lördag 21 juni 2014

Mår mycket bättre!

Kasperian
Ska bara berätta att så här ser jag inte ut längre, även om det var snyggt med ett rött bandage.

Svansen har slutat hänga, jag får urgod mat - om den döljer medicin så är det i alla fall inget jag märker. :) Jag rör mig väldigt fint, säger matte. Klart jag gör... jag är lite tröttare än vanligt bara, men i övrigt tycker jag liksom att jag känner igen mig själv igen. :)
Åtta antibiotikadagar kvar, säger matte. Hoppas bara att jag får lika god mat sedan också!

26 kommentarer:

 1. Det här var verkligen trevlig läsning!
  Det där med borrelia är sannerligen otäckt! Det verkar som om den blivit vanligare och vanligare på bara några år.
  Här är jag ju väldigt kritisk till de där gifterna man sätter i nacken, men just nu kör vi ändå Frontline. (Jesper hade löss någon månad innan han dog. Assar nästan inga. Frontline är enda som "tar" dem)
  Men nu blev jag påmind om Bvitamin i kommentar till ditt förra! Gav jag gänget när vi bodde i torpet. Får återupptas ihop med Sigges tjärsalva.

  Lille Kasper-gubben! Jag är så glad du mår bättre direkt! (Håller helt med din matte om antibiotika och nöden av försiktighet) Nu är du så god och äter din medicin! Att du är lite trötter är nog inte så konstigt, med både sjuka och medicin i kroppen. Och du - det där röda bandaget var ju supersnyggt på dig! :D
  Matten

  Ok, jag längtar väl inte precis efter att bli sjuk kanske..... (Vet inte riktigt vad det ÄR ens o matten säger jag ska vara glad för det.) Men attans smart där att matvägra och få alla de burkarna! Tipsa matten din om s.k. färskmat! Finns i godis och leksaksaffärer och är alldeles väldigt riktig hundmat. SUPERgott! Faktiskt billigare och mer "pålitligt" än burkar säger matten här.
  Nu får du se till att bli alldeles bra!
  Assar

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag mår jag ännu bättre, både ser ut och beter mig i stort sett precis som vanligt, säger matte. Men för att inte skämma bort mig alldeles (eller oroa magen alltför mycket) så får jag mina vanliga kulor på mornarna - och jag äter dom!
   Men kvällsmaten - mums!! Ska kolla det där med godis- och leksaksaffärer, men såna har vi ju inte direkt nästgårds.
   Låter ju hoppfullt, det där att jag ska fortsätta med tabletter, även efter antibiotikan. B-vitamintabletter - dom måste säkert också smulas i blötmat! Hurra! :)
   Kasper

   Radera
 2. Käre Kasperian!
  Så glad jag blir att läsa att du mår bättre!
  Igår kunde jag inte skriva någon hälsning till dig, internet fungerar inte på dagarna här när sydkusten är full av sommargäster!
  Det gäller att passa på när det är morgon och de sover!
  Jag kan berätta att en av mina Berner Sennen kusiner haft Borelia två gånger och en gång en annan virus som också kommer från fästningar.
  Hon har varit riktigt sjuk, men idag är hon helt frisk. Men fy och usch, för dessa fästningar!
  Shakira och jag har ju våra bärnstenshalsband, men i år har vi haft varsin fästing i alla fall, så nu har matte bestämt att det blir Frontline!
  Önskar er en riktigt fin midsommardag och att du mår ännu bättre idag.
  Massa krya på dig pussar från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fästingar är vidriga!
   Här blir det nu både B-vitamin och Expot eller Frontline, säger matte. Finns gott om fästingar där vi bor, och dessutom håller vi till i "giftbältet". Och jag älskar ju skog och gräs och rullning och sånt...
   Men den här gången tycks det gå bra, jag är kolossalt mycket bättre men gillar när matte fjäskar lite extra. Jag får så mycket spring i benen ute så att hon hejdar mig lite. Hon gillar t.ex. inte när jag vill rusa upp och ner för trappan till altanen. En gång hann hon inte hejda mig...
   Ha en fortsatt fin midsommarhelg!
   Kasper

   Radera
 3. Skönt att du kryar på dig. Klart du ska sån god mat i fortsättningen också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det blir nog lite sån här trevlig mathållning i framtiden också. :) Inget ont som inte har något gott med sig, heter det ju. :)
   Kasper

