torsdag 14 november 2013

Verkstad, mutor och förnyad matte

Att jag har en matte som vänt på dygnet vet de flesta, men ibland händer det saker. Som i  går. Titta här:

 
En väckarklocka på halv 6, avlämnande av bil på verkstad kl 7 - för min del fick det gärna vara så här varenda dag! Matte lämnade bilen, jag lät som vanligt rätt mycket, för en sån där verkstad har jag aldrig varit på förr. Sen tog vi en promenad och hittade ett riktigt fint skogsparti, väldigt stort också, nära verkstan. Men det var mörkt, så att fotografera gick inte. Efter en dryg timme gick vi tillbaks, och då började det ljusna.
 
På väg till verkstan passerade vi jättefina rullvänliga gräsmattor, men där insisterade matte dessvärre på koppeltvång.
Härliga gräsmattor, på sina ställen var de dessutom riktigt skönt leriga!
 
Postbilar ska dela ut post tycker jag, inte stå stilla på en terminal.
 
Säga vad man vill - rejält tilltagna kisstolpar har dom i alla fall, där i Södertälje. Jag kissade in den här två gånger.
 
Gissa hur jag anstängde mig för att berätta för matte att jag höll på att svälta ihjäl. Att hon inte äter hamburgare borde verkligen inte drabba mej! Men det gjorde det. Jag fick ingen.
 
En skrotmatte har jag, inga böner hjälpte...!!!
 
När vi kom tillbaks till verkstan fick vi sitta och vänta en dryg timme. Vet ni, då var jag rätt trött av allt nytt, inte så att jag somnade, knappast ens så att jag lade mig ner, men jag var tyst!!
 
Bäst av allt - matte hade med sig en massa godisar - sånt kallas mutor. Jag älskar mutor!  :) Så jag skötte mig så bra att jag antagligen får följa med dit igen.
 
Bilen ska dit i morgon också!!! Samma tid. Enligt matte ungefär mitt i natten. Jag vill absolut följa med och få mig en ordentlig morgonpromenad.
 
Människor är konstiga. Titta på den här bilden.

 
Det satt en farbror, minst lika gammal som matte, vid det där runda bordet som ni ser skymta. Matte nickade och sa nåt om mej, om att vi varit på en skogpromenad. Han tittade på matte som om han inte tyckte hon var riktigt klok, och så satte han sig att läsa. Matte övergick till att bara prata med mig.

Efter en stund kom en tant också, hon som skymtar på bilden. Matte nickade och log och sa typ "hej" eller nåt. Tanten tittade rakt igenom matte, och grep tag i en tidning...

Sen satt dom där, tre människor runt ett bord, och ingen sa någonting alls. I nästan en hel timme! Matte tittade då och då på bordsgrannarna, men mer demonstrativt undvikande blickar har hon aldrig sett.

Hehe - undrar om det var det som fick henne att klippa håret i dag (hon passade samtidigt på att fotografera sig för nytt körkort).
Bredvid fotoaffären låg en glasögonaffär. Så hon passade på att prova ut och köpa nya glasögon också... antagligen i rena glädjen över att efter stölden ha fått de nya kreditkorten, och i dag även koderna.
Så nu kan hon betala igen.

Fast glasögonen får hon vänta upp till två veckor på. Så risken är stor att folk fortfarande ser rätt igenom henne i morgon. Förresten såg dom rätt igenom mej också!

Här vill matte påpeka att hon verkligen behöver nya glasögon. Riktigt hur väl upptäckte hon nästan chockartat hos optikern. "Javisst ja, det är så här man ska se."

Snälla, håll nu tummar för att matte orkar stappla upp "miss i nassen", så att jag får en massa mer mutor. :)

20 kommentarer:

 1. Håller gärna tummar för mera mutor! Så'na är ju toppen hälsar A som fått massor för att inte svära åt andra och så.....
  Skickar ALL TÄNKBAR sympati till din matte för väckarklocka på den tiden! Uuuuugh - skulle inte passa här heller.
  Hoppas bilen blir alldeles väldigt pigg efter de besöken i alla fall :)
  SV
  Ber om ursäkt herrarna! Naturligtvis borde jag överlämnat demolerandet åt siamteamet! Men nu var det ju det där med morfar och frimärken och minnen och så.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte hälsar och tackar, behöver all sympati hon kan få. : )
   En vidrig tidpunkt, blotta tanken hindrar henne till och med från att somna! (Hon somnade först efter halv 4, och eländiga klockan ringde ju halv 6).

