torsdag 6 februari 2014

Ibland regnar det korv på promenaden

Den här grejen tillhör mina favoriter - häromdagen fanns det korv under plupparna. Grynet har aldrig sett en pluppgrej tidigare, det är jag säker på.
Jag försökte ju visa henne, hehehe... Hon fattade ingenting! Då försökte matte visa henne, och eftersom matte höll i  mig och ställde ett par pluppar på snedden så lyckades Grynet faktiskt få i sig ett par små korvsnuttar. Men hon fattade inte ändå, för sen började hon hämta plupparna och bära iväg dom för att liksom få ha dom i fred - och det fick hon ju så gärna. :D


Vi har förresten letat korv i snö också! Det faktiskt regnade små korvsnuttar! Både hemma och på flera ställen i skogen. Matte säger nåt om att det kan  regna köttbullebitar också. Ibland. Hoppas, hoppas... 


I dag var kameran med på morgonpromenaden, den där vi gör på förmiddagarna. :) Grynet lyder inte min matte mycket bättre än hon lyder sin egen, men hon håller i alla fall koll. Så när Grynet försvinner långt bort.utom synhåll, då vänder jag och matte och går åt annat håll. Och då kommer hon så småningom. Jag tror att hon i själva verket håller koll hela tiden. För hon vill ju vara med oss, men blir bara så glad här hon en stund får vara på fria tassar. 
Långt, långt därborta börjar Grynet försvinna.
Men visst har hon koll! :)
Det blir mycket Grynet nu, men det är ju som matte säger, det dröjer kanske inte så länge så blir det bara jag på bilderna. Som vanligt.  Det kommer att kännas tomt!

När vi kom hem väntade Filip. Mitt koppel hade matte så klart släppt när vi var hemma, och Filip tyckte att det var perfekt att jaga. Är väl ont om möss så här års.


 Sen ropade han att "sisten in är en sölkorv", och att vara en korv hade Grynet inte det minsta emot. :)


Grynet blev så trött så att hon slocknade nästan direkt när vi kom in. Till och med innan matte hade hunnit ge oss mat! 

Men blev det fart på henne kan ni tro! Matgladare tjej finns inte!!! 

18 kommentarer:

 1. Någon sådan där pluppbräda finns inte här för matte tror att jag skulle äta upp plupparna! Bara för att jag biter på ungarnas träleksaker så behöver jag väl inte äta pluppar? Men varför krångla till det så, när jag kan ta korven direkt från mattes hand? Och faktiskt är jag väldigt bra på att hålla koll på matte när vi är ute och dig Kasper skulle jag aldrig gå ifrån!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte har den konstiga idén att jag behöver "hjärnaktiveras" ibland - löjligt!! Min hjärna är precis så aktiv som jag vill ha den... ;)
   Stenkoll på sina mattar, det måste man ha, det tycker jag också. Det tror jag att Grynet också har, fast på lite större avstånd ibland.(Hon brukar vara ute väldigt mycket ensam, men det får hon inte vara här.)
   Och du Melody, jag skulle minsann itne gå ifrån dig heller! ;)
   Kasper

   Radera
 2. Sånne leker er gøy! Mine pelsdotter fikk to forskjellige til jul. Så flink Grynet har blitt til å komme når dere er på tur. Hun løper jo nesten ifra deg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leta godis är alltid kul, och den där pluppgrejen gillar jag skarpt. Men den kommer fram väldigt sällan.
   När Grynet väl har bestämt sig, då är hon attans snabb. :) Fast jag är ännu snabbare!!
   Kasper

   Radera
 3. Vilken himla tur att Grynet är mer intresserad av plupparna än att äta upp det som ligger under! Det passar väl dig precis! Din reflexväst syns ju riktigt bra mot den vita snön nu så man ser var du är. Grynet syns ju på nåt vis ändå. Hoppas ni får en skön helg med gos och godis för man vet ju inte hur länge Grynets matte stannar även om dom fick sol härom dagen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, det är helt perfekt. Vore föralldel ännu bättre om Grynet sjläv tog bort plupparna i stället för att ta hand om dom JAG har tagit bort. Men huvudsaken är ju att det är jag som får korven.

