torsdag 8 maj 2014

Fånig varning, och lite annat

Matteria
Inhandlade i går cashewnötter, limabönor, russin. På förpackningarna står exakt samma varningstext. Den syns om du klickar på bilden.
Undrar hur man tänkt.

Tur för t.ex. gluten- och nötallergiker att det finns russin och bönor av andra fabrikat!

Hur vore det att i stället förse sina produkter med relevant upplysning. Det här är enbart löjligt. Jag gillar de här produkterna, och jag är inte allergisk, behöver alltså varken avstå eller känna osäkerhet.


Något jag däremot gillar är sådana som inte ger upp. Som kämpar på, trots dåliga odds. Titta bara! :)


Annat jag gillar är att ha en kamin, i synnerhet när det är mörkt och kallt ute, och regnet slår mot fönstren. Just nu känns det mer som höst än vår.


Här är något jag tycker ändå mer om. :) Eller snarare någon.
En liten Kasper som säger "matte, nu är det väl ändå dags att jag får mitt nattismärgkex!!??"

Visst är det det!

16 kommentarer:

 1. Jovars! Det är väl bäst att friskriva sig mot så mycket som möjligt när man ändå är igång! Strongt av gullvivan att växa just där trots spår av grus. Slipper den bara spår av bil så ska det nog gå bra. Du får väl i värsta fall flytta den till en tryggare växtplats. Regnet som även hittat hit behövs säkert och nu slipper jag släpa in Agapanthusen på nätterna. Ha det så skönt framför brasan med Kasper och innekatterna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tapper viva, den där. :)
   Visst behövs regnet, men nu längtar jag tillbaks till värmen. Avhärda växterna gör jag genom att ha öppen glasdörr, och nu är det tydligen dags att flytta ut både Agapanthus, rosmarin och de små citrusarna. Ingen frost i sikte enligt 10-dagarsprognosen, bara mera grått och mera regn. (Men jag hann både fixa altanräcket och tvätta och olja golvet.)
   Hoppas vädret bättrar innan maj månad är slut och badudden "stängs"!
   Berit E

   Radera
  2. Det ser vi fram emot!

   Radera
 2. Dom där ögonen är det ingen som säger nej till :) Jag såg förresten en Kasper-kopia när jag var ute och gick men han var inte alls lika charmig som du ;)
  Underbart med kamin, jag njuter verkligen de gånger jag får gosa framför en sådan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte kan inte heller säga nej till mina ögon, i alla fall inte när jag liksom lägger på ett extra kol eller vad det heter. :D
   Tror du kanske att man blir liksom lite charmigare när man bloggar, hihihi...
   Kasper

   Radera
 3. I Spanien stod det till och med på yoghurten att den inte innehöll gluten!
  Precis som du skriver vore det ju på sin plats med relevanta upplysningar!
  Det är som när det står tvättas i 30 grader på allting för att man inte ska kunna komma och klaga när kläderna krympt eller tappat färgen!
  Vår braskamin i köket är räddningen just nu för vi stängde av värmen förra veckan och det känns som ett nederlag att sätta på den igen!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Spanien fånar man tydligen till det om vad man INTE behöver vara rädd för, medan vi i Sverige gör tvärtom och radar upp irrelevanta "farligheter" på rad.
   Inte sätta på värmen - strongt! Det gäller att stå på sig även mot väderleken, hehehe.
   Berit E

   Radera
 4. Gulliga Kasper! ♥ Vilka ögon! Man riktigt smälter inför den blicken.
  Att ha en kamin är verkligen en mysfaktor. Vi har en vedspis i köket och den är guld värd när det är småruggigt här på Katt-Torpet. Och här regnar det och är gråmulet. Längtar efter sol och värme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt med levande eld! Just en vedspis skulle jag också vilja ha, men man kan ju inte få allt...
   Ruggigt och småkallt och regnigt även här i öst.
   (Det är sannerligen inte svårt att smälta inför Kaspers ögon - jag gör det för jämnan...)

   Radera
 5. Tack, en kamin eller öppen spis skulle vi mer än gärna ha idag......
  Assar ska badas o jag funderade allvarligt på att göra det före frukost. Efter 15 min morgonkiss var han ju så gott som "schamponeringsblöt" nämligen.....
  Underbar bild på Kasper!
  A muttrar om märgbenskex, här fås Digestive :)
  Blommors växtkraft och vilja är underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här vägrade Kasper mer än tre minuters morgonkiss... själv stod jag kvar på förstubron...
   Jag har tömt regnmätaren på 30 mm, men nu är det uppehåll och vi ska gå ut ett tag.
   Det brinner i kaminen i dag också. :)

   Radera
 6. Vi lever i et overforsiktig samfunn, barna får ikke klatre i trær og huske uten myk sand under. Nei tenk om de skulle skade seg. Mye var faktisk bedre før i tiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mycket VAR bättre. Inte minst detta att barn både fick och ville vara ute och leka och upptäcka - i stället för att sitta inne och pilla med en smartphone eller en dator.
   Vi är rädda för de "små" farorna, men blundar för de verkligt stora. Typ klimatförstöring, de gifter fi sprider överallt osv osv.
   Berit E

   Radera
 7. Den här bildkavalkaden kunde jag själv lagt upp! Ja utom den söte japanen då förstås ;-) Nötter är mat för oss vegos men ack så dyra de ekologiska är! Känner inte igen ditt* märke, finns kanske inte i mina butiker här. gott att inte vara allergisk...hasselnötter tål jag förstås inte så bra men de är sällan många i blandningar.

  Gullvivor tycks inte ha stora krav på näring, växer överallt hos mig med, liksom penséer som jag flyttar till rabatterna för att inte trampa sönder dem.

  Riktig eld i kaminer är en välsignad sak, vi har bantat ner till en brasa morgon och kväll och loggs finns det kvar .-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som för det allra mesta handlar ekologiskt har frångått det i de här fallen. Gula russin fanns bara av det här märket, och bönorna tänkte jag prova. Cashewnötterna däremot köper jag alltid.
   Men som sagt - i princip och absolut vanligast är det ekologiskt som gäller.

   Mina rådjur käkar även penséer!!! Och violer...
   Jag eldar nog lite mer än du i kaminen, men det beror mest på att jag vill hålla dörren till "gröna rummet" öppen. Och så vill jag ju så småningom få plats med nya loggs på de gamlas plats. Känns gott att kunna elda på så mycket jag vill, :)
   Berit E

   Radera