fredag 22 november 2013

Novembervardag

Matteria
Ibland behövs faktiskt fortfarande kontanter, men mina båda hundralappar fick kassörskan att höja på ögonbrynen - "de här är ogiltiga, sedan länge".
De hade inga folieband, själv hade jag förstås tagit emot dem god tro. Riksbanken löser in, men tar hundra kronor för besväret. Men idag såg jag att man satt in hela summan på mitt konto. Schysst! :)

Transportstyrelsen underkänner min ansökan om nytt körkort, Nåja, det är fotot som underkänns. "Ansiktsbilden är felaktigt belyst".  För ljust både på huvudets ovansida och på båda sidorna...
Och jag som gillar mitt numera halvlånga vita pagehår rätt bra... Ska förstås gå tillbaks till fotografen. Undrar hur hon hanterar det här. Kanske säger åt mig att färga håret...

Bilen har fått vinterdäck i dag. Under årens lopp har jag blivit god vän (delvis förstås Kaspers och tidigare collie Klaras förtjänst) med "däckmannen". Butter, rätt surmulen och ofta smått folkilsk, men med en glimt av något jag verkligen gillar. Som jag idag sa åt den stackars halvt utarbetade mannen (kompanjonen ligger sjuk i lunginflammation) som önskade att jag hade masat mig dit för åtminstone ett par veckor sedan "tur att ett så buttert yttre döljer ett så vänligt inre..." Då blev förstås även det yttre vänligt och vi fick en trevlig pratstund om "livet" och sånt... Allt medan kön växte...

Börjar misstänka att min relativt nya laptop är ett måndagsexemplar. Strul med säkerhetsuppdateringar - igen!! Dator "Moses" felsöker, löser problem, försöker igen och igen och igen. Moses konstaterar ihärdigt att jag aldrig försökt uppdatera. Historiken är bortlåst.
Gjorde en systemåterställning (två veckor bakåt). Efter ytterligare en masa strul och varningar av olika slag och en väldig massa säkerhetsuppdateringar som omväxlande misslyckades och lyckades tycktes allt fungera.
Att vänta ut en sig uppdaterande och återställande dator tar många timmar. Blev inte klart förrän halv 4 i natt/i morse...
Allt tycks fortfarande fungera, och jag har just skapat en ny återställningspunkt... Men att återigen försöka uppdatera till Windows 8.1 - nä, det vågar jag nog inte...

Novemberväder och novembermörker gör att husets både två- och fyrbenta trivs bäst inomhus.  För ögonblicket bara sovs det. Lite varstans.

Den enda som håller igång en del är Myse. :)


 
 

28 kommentarer:

 1. Då ska vi snällt informera att även 50-lapparna och tusenlapparna utan folieband from 31 dec i år kommer bli ogiltiga :) Så har ni såna liggandes får ni växla in dom eller kanske handla upp dom till och med. Jag föreslår Kaspergodis och nån god liten kattgodis. Speciellt om vi pratar om tusenlappar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himla otur, matte har kollat alla tusenlapparna, hehehe... dom är visst lika osynliga som Higgs partikel... Och femtiolappen, en enda, den har folieband. Fast matte lovar oss en massa godis ändå! Men visst hade en tusing suttit fint... ;)
   /Kasper

   Radera
 2. Vilken tur att mi matte har några "gamla" sedlar liggandes :)
  Jisses så känsliga dom är på Transportstyrelsen !
  Jag sover också mer än vanligt nu när det mörknar så tidigt som det gör. Snart så sover jag i 23 timmar av 24 påstår min matte :)
  Trevlig helg på er !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, se för all del till att dom där gamla liggande sedlarna används upp på rätt sätt! Medan tid är. ;)
   Löjligt det där med Transportstyrelsen. För visst skiljer sig mattes hår rejält från bakgrunden! Griniga är dom! Och nu hinner matte inte fotografera om sig förrän i nästa vecka. Hon behöver sitt körkort.
   Hos oss är vi katter oftast ute ganska mycket, men inte så här års. Nä, då ska man sova inne, varmt och mjukt och gott. :)
   Myse med flock

   Radera
 3. Jag ska genast kolla om matten har några sedlar i madrassen, så ska jag handla upp dom fort som blixten innan dom blir för gamla! Myse är smart som lekar ensam om andra trilskas med att sova!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja, viktigt att hålla koll på sina bankmadrasser, men vet aldrig när Riksbanken slår till på nytt!
   Efter misslyckade överfallsförsök mot Maxi och Filip har Myse liksom inget annat val än att roa sig på egen tass.
   /Kasper

   Radera
 4. Tråkigt med måndagslaptopen. Datorer ska bara fungera och göra det man vill utan att man ska ägna sig åt såna nattarbeten. Du får väl fortsätta trakassera helpdesken tills den blir bättre än ny. Det är väl enklare att få ordning på bilen och däcken i alla fall även om solstrålen som bytte dom helst skulle se att du gjorde det i somras... Nu önskar vi en god natt allihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilen är säkert okej nu, måsta bara boka besiktning. Glömde det i dag.
   Det är lite strul med datorn ibland, men så här illa har de inte varit sedan i somras när den måste lämnas in.
   Nu är även MacAfee ominstallerad, uppdaterad och fullt aktiv.
   Håhåjaja, bara att hålla tummar... och att gå i säng nu genast för att ta igen förra nattens förlorade sömn.
   Gonatt! :)
   /Berit E

