tisdag 4 februari 2014

Snön smälter och vi skräms

Kasperia
I dag har Grynet bott hos mig precis en månad. Jag tycker hon är lite jobbig inomhus, för hon ska alltid vara allra närmast min matte. Fast matte tar förstås en väldig massa chanser till lite extra gos med mig, så det känns ändå helt okej. Och så får jag ju hjälp att placera ut alla gamla märgben, Grynet är lika förtjust i dom som jag är. Och så är det kul att ha någon att äta i kapp med...

Förresten så tror jag att våren är på gång! Snön smälter! Och titta, öppet vatten vid sjön!


Det finns bara en väg där Grynet får vara lös, och den ser ut så här. 


Jag är ofta så upptagen med att rulla...
...så att jag inte riktigt märker när det händer konstiga saker! Men Grynet ser!


Synd att mattes kameran inte hann med! Men jag kan berätta.

Det bodde en fasan nedanför våran tomt för några år sedan. Ibland hälsade han på ända uppe vid huset.

Han skaffade sig ett harem! Och nu finns det fasaner lite varstans, jag brukar också skrämma upp dom ibland. 
Jag ska skrämma dom mer, när det blir barmark! Men jag skräms bara lite, jagar dom absolut inte. Grynet jagar dom inte heller, men visst är det spännande när dom kacklar och flaxar och flyger iväg. En del nästan bara springer. Tuppen blir inte rädd, men det blir hönorna. Kanske det förresten finns fler tuppar nu. :)


Nere vid badudden finns den här stenen, som matte tycker är så söt nu när den har snömössa på sig. En sten - söt... ja, se mattar...
Fast snön håller på att smälta bort. 

Och så ringde Grynets matte häromdagen och sa att hon längtade hem! Att hon inte ville stanna längre i Frankrike där det är både kallt och regnigt. Att hon har ramlat och slagit sig. Att hon nog kommer hem kanske redan nästa vecka. Grynet blir förstås jättelycklig, men jag känner mig lite kluven. Inne klarar jag mig jättebra med matte och katterna, men ute kommer jag verkligen att sakna Grynet. Jättemycket. 

Kanske att Grynet kommer att sakna mig lite också. I dag har vi förresten fått leta godis i snön. Jag hann få i mig massor, innan Grynet fattade vad det var fråga om. Till slut fick matte hålla i mig, och börja lägga godis framför nosen på henne, hehehe...  

Hon är ju en smart liten tjej, så till slut fattade hon, och blev jätteduktig. Vi ska få leta i morgon också, lovar matte. Korvbitar. Hoppas matte kan ta några bilder då.

Och så har jag fått en award, från söta, fina Laika. :)

Tack så jättemycket, goa du! 
Jag tycker att alla som läser här är värda den där awarden, så varsågoda. Allihop. Flera har förresten redan fått den. 

Nu ska vi ut på nattprommisen, där vi alla lyser så det står härliga till. I går kväll mötte vi Matte med stort M, och han sa att vi syntes jättebra, allihop. Han hade pannlampa precis som min matte med litet m, men Evert hade minsann inte nån reflexväst, som jag och Grynet. Kanske han får en nu. Av sin husse Matte. :D

22 kommentarer:

 1. Husk på at Grynet sikkert savner sin familie,så da er jo du veldig heldig som har din hele tiden. Synes du er veldig snill jeg som vil dele på familien din en liten stund...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju van att dela med mig av matte, till katterna. Men Grynet och hennes matte är ensamma med varandra, så jag fattar att det är konstigt för Grynet.
   Kasper

   Radera
 2. Tänk att det är så kallt och regnigt i Frankrike! Nu får vi hålla tassarna för att det blir sol och varmt där så Grynets matte vill stanna kvar hela månaden och inte åker hem och hämtar sin "nya" uppfostrade Grynet. Jag anar att det nog såg ut som ett gruvarbetarmöte när ni möttes med era pannlampor. Husse har med sig en vanlig ficklampa på de mörka promenaderna när han vill se att plocka upp eventuella 2:or där det inte finns gatlysen. När jag har selen på blir det för bylsigt med reflexväst så jag litar på att bilarna ser husses reflexer... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också på sol och värme i Frankrike. :)
   När man måste ha ett koppel i varje hand, då kan man inte hantera en ficklampa också, hälsar matte. Nog att se till att kopplen inte trasslar när vi springer om varandra på vägen. Förresten så känner hon sig rätt tuff i sin pannlampa , hehehe (hon har aldrig använt en sån tidigare).
   Matte med stort M hade stavar i händerna.
   Bra att din husse har reflexväst, det har min matte minsann aldrig haft tidigare, den här har hon fått i present!
   Och nu ska vi straxt åka till "sta´n" och handla. :)
   Kasper

   Radera
 3. Men vad läskigt med Grynetmatten so ramlat och längtar hem! Hur länge skulle Grynet bo hos dig var det bestämt? Jag tror jag skulle gilla et massor att ha en kompis boendes hos mig.// Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två månader skulle Grynet bo hos mig. Men nu vet jag ju inte...
   Stackars Grynetmatten, för det blir nog lite besvärligt för henne hemma också.
   Nu ska jag och Grynet och matte ut på näst sista prommisen för idag. :)
   Kasper

