lördag 8 februari 2014

Flera FYY blev det...

Mattes FY har med datorn att göra - så det får hon återkomma till själv. Mitt fy har med Grynet att göra!

Kan ni tänka er - när vi var ute på dagspromenaden och på väg att fara iväg till "sta´n" och handla, så ringde Grynets matte!

Hon hade kommit hem! I går kväll, alltså i fredags! Och nu längtade hon efter Grynet. Eftersom hon hade väldigt ont i ett ben så for förstås jag och matte dit med Grynet.

 Så nu känns det faktiskt väldigt tomt här.

Grynet startade med en noggrann genomgång av hela sitt hus! I förbifarten hälsade hon förstås på sin matte också...

Sedan tiggde vi godis, tillsammans.

Men sen, sen kan ni tro att hon hoppade upp till sin matte i soffan, och la sig så där nära som hon brukar och matten klappade och "krafsade" på henne hela tiden. precis som vanligt. Grynet njöt, och nästan somnade.

Så där höll dom på i ett par timmar, innan jag och matte åkte hem till oss.

Men - hihihi - när vi gick ut till min bil och matte öppnade bakdörren för att ställa in några grejer, då ville Grynet hoppa in!! Som hon ju blivit van vid de här veckorna...

Nu fick hon ju inte det, men särskilt besviken blev hon faktiskt inte när hon fick gå tillbaks in till sin matte i dörröppningen.

Tyvärr kan jag inte visa några bilder på Grynet när hon låg där i soffan hos sin matte. Den nya datorn kärvar, matte har inte kunnat installera någonting alls i den, bara upprätta en internetanslutning.  Dessvärre försvinner anslutningen när hon startar den gamla, och där finns bilderna. Vad nedsläckningen beror på har hon ingen aning om.

Hon törs inte heller stänga av den nya, eftersom det nu efter en massa Windowsuppdateringar visas "underhåll pågår".

Matte vill inte ha den här nya datorn! Men orkar hon bråka? Och kommer det i så fall att löna sig?

Men nu ska vi i alla fall ge oss ut på nattpromenaden, bara jag och matte. Det kommer verkligen att kännas konstigt och lite trist. Lilla Grynet, jag saknar dej faktiskt väldigt mycket!

24 kommentarer:

 1. Men eländes elände! Det måste kännas alldeles förskräckligt ekande tomt i stugan nu! Stackars dig! Din matte får väl försöka knappa in den "nya" datorns modell + bruksanvisning på google och se om det finns någon sådan att ladda ned. Det vore ju kul att få se alla bilderna. Med det här regnandet får vi väl börja fundera på nästa badrejs så du kommer över Grynets hastiga hemfärd... Kramis och ett STORT lycka till till matten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en manual att ladda ner, men nu har matte ett sprillans nytt problem.
   Den GAMLA datorn har inget modem, säger den, och matte har ägnat eftermiddagen åt att försöka reda ut situationen, utan att lyckas. Modemet finns och genom det går det att surfa från NYA datorn. Åtminstone ibland.
   Alltså inget val längre - den nya måste behållas, och det är bara att be till alla goda makter att den funkar. Men nog VORE det bra om indikationslamporna syntes...

   Det blev bara ett par bilder hos Grynet, för mattarna hade så mycket att prata om. Men det blir väl nya så småningom.
   Just nu har jag i alla fall fått ett sprillans nytt märgben. Jag behöver mycket tröst nu. (Matte också.)

   Hihihi, Grynets matte hade med sig jordens present hem till matte... "Visserligen är du vegetarian", sa hon, "men det HÄR kan du väl ändå inte motstå!"
   Det kan matte definitivt - men hon visste nästan på en gång vilka hon skulle ge den vidare till! Ni får se vid badrejset! :D
   Kasper

   Radera
 2. Kanskje du skal være hos Grynet en uke på påskeferie ;) Nei en har det best hos sin egen familie, men ferie er kos ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vore förstås gärna hos Grynet, och hon bor helt fantastiskt fint, och man kan vara ute precis hur man vill.
   Men så är det ju det här med matte - och mina katter! Nej, jag stannar allt hellre hemma med dom! :D
   Kasper

   Radera
 3. Åhh, så nu är hon hemma då. Ja, nog kommer det att kännas tomt ett par dagar innan allt blir precis som det alltid varit :) Men som tur är så träffas ni ju ändå med jämna mellanrum.
  Måtte den här datorn fungera nu, så matte slipper problemen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får godis mer än vanligt, och matte ägnar sig också åt mig, mellan datorvarven.
   Det tål vid nu att den nya verkligen fungerar, för nu har gamla trotjänaren lagt av... :(
   Helt sjukt, säger matte...
   Kasper

   Radera
 4. Stackars matten med dataproblem, och stackars dig som blivit utan Grynet huxflux. Fast mest synd om matten , det tycker vi som inte gillar datorer som krånglar för fem öre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu har hon det jobbigt, matten. :(
   Jag saknar Grynet, det gör jag. Tur jag i alla fall har matte och katterna kvar. :)
   Kasper