   Hon hoppas somna bättre i natt, ska gå och lägga sig nu, om bara en liten stund. Alldeles ovanligt tidigt, alltså.

   Bilen behöver allt som görs nu, säger matte. Så att den fortsätter att göra god tjänst ett bra tag till.
   Hälsa Assar att det känns bra med en själsfrände. :)
   /Kasper

   Radera
 2. Hoppas att det "bara" är backspegeln och möjligen vinterdäcken som ska fixas. TVÅ besök låter dyrt ! Nu ser vi fram mot nya mutor imorgon och en redogörelse för vilka surkart som sitter runt bordet så okristligt tidigt... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Backspegel och service är klara, nu handlar det om en fjäder (tidigare påpekat av bilbesiktningen) och om en trasig krängningshämmare (något jag anat men liksom förträngt).
   Det blir väldigt dyrt det här, men måste göras. Massor av tusenlappar...
   Men klippt hår och nybeställda glasögon muntrar upp (fast det är helt enormt vad glasögon kostar, när man ska ha progressiva glas.)
   /Berit E

   Radera
 3. Låter trevligt med goda mutor tycker jag :)
  Min matte var och bytte däck på en faslig massa jobbe bilar igår och jag kan ju jama att hon fick ungefär samma reaktion som din matte fick av människorna runt bordet. Dom enda som gärna bytade ett ord eller två med matte var dom som jobbade på däckfirman.
  Inte kul att lägga pengar på "gamla" bilar säger min matte som precis lagt ett x-antal pengar på sin gamla Ford :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska tvåbeningar till, för att kunna sitta tre stycken runt ett bord i ca en timme, och konsekvent undvika att både titta på och tala med varandra. Rent surrealistiskt tyckte min matte, som nästan på pin kiv åtminstone inte lät bli att titta på dom andra. Och så pratade hon förstås med mig, i samband med mutor och sånt. :D
   Nästa besök blev ju bättre, som tur var.
   Nu är pengarna redan lagda, så då är det lika bra att gilla läget säger matte. Under förutsättning förstås att allt är okej för lååång tid framåt. :)

   Radera
 4. Så härligt att komma upp i vettig tid! men bilkörning i mörker nobbar vi här av diffusa skäl.
  Lustigt att vi gjorde samma reflektion angående osynlighet. När vi var och bytte däck fick vi vänta en stund på kontoret där gubbar kom och gick -inte en enda lade märke till oss! Ludde i sin fina röda halsduk var helt chockad och matte med ett örhänge och nykammat lavhår var om inte chockad så ordentligt konfys. Sånt är vi inte vana vid. Här i Köpingen brukar det gå alldeles utmärkt att öppna munnen och få svar på tal och många söker direktkontakt med Ludde som de tycker är så söt. Kanske dags för en makeover. Hm vill nog till mer här än nya glasögon och klippning, korthåriga damer vimlar det av. Kanske Manolitohatten skulle göra susen....Kom att tänka på en sak, kanske era stumfilmsfigurer var utlänningar som inte förstod språket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte var dom utlänningar inte, dessutom lusläste dom tidningarna som låg på bordet. Intensivt och intresserat, tror dom inte gillade att matte tittade rätt mycket på dom Så då kunde dom ju gömma sig bakom en tidning, hehehe...
   Jag för min del önskar att matte gick upp den där tiden varenda dag och gick ut i mörkan skog med mej en timme varje morgon! (Drömma kan man ju...)
   /Kasper

   Korthårig är jag inte, men det där extralånga (som frisören ville göra en fläta av, ) är tursamt nog borta. Får väl se om nya glasögonen så småningom gör mig lite mer synlig, de är i alla fall inte lika trist intetsägande som mina gamla. Hos optikern engagerade sig hela personalen (tre personer) i mitt val, och till slut föll jag för deras samfällda rekommendation. Jag tror att jag verkligen kommer att gilla mina nya glasögon. Ett plus, hehehe, är ju att jag kommer att se bättre. Inte minst vid mörkerkörning.

