fredag 21 februari 2014

Uppdatering

Den onödiga och myckna snö som föll i natt tänker jag förbigå med tystnad - i morgon, dvs redan idag, kommer den alldeles säkert att regna bort. :) Åtminstone i det närmaste. Och sen blir det riktigt vårvarmt. Säger SMHI.

I går träffade jag på den här mossiga varelsen i skogen. 


Kasper letade godis bland fuktig, mjuk och go´ fönsterlav. 


Fortfarande finns svenska äpplen att köpa. Goda, goda Gravensteiner.


Och kan ni tänka - datorerna fungerar. Båda kopplar snällt upp sig! Men jag bestämmer mig - trots Moses - att mer och mer förlita mig på "Den Nya". Den kommer antagligen att få heta så hela sin förhoppningsvis långa livstid. :)


Och nu äntligen! Hemliga vapnet, som kanske fungerar lika avskräckande mot krascher som ett paraply mot regn. Förhoppningsvis ännu bättre.  
Den här vackert blå mackapären!
En nyinköpt och nyinstallerad extern hårddisk som kopierar allt i samma stund som jag ändrar en befintlig fil eller lägger till något nytt, tar bort något, ändrar namn osv.
Känns bättre att ha filerna kvar på disk än uppe i "molnet".


Snurrar jag stolen ett halvt varv ser jag det här, Myse, Maxi, Kasper. 
Fast just nu har Kasper flyttat sig till mina fötter, och delvis till stolens hjul. Farligt, farligt, men jag vet ju att han finns där.
Min förra hund Klara, en collie, låg på samma sätt. Så jag har en ungefär 20-årig vana att aldrig flytta stolen utan att först kolla golvet. 


Ibland vill jag torka tvätten snabbt - då är kaminen bra att ha. Filip håller koll. :)

Och så har Matte med stort M kommit hem från sin veckolånga Spanienvistelse. Samma dag som snön började falla, hehehe. Vad är det med honom och snö. Nu finns han i alla fall hemma om Bore skulle få för sig att trots SMHI go bananas! 

Livet känns alltså rätt bra. Och visst har dagarna blivit mycket, mycket längre, dessutom är det mars redan om en vecka. 

Jo, det känns bra. 

20 kommentarer:

 1. Stakkars Kasper er det ikke plass til deg i sengen sammen med pusene? Så heldig du har Filip som passer på at ingen skitner til de rene klærne mens de tørker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, Filip är en bra vaktkatt.
   Nog finns det plats på kontorssängen, men jag trivs ju bäst på golvet! Det är sant.
   Någon enstaka gång hoppar jag upp till matte i sängen eller soffan, och gosar lite. Men jag stannar aldrig kvar länge.
   Så konstig är jag! :D
   Kasper

   Radera
 2. Det gläder mig att Den Nya sköter sig! Nu slapp du dessutom fundera på vilken ny du skulle köpt om du fått pengarna tillbaks... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Ludde, inget ont som inte har något gott med sig. Sägs det ju. :)
   (Jag hade redan börjat titta och jämföra och upptäckt vilken djungel det är.)

   Radera
 3. Bra att nya datorn sköter sig! Mysig utsikt du har där matte vid sängen med tre goa kamrater liggandes <3

  På tal om likheter Kasper så är det så att Tim också har en tendens att ligga precis vid kontorsstolen på fötterna, farligt nära att få sin päls klämd... Kan även berätta att i helgen ska Tim få följa med ut på äventyr och kanske kommer han få titta på fler mopsar då mattes kompis ska förbi och hämta ny valp om allt går som planerat. Kanske får han i framtiden då tre favorit mopsar ;-)

  Önskar er en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att jag inte är en missunnsam natur ... TRE mopsar... en liten smula avundsjuk blir jag förstås, nåja, ganska mycket faktiskt. Men , som sagt, absolut inte missunnsam. :)
   Kasper