   Radera
 5. Men stackare! Grynet försvinner och så datorkrångel på det, ska det inte vara nåt slut på eländet? Hoppas verkligen att det blir ordning på datorstrulet och Grynet kan du ju hälsa på ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snabb bloggtitt - för nu ska matte fortsätta att installera program och sånt. Och stirra på en skärm som uppdaterar och konfigurerar stup i kvarten. Hon jobbar på att få till allt på den nya så att hon kan trivas med den och använda den som hon är van.
   Den gamla stationära är det lika bra att glömma, när hon ändå inte kommer ut på nätet med den. Så nu är hon återigen med bara en dator. Håll tummar för att det här exemplaret fortsätter att fungera som det ska!
   Grynets matte ringde i dag och talade om att hon upplevde att hon fått hem en delvis ny hund med nya vanor - men efter två dagar börjar det mesta bli som förut. Men mat två gånger om dagen, det ska hon få i fortsättningen också. Halva dagsransonen per mål. Matte träffar henne antagligen på fredag, men då får inte jag följa med. :(
   Kasper

   Radera
 6. Lite bra tycker jag faktiskt det är att Grynet har flyttat tillbaka hem till sin matte för jag har allt varit lite svartsjuk på henne. Nu kan jag drömma om att du är min igen.
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, inget ont som inte har något gott med sig! :D
   Du är en sån fantastisk liten sötis... ;)
   Kasper

   Radera
 7. Klart att det blev tomt när kompisen åkt hem, du får önska dig en liten " bror eller syster"..

  Hoppas datorproblemen löser sig, man blir ju tokig när det inte funkar som det ska

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer allt att få fortsätta att vara ensamhund - tur att jag åtminstone har mina katter. :) Dom är jätteroliga att ha.
   Det där med datorer - stämmer nog att man kan bli tokig av dom. Tycker mig se det på matten...
   Kasper

   Radera
 8. Förstår att det känns tomt hemma utan Grynet, man vänjer sig fort vid sällskap. Tur du har ett gäng kissar hos dig i alla fall :)

  Trist med datorstrulet som aldrig vill ge sig riktigt, dom där mackapärerna ska liksom bara fungera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är den nya datorn verkar samarbetsvillig - åtminstone ganska - så lägger den gamla av. Trotjänaren och vännen i nöden...
   Så nu har matte bara en. Som hon jobbar på att få i skick.
   Klart jag saknar Grynet, men jag får å andra sidan ligga väldigt nära matte nu. :) Alltid något! ;)
   Kasper
   Kasper

   Radera
 9. Jobbigt med både datorstrul och abstinens efter Grynet, men allting ordnar sig till sist det håller vi tummar och tassar för här! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, men jämfört med diverse annat elände är ju detta som "en fjärt i rymden", som man säger. Det fixar sig nog med datorn, den gamla kan jag ju faktiskt klara mig utan så länge den nya fungerar! :)
   Grynet - har fått rapport om att hon visar tecken på viss saknad, hon också!
   Berit E

   Radera
 10. Hej jag har läst er blogg ganska länge men aldrig lämnat ettt avtryck men det gör jag nu. Sen tror jag det kommer ordna sej med datorn. jag köpte en ny för ca 2 månader sen och det är inte förrän nuden börjar bete sej normalt. förut konfigurerade hansej konstant och underhåll pågår . Men killarna sa till mej att jag skulle så av datorn för underhållet pågår bar när den är svslagen så det kanske inte är så dumt att slå av den kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt, med ett avtryck. :)
   Jag tror också att det kommer att ordna sig, jag har fått igång den nya riktigt bra och den har slutat att hela tiden "arbeta självständigt".
   Den gamla står sedan några dagar oanvänd, och vad nätet beträffar totalt obrukbar.
   Jag ska komma ihåg det du skriver om "underhåll som pågår", tack för tipset. :)
   Hoppas det fortsätter att gå bra för dig också. Och att vi ses här igen. :)
   Berit E

   Radera
 11. Så konstigt tomt det måste bli nu i lilla stugan. Man vänjer sig fort. Alla vänjer sig fort. Och det betyder att alla vänjer sig snabbt vid återgången också ;-) Kasper måste väl uppskatta att ha matten alldeles för sig själv nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske han uppskattar, men jag är inte säker. Jag talade ju hela tiden om för honom att han var "min alldeles finaste hund", och det förstod han säkert. :) Nu har allt återgått, men absolut att han saknade Grynet åtminstone de första dagarna.
   Ärligt talat tror jag det är värre för Grynet eftersom hennes matte i princip är sängliggande för närvarande, och Grynet därmed i praktiken hänvisas till att också tillbringa hela dygnet i mattes säng. :( Med utsläpp på tomten när hon måste ut.
   Jag borde fått behålla henne ytterligare en eller annan vecka, men det skulle hennes matte aldrig gått med på.
   Berit E

   Radera
 12. Oj då, har hon flyttat hem igen! Det har vi missat - får gruffa lite på matten min! Hon får sannerligen hålla mig underrättad om mina kompisar!
  En uppmuntrande nospuss får du Kasper av

  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för pussen! Allt har återgått till det vanliga här, förutom att jag fått en liggplats till. Jag får behålla den matte fixade åt mig eftersom Grynet snodde mitt kontorstäcke. Fast Grynet snodde den nya också, men nu är den bara min.
   Men vet du, jag hade ändå väldigt gärna behållit henne här!! ;)
   Kasper

   Radera