, minutiös genomgång av pälsen varenda dag blir det och ändå missar jag en och annan rackare. Suck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den vinklade, tillbyggda huskroppen är två våningar hög (har källare) och har ett sluttande plåttak - frostklätt ibland på hösten... och dit tog sig kisse Myse! Så åtgärder vidtogs.
   Fästingar - Frontline funkar inte, men Exspot hjälpligt. Men i princip är jag emot gifter... Glömde B-vitamintabletter när jag sist var i närheten av tätbebyggelse, men det ska absolut provas.
   I Kaspers vita päls syns de små otäckingarna tydligt - men han har en väldig massa underull de gömmer sig i innan de biter sig fast. Alla hittar jag tyvärr inte. De ÄR ett gissel! Dessutom har jag ju tre katter. De vill gärna ligga i min säng...
   Berit E

   Radera
 6. Fin bild på katten, tycker jag. Regnbågen med för den delen.

  SvaraRadera
 7. Jaså du har kommit med i 'trissen'. Ja, du har säkert massor med fina bilder att bidra med. Regnbågen är självklar favorit:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får väl se hur det blir i fortsättningen. Men det verkar roligt, om temat känns bra. Upptäckte för sent att jag nog publicerade fel regnbågsbild, jag har en där man även kan skymta en andra visserligen svag men dock regnbåge. För de var två!!
   Berit E

   Radera