lördag 3 augusti 2013

Upplysningsvis...

Upplysningsvis - nu bloggar jag från Moses, som matte har döpt laptopen till. Om nu inget oförutsett inträffar, så funkar allt bra. Inklusive nyköpt Photoshop Elements (matte tänker inte utmana ödet med att installera sin piratkopia av ett äldre, "fullskaligt" Photoshop).

Fredagsmys med torkad kycklingfilé (matte tillbringade kvällen med Moses...). Men det var det nog värt, för nu tror jag att hon kan slappna av och bli mer som vanligt igen.

Fast det är attans, så bra Windows  lyckas gömma "gamla hederliga" program. Som om jag skulle bry mig om det...

Och nu, förstår ni, ska jag och matte ge oss ut en stund i ljumma sommarnatten.

Sen ska vi sova. :)

6 kommentarer:

 1. Kasper, jag blir så imponerad av Din mattes data kunskaper.. själv fattar jag väldigt lite av det hela. Vår data la av för några månader sedan & nu har vi '8 fönster' Någon har lovat att försöka hitta tillbaka ett par av "mina" gamla program, som mestadels har med mina bilder att göra, så jag får tålmodigt vänta. Denna nya data har bestämt sig för att hitta på egna ord, t.ex alla enkla i'n dyker upp på engelskt vis > I .Skriver jag ord med å, ä & ö I kommer det väldigt ofta massa undligheter, så tala om för matte om hon absolut inte fattar vad jag skriver har datan skrivit sina egna inlägg & ord. Grrr I värmen I London

  SvaraRadera
  Svar
  1. Engelska tangentbord fattar ju inte det där med åäö. :)
   Kan tala om att matte själv är förvånad över att hon fixat så mycket som hon uppenbarligen har gjort - tidigare har ju alltid någon "guru" funnits till hands.
   Det kan nog inte hjälpas - ett eller annat gammalt program tappas helt enkelt bort, dvs fungerar inte tillsammans med Windows 8. Inte heller med 7.
   Matte har t.ex. köpt ett nytt bildbehandlingsprogram. Photoshop Elements, förhållandevis billigt, kostar mindre än en tusenlapp.. Finns säkert en hel del gratis på nätet, men nu törs hon inte längre ta några risker.
   Ni får önska varandra lycka till, du och matte. :)

   Radera
 2. Oj! Nu försvann inlägget ut i intet men det stod inte så mycket i det. Bara att vi tycker att du har en väldigt duktig datanörd till matte. Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var minsann inte "bara", säger matte. :)

   Fast egentligen är hon inte alls en nörd, här handlar det om nödtvång. Hon måste helt enkelt få allt att fungera.
   För har man åtagit sig en uppgift, då får man se till att kunna fullgöra den. Men det här har kostat om inte blod så åtminstone svett och tårar.
   Snälla, håll tummar för att allt fortsätter att fungera!!!

   Radera
  2. Vi håller både tassar och tummar! Kramis!

   Radera