   Radera
 4. Hoppas nu att du slipper datakrångel i framtiden, det tar så mycket energi.
  Här torkas det också tvätt, men det dröjer nog innan det går att hänga den utomhus. Till min glädje så kom solen fram en stund i eftermiddag, även om minuterna var lätträknade. Och det känns riktigt fantastiskt härligt att det är fortfarande är ljust ute klockan 17!
  Önskar Er en skön helg!
  Kram M.E och nospuss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har krävt massor av både tid och energi - ofantligt frustrerande har det vari!. Än fattas ett par program som jag måste få "upplåsta" för att kunna ladda ner. Har strul med Adobe. Det kommer att krävas lång tid med supporten, hoppas de har den tidigare fotodokumentationen kvar. :(
   Men i stort sett känns det bra nu.
   Det viktigaste dock - snart ÄR det vår på riktigt. :)
   Ha det gott i helgen!
   Berit E och Kasper

   Radera
 5. Ja, vi hoppas verkligen att den där värmen kommer, vi har ju blivit så glada över att det är ljust längre nu, så egentligen är det ju bara värmen kvar då ;)
  Matte säger att hon måste skaffa en extern hårddisk, känns mer konkret och säkert än att ha allt svävandes i ett moln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte hade redan två hårddiskar, men ingen som klarade sin kopiering själv. :) Kontinuerligt nedsparande passar möjligen bäst från en stationär dator - matte kanske ändrar till varannan timme eller nåt sånt. Ifall att inte "lilla blå" får följa med runt i huset. Men hon ska utröna om den kollar i efterhand (det gör den antagligen, och då ändrar hon inte).
   Det där "molnet" verkar lite lurigt, tycker jag!
   Värmen kommer nog, och kanske att min snö har regnat bort redan i morgon!
   Kasper

   Radera
 6. Du Kasper! Förklara för din matte att det är en STOR skillnad på en bit röd paprika och ett ordentligt oxöra för att inte tala om Wallenbergaren! Jag tycker du kan föreslå en vårfest med biff och fisk till dig och katterna... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nån Wallenbergare lär jag inte få, men en vårfest ska jag absolut föreslå matte. Tror faktiskt jag kan intressera henne. :) HON får gärna festa på röd paprika då, om hon vill!
   Jag har - sent omsider - i alla fall fått både torkad kycklingfilé och en skiva torkad oxlever i kväll.
   Hihi - jag tror att du gav henne dåligt samvete...
   Kasper

   Radera
  2. Jag tänkte väl det. Din matte vet nog vad du behöver. Hon behöver bara en påminnelse ibland... Kramis

   Radera
  3. Fast hon kan faktiskt inte påminnas ofta nog...
   Kasper

   Radera
 7. Så himla roligt för dig med fungerande datorer! Önskar att det bara pågår och pågår nu ett tag. Håller med dig; externa hårddiskar är att föredra framför Molnet, har själv två, men det ena utesluter ju inte det andra... hehe. Fast jag har inte 'hittat' Molnet ännu ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns så bra, med datorerna, även om jag nu bara använder Den Nya. Men en reserv är bra att ha, som det visat sig.
   Jag förstår mig inte riktigt på den där säkerhetskopieringen, men jag ser att den externa jobbar just nu, så att säga på eget bevåg, så kanske det trots allt blir som jag tänkt mig. :)
   Fast jag borde nog ha läst manualen innan jag installerade, i stället för efteråt...
   Berit E

   Radera
 8. ... skulle ju sagt... den där gröna långa tingesten i skogen liknar väldigt min Maxi-boa i soffan;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag är glad att min "tingest" finns just i skogen.

   Radera
 9. Extern hårddisk och svenska äpplen -ja det finns grejer!
  Man får inte vara dum ;-) jag har precis skrivit ut en lista på alla mina lösenord, man vet ju aldrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta lärdom - ha inte filen med lösenord kvar i datorn! Det hade ju jag när den hängde sig totalt vid sista kraschen, och den måste skickas iväg i det skicket.
   Ett jädrans jobb att byta överallt!
   Berit E

   Radera