onsdag 27 november 2013

Diskriminerad

Kasperia
Ingen bild - bara jämmer och elände!!!! Matte har varit borta massa timmar i dag - och när hon kom hem upptäckte jag att hon har träffat Grynet!!!

Matte har en förklaring, men jag godtar den inte! Tror INTE på att en av hennes tanter inte vill ha en livlig, vit och fällande hund hemma hos sig.
Grynet är varken vit, särskilt livlig, fällande eller skällande...

Håhåjaja... det talas i våra dagar mycket om rasism och diskriminering! Jag tycker detta är ett solklart fall av bådadera!! Undrar bara om det är matte eller tanten jag ska anmäla!

Klurigt. Funderar tvåbeningar också på sånt, i deras värld?

20 kommentarer:

 1. Jaha! Jag antar att pälsfärgning inte är ett alternativ lika lite som rakning? Visserligen är jag färgad av att tycka om din matte väldigt mycket men jag tror mig förstå att det inte är hennes fel att du inte fick följa med. Och det där med livlig! Vem vill träffa en slö halvdöd hund? Jag är säker på att flera av tanterna skulle behöva en ordentlig upplivning... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, varken rakning eller färgning är aktuell, i alla fall inte för mig. Men kanske matte skulle behöva ... men du tycks ju mena att hon duger som hon är... :D
   (I ärligheten namn - det tycker i så fall jag också. Men man ska väl inte missa en chans att kverulera.)
   Stämmer att lite hundlig upplivning absolut vore på sin plats här och var - men när dom inte inser det själva, så... :/
   Kasper

   Radera
 2. Förskräckligt! Förskräckligt! Förskräckligt!
  Men min matte kör med liknande ursäkt när inte JAG får tigga kakor hos kattgrannen fast Jesper fått det i alla år..... ORÄTTVIST är det!
  Assar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart orättvist, klar diskriminering. Du har min sympati, Assar, och min medkänsla. Du är MINST lika drabbad som jag!!!!
   /Kasper

   Radera
 3. hmmmm nei de firbeinte må være med! Hold på det du Kasper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för stödet, jag ska fortsätta att hävda min rätt! :)
   Kasper

   Radera
 4. Hmmm, tror att det är tanten du måste anmäla, din matte föll bara för grupptrycket eller tanttrycket kanske jag ska säga. Menar, vem vill inte ha lite fina Kasperstrån hemma hos sig som minne efter att de fått äran att ha haft en så snygg hund som du hemma hos sig. Nej, det där var inte juste, jag lider med dig Kasper. Bäst att matte får återgälda dig riktigt ordentligt, säg med en god stek kanske? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick ett märgben, och det är det bästa jag vet. Torkad kycklingfilé också, så jag är väl till kanske 15 % kompenserad, eller nåt sånt.
   Det värsta är - om 4 veckor blir det likadant igen!!! För det finns en tant till som inte uppskattar mig efter förtjänst.
   Men sen så... fast till det får jag återkomma. :)
   Kasper

   Radera
 5. Men herregud!! Fy tusan så orättvist! Jag är på din sida kasper! Mer rättvisa för oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för stödet, det inte bara stöttar, det värmer också! Och inspirerar! Ska börja fundera på möjliga motåtgärder... ;) För rätt som det är så kommer den där tanten hem till mig, och då... hehehe, jädrans vad med vita strån hon ska få med sig hem, hihihi...
   Kasper

   Radera
  2. Hi hi hi!
   Bara måste säga att din strategi är underbar! Fäll på gubben, så kanske hon förstår finessen med tiden :)

   Radera
  3. Hehehe, har jag tur så har hon på sig ett par svarta sammetsbyxor. Hon har ofta svarta byxor med olika väldigt vackra tunikor.
   Det är så snyggt med vit päls på just svarta byxor, tycker jag.
   Det blir nog bra, det här... ;) Med tiden kommer hon säkert att älska mig...
   /Kasper

   Radera
 6. Om tvåbeningar funderar på att anmäla sina fyrbeningar för diskriminering...? Mmjau... tror jag inte... kanske för förargelseväckande beteende då och då, eller egenmäktigt förfarande;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men HALLÅ!! Nu fick jag en idé.
   Om matte t.ex. anmäler mig för förargelseväckande beteende, då motanmäler jag för egenmäktigt förfarande!!!
   Hon samlar då och då ihop mina mödosamt och genomtänkt utplacerade märgben, och bär iväg dom till min grejkorg! Ibland till och med slänger hon några!!!
   Det här blir ett mål jag garanterat kommer att vinna!
   /Kasper

   Radera
 7. Detta är ett solklart fall för hundombudsmannen. Diskriminering så det bara skriker om det alt Hets mot hundgrupp. Straffbart hur som helst och du kommer självklart att vinna. Kräv skadestånd i form av 20 köttbullar och två grisöron varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill helst byta ut ena grisörat mot en skiva torkad oxlever och en bit torkad kycklingfilé.
   Funkar inte det så kan jag till och med nöja mig med 19 köttbullar och ett grisöra, bara jag får oxlevern och kycklingfilén också.
   Ska genast börja jobba på saken.
   Kasper

   Radera
 8. Jag håller med till hundra procent! Dessutom har jag nu fått veta att en liten hund som jag inte är välkommen i kyrkan när mattefar ska begravas! Här har man tjänstgjort som vårdhund in till sista dagen och så ska jag inte få vara med och ta ett sista farväl! Ska inte kyrkan vara öppen för alla? Prata om diskriminering.
  Puss på dig från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyrkan borde vara öppen, tycker jag. Absolut i det här fallet.
   Men vi är ofta diskriminerade. Trots att vi kallas för och räknar oss som människans bästa vän.
   Melody - tänk så fint det var att mattefar fick ligga och klappa dig sista dagen han levde. Att du fanns där för honom, tillsammans med matte.
   Kasper och Kaspermatten

   Radera
 9. Jag håller självklart på dig också , Kasper !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kjelle Bus, det är bra när vi fyrbenta håller ihop.
   Visst är vi MYCKET bättre på sånt än vad världens tvåbeningar tycks vara. :)
   Kasper

   Radera