   Väldigt bra med västen, det tycker matte också. Och tillsammans med mattes pannlampa är den ännu mer toppenbra när det är mörkt! :)
   Vi har inget mer hört från Grynets matte, så vi vet inte än.. :)
   Kasper

   Radera
 4. Grynet ser ju i alla fall ut att ha väldigt brått till din matte ibland :)
  Korvregn var ett tag sedan här..... (Muttras från golvet just nu) ÖSREGN har vi utanför just nu :( :(
  Som om matten här inte muttrade tillräckligt ändå.....
  Somna FÖRE maten har det nog faktiskt aldrig varit tal om här :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ösregnar här också, och det måste vi ut i nu!! :(

   Grynet hänger för det mesta min matte väldigt tätt i hälarna, men på fria tassar utomhus sticker hon iväg! Men jag tror hon har jättekoll i alla fall, och så vet hon ju att det finns godis i mattes ficka.:D
   Kasper
   PS. Klart det måste regna korv hos er också!!!!

   Radera
 5. Tror nog mycket väl att det kan regna köttbullar hos dig snart, det gjorde det här för bara några dagar sedan :D Då borde det nog ha dragit vidare lagom till dig.
  En sån där grej med pluppar har jag med :) Störtenkelt men väldigt roligt för det är alltid något gott där under :D Nu var det dock väldigt länge sedan jag fick leka med den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är minsann inte ofta pluppgrejen kommer fram här heller, och nu var det egentligen för Grynets skull.
   Vi försöker med "rulla klot" (med godis i) och en lite svårare "puffa fyrkant", också med godis i, men jag får leka ensam där också. Fast det är två grejer.
   MYCKET bättre när det regnar gottigt liksom från himlen, tycker Grynet.Och i det har hon ju faktiskt rätt! :D
   Ska kolla i morgon om köttbulleregnet hunnit fram till mig!
   Kasper

   Radera
 6. Pluppbräda har jag också och ingen som konkurrerar om den! Tur som en tok har jag! Korv tycker jag ska finnas överallt, både under pluppar, i skogen och på golvet och i matskålen och så.// Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, önskar att det var DU som fick bestämma här i världen. :D Och så jag också, förstås...
   Kasper

   Radera
 7. Hm, regnar köttbullar, gör det aldrig här. Måste nog åka till Bäverbäcksskogen och prata med honsomskötervädret. Kanske att hon kan ordna ett sånt nedfall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag absolut du ska göra, köttbulleregn på snö är inte dumt alls. Fast hos mig regnar det inte hela köttbullar, bara liksom små skärvor... ;)
   Hon borde kunna fixa det, tycker jag.
   Kasper

   Radera
 8. Om jag fick önska mig något speciellt regn så skulle jag önska mig Tonfisksregn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl ingen dålig önskan! Det får gärna regna tonfisk hos mej också! ;) Och tänk, så glada mina katter skulle bli! (Fast dom gillar köttbullar också.)
   Kasper

   Radera
 9. Vilken tur att du har den där västen, för annars kunde man nästan inte se dig i snön. Vi har nästan ingen snö kvar, som tur är. För jag vägrar kläder. Och magen och tassarna blir så kalla i snön.
  *kurr och buff*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vägra kläder skulle definitivt mina katter också göra. Ni är lite konstiga, för ni vill ju inte heller rulla er i snön, och inte liksom plöja er fram med nosen. Kanske DET är den stora skillnaden mellan oss. :D
   Fast åh, så go´a ni är, ni katter! Det tycker både jag och matte.
   Här får du lite öronslick från mig!
   Kasper

   Radera