   Radera
 4. Nu blev det bra ambivalent här också!
  Förstår ju alldeles väldigt väl att Grynet-matten kanske vill hem om vädret är trist och hon dessutom gjort illa sig, MEN - Det är ju bra kul även för oss läsare att Grynet-gumman bor hos er alltså :)
  Och det syns så väl att du och hon faktiskt trivs bra tillsammans, även om det kanske kan vara en del ni inte är helt överens om. Men så är det ju i de flesta familjer faktiskt.
  Ja ja, det blir säkert bra vilket som!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är aldrig riktigt oense, jag och Grynet. Vi SKULLE vara det om vi fick färska märgben, för där blir jag som ett monster om någon annan än matte kommer i närheten. Men vi får inga märgben, så dom ligger kvar där i frysen och väntar på BARA mej... . :D
   Nu ska Grynet och jag i alla fall ut en runda, och sen får vi - äntligen - kvällsmat!
   Hoppas verkligen att Gryent kan stanna ännu ett tag, gärna flera veckor som det var tänkt.
   Kasper

   Radera
 5. Blir säkert mycket tråkigare promenader om Grynet flyttar hem tidigare, men de kommer ju i vilket fall som helst. Tror nog att Grynet får tråkigare ändu för du har ju dina katter också och Grynet har bara sin matte. Trist att hennes matte gjort sej illa, hoppas det inte är så allvarligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket tristare prommisar, men både matte och katterna finns ju, som du säger, kvar. :)
   Grynet FÅR tråkigare, men hon får tillbaks sin matte som hon älskar. Och som älskar henne. Det är nog det allra viktigaste, tror jag.
   Förresten så har Grynet och Filip blivit riktigt bra kompisar. :)
   Kasper

   Radera
 6. Inte skulle några fasaner få gå omkring i min trädgård, jag skulle jaga iväg dem direkt!
  Stackars Grynets matte, men Grynet blir nog glad att få hem henne. Även om jag är väldigt förtjust i dig, så skulle jag nog inte vara lika duktig som henne och klarat av att bo hos dig så länge utan min matte.
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynet har ju inget val, hon måste ju klara av att bo här. Och lite spännande tror jag hon tycker att det är. Hon är i alla fall inte deprimerad, säger matte. :)
   Mina katter och fasanen har träffat på varandra, men bara stått stilla och tittat. Tills fasanen "vände på klacken" och lugnt spatserade iväg ner över tomten. :D
   Jag var inne då, men matte stod på farstubron och tittade.
   Kasper

   Radera
 7. Nej men då... så Grynets visit kanske blir kortare än tänkt. Grynet blir nog jätteglad över att få komma hem även om hon verkar ha trivts helt perfekt hos er, och så synd Kasper om du ska sakna henne så. Ni får allt se till att träffas lite extra ofta efter det att hon åkt hem.
  Spännande med fasaner, några sådana har jag nog aldrig stött på. Koltrastar som springer på marken har jag hejat på, men det är det enda i fågelväg tror jag bestämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fasaenr är så stora så man fattar inte riktigt att dom är fåglar! Den här fasantuppen är till och med större än min "mostras" höns!
   Jag tror också att Grynet blir glad över att få komma hem, även om hon finner sig väl tillrätta hos mig också. Nu har hon lärt sig rutinerna och verkar känna sig väldigt hemma. Och min matte följer hon bokstavligen som en hund... inomhus. :)
   Kasper
   Och så länge som två månader får hon nog inte stanna. Tyvärr.

   Radera
 8. Det ÄR skoj att skrämmas! Det är jag Ludde Bc bra på. Matte tycker det är lite onödigt och jobbigt ibland faktiskt men säger att det är inbyggt i mina gener. Här har vi inga så tjusiga tuppar det beror kanske på räven.

  Sorgligt att Grynet snart flyttar, to må man vare som dansken och min matte säger- Jag har ju min gamla Ninna att leka med lite försiktigt, hon blir lätt halt, jag tror att hon har halkat, det är halt nu.

  Vov från oss på Dal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att jag i alla fall får matte och mina tre katter kvar. :) Fast det är klart att jag kommer att sakna Grynet. Jag har ju liksom vant mig vid henne nu.
   Hoppas Ninna klarar sig utan att halka, åtminstone så illa så att hon haltar!!
   Det finns räv här också, men kanske att mina fasaner har lärt sig att undvika honom (för visst är väl räven en han...)? Eller så har dom blivit så många att han inte klarar att hitta allihop?
   Kasper

   Radera
 9. Härliga syner när snön smälter. Och vilka dofter luften fylls av, särskilt för hundar. Tycker det är ett sundhetstecken när utlandsresenärerna tröttnar på äventyret och vill komma hem igen ;-) Men jag förstår ditt dilemma. Matten får skaffa en alldeles egen liten hundkompis till dig - en permanent, så att du slipper 'låna'.
  Vi hade en fasantupp här ett tag men han flyttade vidare. Han kanske aldrig hittade några tjejer. Trist tycker vi, livet piggas upp av deras galande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte säger att jag är hennes sista hund. Hon är ju långt ifrån - väldigt långt ifrån - någon ungdom. Hon trodde att hon inte skulle ha någon mer katt heller, men så dök ju Myse upp...
   Grynets matte har bott utomlands väldigt många år av sitt liv (pga jobb), och nu är hennes söner stationerade på ett par olika ställen i världen. Hennes släkt finns i Tyskland...
   Men mår man inte bra, så är tydligen ändå hemma bäst. Skulle inte förvåna mig om hon längtar alldeles förfärligt mycket efter Grynet också. :)
   Kasper

   Radera
 10. Visst är det härligt att se när snön smälter !
  Här nere är nästan all snö borta nu , finns bara en liten enveten snöhög här och var :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har jag mer snö kvar än du. Än går vi inte i skogen, och "skogsvägen" till mig var rena isgatan, blöt och snorhal. Sa matte. Ca 6 km...
   Kasper

   Radera
 11. Jag igen :)
  Glömde ju jama GRATTIS till bloggawarden !

  SvaraRadera