   Jag tycker absolut att du ska prova Manolitohatten!!
   Beträffande den rent okristliga tidpunkten - när man som jag omöjligt kan somna förrän framåt 2-tiden, då ÄR halv 6 helt förfärligt. Och så mörkerkörning på det...
   /Berit E

   Radera
 5. Kanskje hun ikke så at det var mat i nærheten. Kanskje du får mange hamburgere når hun får nye briller ;) ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du verkligen det! Då ska jag minsann försöka få med henne till det där stället igen, när hon har fått sina nya briller. För ååhh, vad dom såg smarriga ut, hamburgarna... ;)
   /Kasper

   Radera
 6. Ha ha ha Kasper du skulle bo ihop med mej och matte.
  Här är vi alltid uppe tidigt, kl 7 det är rena sovmorgonen det i detta hus.
  Men skit med att bilveterinär och sånt ska kosta för eländigt mycket pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha själv du, om du och din matte skulle bo ihop med mej å min matte så kom ni aldrig i säng förrän tidigast klockan 1. Oftast framåt halv 2! Sen ska det läsas en stund också.
   Vad GÖR man med en sån matte...
   /Kasper

   Radera
 7. Här är det också tidiga morgnar! Får jag matte att ligga kvar i sängen till klockan sex så är det riktigt bra! Men nu går vi inte ut förrän det blir ljust, så hon muttrar över att halva dagen gått när vi kommer hem igen.
  Vilken tur att din matte skaffar nya glasögon så hon ser dig ordentligt!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där nya glasögonen blir bra, matte längtar efter dem. Ett klart plus förstås, om jag dessutom blir mer synlig. :D

   Konstigt att mattar kan vara så olika, jag antar att din går och lägger sig mycket tidigare än vad min gör. Jag är ju van vid den här rytmen, och det är katterna också.
   ALLA vet, att hem till oss ringer man aldrig före 10 på morgonen så att matte har hunnit vakna och morna sig lite. :)
   /Kasper

   Radera
 8. Men vilken dag du haft :D Härligt, hoppas att fredagen blev likadan.
  Psst... vid de där köttätarställena kan man göra en drive in eller vad det kallas, du hade säkert kunna tassat förbi där och sagt vad du ville ha och i nästa lucka fått en smarrig burgare. Tror absolut att du skulle kunna betala med lite kel :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fredagen blev faktiskt bättre. :) Men fortfarande ingen hamburgare.
   Visst kan man "drive in" där, men matte säger att man ska ha bil då. Och den stod ju på verkstan. Löjligt - undrar om hon verkligen trodde att jag gick på den undflykten...
   /Kasper

   Radera
 9. Wow ny frilla och nya glasögon. Matte blir verkligen dom ny :)) Taskigt dock med utebliven hamburgare, tycker jag! Men nästa gång, då hon kan se hur smarriga de se ut, får du nog en ska du få se! Som du själv sa Kasper - hon behöver ju inte smaka på den!

  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick ingen hamburgare i går heller - men det är klart, nya glasögonen har hon ju inte hunnit få.
   Och nu hoppas hon att det ska dröja jätte- jättelänge innan vi behöver uppsöka bilverkstaden igen.
   Fast hamburgerstället åker vi förbi varenda gång vi är i Södertälje ... så man kan ju hoppas.. ;)
   /Kasper

   Radera
 10. En riktig makeover alltså! Både bil, frilla o brillor! De e mycke nu... Kasper ska vara så glad att ha pälsen kvar i dessa förändringens tider;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, nästan så att jag på allvar funderar på att ta itu med de där extra kilona också. :D
   Berit E
   PS. Tur att Kasper är en spets och inte en pudel...

   Radera