   Radera
 5. Tänk vad lite vänlighet och "rakt-på-sakhet" kan tina upp även den buttraste :) Bra gjort!
  Men vad ÄR det med katter och pennor som ligger på bord??? Lika stort mysterium det som det med katter och lååååådor tycker jag :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det egentligen bara Myse som roar sig med att putta ner grejer. Från skrivbordet, framförallt. Suddgummin är också kul, och gem och gummisnoddar. Och givetvis låååådor. Och kuddar som man kan putta ner på golvet...
   /Berit E

   Radera
 6. Värst så du 'råkar ut'... Lite oflyt nu. Du gör rätt i att inte gå på alla tillsägelser från datorn. De vill gärna ta över och styra tillvaron. Jag struntar högaktningsfullt i en massa 'goda råd' som poppar upp numera. Så synd att laptopen konstrar :( Det där med fotot tar jag till mig, vi ska snart fota Husbonden inför nytt körkort. Tänkte ta det själv, hihi...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite oflyt. Men allt tycks ju ordna sig, även om det kräver en del möda. Omfotografering på måndag. Mot förslagsvis mörkare bakgrund.
   Det gäller att sovra bland datorns alla förslag. Men Windows säkerhetsuppdateringar känns väldigt viktiga. Det var såna som strulade.
   För ögonblicket håller den, dvs dator Moses, i alla fall tyst. :)
   Berit E

   Radera
 7. Så trist med din dator, det är ju så irriterande när det krånglar! Min mobil har fungerat så bra, men nu är den två år fyllda och helt plötsligt krånglar allt!
  Tror de tillverkar dem så att man måste köpa nytt efter ett par år. Mitt tålamod för teknik som inte fungerar är inte stort!
  Önskar dig en riktigt skön helg!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, att prylarna tillverkas för att inte hålla mycket längre än garantitiden.
   Hörde talas om en skrivare som plötsligt slutade fungera. Ägaren fick tips om en möjlighet att återställa räkneverket till 0 - och plötsligt fungerade den oklanderligt igen.
   Men hur många har tillgång till sådan insiderkunskap.
   Fast mina enkla telefoner brukar hålla i minst 4-5 år.
   Ha en fin helg själv!
   Berit E

   Radera
 8. Usch vad vi missar mycket när vi är så dåliga på att blogga! Men nu ska vi minsann ta igen det :-)
  Hoppas det löser sig med datorn, de kan va struliga de där! Matte hon har nästan glömt bort hur hennes fungerar...
  Men skönt att se att Myse är lika busig som vanligt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra, att ni ska bli bättre igen, på att blogga. :) För vi har ju saknat er! Lättare blir det kanske att sitta vid datorn så här års. Antar att den där tvåhjulingen vilar sig nu, i väntan på nya äventyr i vår.
   Just nu uppför sig datorn exemplariskt. :) Hoppas den tar sitt förnuft tillfånga och fortsätter med det! Lär väl visa sig...
   Kasper

   Radera
 9. Håller med tidigare skribenter; dator, telefon, bilar OCH griniga gubbar ska bara fungera tycker

  BELLA med Matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamensan, tänk så många vi är som är rörande ense om den saken! :)

   Radera
  2. Ja hva skal man ellers med dem om de ikke fungerer???

   Radera
  3. De enda som INTE fattar något så enkelt är tydligen de som tillverkar grejerna!! :(

   Radera
 10. Saker ska bara fungera eftersom vi får så griniga människor annars.
  Min bil ska få vinterdäcken i nästa vecka, matte har i alla fall lyckats ringa vår trevlige bilmeck som ska fixa det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu sköter sig datorn, hoppas den är helt återställd. Så att säga. :)
   Bra att ni får på vinterdäck, så här säger ju polisen:
   Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute, det vill säga om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan. Tänk på att även vägrenen räknas till vägbanan.
   Kasper och Kaspermatten

   Radera
  2. Japp matte är väl medveten om den där lagen. Men ofta ute i sista minuten i alla fall höstar som denna. Har ju knappt varit halt ännu, men i veckan åker de på

   Radera
  3. Min matte har förhållandevis ofta varit alldeles för sent ute, om vi ska vara ärliga.
   Det är väl därför hon är så stöddig nu, när hon BÅDE vet vad lagen säger och har lyckats följa den. :)
   /Kasper

   Radera
 11. PS du får ta en tur til Norge så får du fint toalettpapir og tørkeruller til kjøkkenet http://rimi.no/finn-butikk

  På Rimi kan du finne skikkelig papir sånn som jeg har! Hilsen Ronja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så småningom - när vintern är slut och det blir vår och sommar - ska vi ta en tur till vänner i Värmland. Vem vet, kanske också en tur in i vackra Norge! Och då får vi lika fint toapapper som du, Ronja. :)

   Radera
 12. Snopet det där med hundralapparna, tur att det löste sig ändå... vet att jag läst om det men det har fallit i glömska.

  Skönt att du hann få på vinterdäcken i tid så du är laglydig, då borde alla vara nöjda ;-) Tycker det låter ganska skönt att vara inomhus, novemberrusk är inte alls något vidare inspirerande... då ligger man nog hellre och gonar i värmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, känns bra med däcken, om inte annat så råkar jag ju ut för frosthalka.
   Sedlarna ja , men nu gäller det för alla som har tusenlappar sparade i madrassen... :D
   Bäst att kolla...
   Berit E

   Radera