   Radera
 4. Härligt att läsa Kasper :) vi som blev så oroliga för dig. Psst, får du inte lika god mat sen kan du ju lyfta lite på nån tass,som att du kanske tänker börja igen. Då ska du nog se att matten din aaaaldrig slutar mata dig med den godaste maten ;)
  Nospussar i mängder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har planer, Laika!! Ska allt se till att min nuvarande mathållning fortsätter. Och TACK för tipset, ska absolut tas till vid behov!
   Jag mår bra nu igen, beter mig i stort sett som vanligt, säger matte. Men medicineringen fortsätter i dag och sju dagar till.
   Hoppas du får en riktigt skön fortsatt midsommarhelg. Trots att det är lite kyligt. :)
   Kasper

   Radera
 5. Åhh, vad skönt att du blivit bättre!! Vi blev så oroliga när vi såg att du hade varit sjuk, borrelia är ju det värsta som finns! Hoppas iaf att det går kvickt över och att du är ditt vanliga jag snart! Vi tänker på Er!! Kraaaaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är på god väg att bli som vanligt, håller bara på att bli uttråkad pga mattes restriktioner.
   Borrelia är otäck, men med rätt och snabb medicinering är den inte så farlig, tycker vi. Om det nu inte tillstöter något förstås, men det tror vi inte att det gör.
   Mattes förra hund drabbades också, och även hon blev bra väldigt fort.
   Vi tror att alla goda tankar hjälpt oss!
   Kram från mig och matte
   /Kasper

   Radera
 6. Du - det ser ju riktigt tjusigt ut, det där röda bandaget du har på benet. Ser nästan ut som du är i tjänst inom något väldigt viktigt. Kämpa på med antibiotikan bara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var rätt många hundar med röda bandage, där på Animalen. :) Men jag var den enda som var helt vit, så det såg förstås extra snyggt ut på mej.
   Nu sju antibiotikadagar kvar - måtte jag bara fortsätta att få lika gottig mat efteråt!!
   Kasper

   Radera
 7. Vad glada vi blir över att läsa att du reda verkar må bättre <3 Hoppas det fortsätter åt rätt håll nu och att du svarar bra på antibiotikakuren! Vi skickar glada svansar och nospuffar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joodå, jag svarar helt enligt planen, så då måste ju både diagnos och medicinering vara rätt.
   Nosisar och svansisar tillbaks, till fina Timsen och Ina! Och till lika fina matten, förstås. :D
   Kasper

   Radera
 8. Underbart Kasper att det går åt rätt håll så snabbt!
  Men självklart ska du behålla din nuvarande kosthållning även sen, det är en hundlig rättighet att alltid få extra smaskigt käk. Ska genast försöka uppfostra min matte i den konsten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte har lovat att jag ska få fortsätta med sån här mathållning, torrisar på morgonen och nån sorts blötmat på kvällen. Känns väldigt bra, faktiskt. :)
   Lycka till med din mattefostran - men du får ju faktiskt redan en hel del smaskigt. Svampmackor och så...
   Kasper

   Radera
 9. Det var glad läsning, Kasper. Men vi håller ff tassar och tummar för dig så att du förutsätter att friskna på dig!

  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! Tycks som om medicin plus tass- och tumhållning är en riktigt verksam kombination. :)
   Kasper

   Radera
 10. Så skönt! Heja, Kasper!
  Jag avskyr de där preparaten men bor också i giftbältet... så min hund har fästinghalsband. Men.. i år verkar det inte hjälpa något vidare, har plockat en hel del. Förr hade även jag Frontline eller Exspot nen den verkan avtog också - kanske måste man variera...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halsband kommer Kasper inte att få. B-vitamin plus Exspot (som verkar bättre än Frontline på honom) får det bli framöver.
   Ska dessutom hålla extra koll.
   Eländiga kryp, de där!!!
   Berit E

   Radera
 11. På bättringsvägen - så bra. Det är inte klokt vad de där små krypen kan orsaka, både på människor och hund. Hjo-Hjo hälsar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än har ingen lyckats förklara för mig vad de egentligen är bra för, NÅGON funktion borde de väl ändå ha i naturen?? Men inte ens det kan ge dem något endaste litet försonande drag. Tycks det.
   De är bara otäcka och till och med riktigt, riktigt farliga ibland!
   Kasper hälsar tillbaks!
   Berit E

   Radera
 12. Hoppas lille Kasperkillen hämtar sig från detta jobbiga! Det gör han säkert med alla frestelser som matte köpte hem, hihihi... Ruggigt med så många besvär på en gång - utan att veta orsaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst hämtar han sig, borrelian känns faktiskt avklarad redan. Och tänderna ska nog fixa sig, de också. Han får ju sova.
   Kontrollbesök idag fredag, och då får vi också definitivt besked om borrelian.
   Berit E

   Radera