lördag 24 augusti 2013

Skäms på matte, och stackars Grynet

Faktum är att jag är sur på min matte. Hon borde kunna hålla mer än en aktivitet i taget i huvudet. En väldigt viktig sak har hon, trots mina envisa påpekanden, glömt att skriva om här. Fast jag tror inte hon glömt, jag tror hon skäms över sina dåliga foton!

Hon kom ihåg kameran först är alla skulle åka hem. För dom hade haft så mycket att tala om, dom där tanterna, inklusive min och Grynets mattar. Dom har ju inte setts på nästan två månader, bara för att det varit sommar!

Jag har nästan ingen päls kvar, all underull är borta. Oj, vad jag har fällt denna varma sommar. Men titta på stackars Grynet! Hela hennes vackra amrispäls är borta!!!! Hon ser ut som en liten groda...
- Snälla matte, ge Grynet massor av godis, tror det är bra för hennes päls! Jag tycker riktigt synd om henne - fast lite söt är hon förstås i alla fall...
 

- Ge mera, matte!! Titta på oss, i synnerhet på Grynet... hon får nog ingen mat alls hemma! Jag får ju i alla fall lite... ibland...

Vi fick alltså ovanligt mycket godis, både jag och Grynet. Grynets matte protesterade lite, men hon såg inte ens hälften av det som matte gav oss. Kan säga att Grynet gillar min matte. Jo, det gör ju förstås jag också...

Nu fattar ni varför matte "glömt" att skriva om att Grynet varit här. Hon lyckades bara åstadkomma de här två bilderna, inte undra på att hon skäms..  (När jag var hos Grynet tidigare i somras hade matte inte ens kameran med sig...)

Något mera - kan ni tänka er, idag ringde matte äntligen det där samtalet som hon borde ha gjort för många månader sedan! Hon bjöd hit mopsen Mollie och Mollies matte. Som jag har längtat! Dom kommer på måndag!

 
Jag bara älskar ju min Mollie!! Ja jag tror att jag gör det fortfarande. :D
Den här bilden är tre år gammal, jag har träffat Mollie väldigt få gånger de senaste två åren. Nästan inte alls.
Men nu snart, då är det äntligen dags igen. Nu har det blivit precis lika sent som vanligt. Konstig matte jag har.
Natti!

20 kommentarer:

 1. Grynet är superduperjätteöt! Precis som vanligt:)
  Men jag undrar... Jag undrar om inte du låter dig luras lite av de där "Jag är världens mest utsvultna!"-ögonen? Kan berätta att amrisar närmast ALLTID ser ut så. De är liksom födda så.. Assar är världsmästaren:)
  Träffa Mollie på måndag? Så kul! Extra kul, för jag ska också träffa mops på måndag. TVÅ t.o.m., herrar som jag ska få vara extra koppelhållare åt när matten är borta några dagar när hussen arbetar.
  Jag ser nog lika mycket fram emot måndag som du:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att amrisar inte ska vara snaggade, dom ska allt ha lite päls!! Fast det är ju inte Grynets fel att hon är nästan rakad, och jag tycker förstås att hon är ganska söt ändå. :)
   Om dom har såna där utsvultna-ögon så beror det förstås på att dom ÄR just utsvultna. Rentav alltid! Jag fattar precis, för jag får också alltid för lite om inte mat så i alla fall godis. Det är därför jag inte blivit större än så här! Så det så!!

   Radera
  2. Vet du vad? Jag håller HELT med dig om amrisfrisyrer!
   Men hon är attans söt i "nyllet"!;)

   Radera
  3. Jag tror att Grynets matte har lite svårt att hålla bort tovor och sånt - men jag vet inte säkert. Grynet har ju börjat ägna dagarna åt att gå upp och ner i sjön nu när det varit så varmt, det är kanske därför?
   Eller kanske matten tycker att det borde vara skönt i sommarvärmen? Min matte ville inte fråga...

   Radera
 2. Jo men vet du? Man ser att din underull är rejält ansad :D Nu ser man ju alla dina muskler så du är ju väldigt snygg ändå Kasper :) Och lilla Grynet, hon är ju söt även om hon har ännu mindre päls än vad du har, men jag förstår känslan... när allt försvunnit och man inte riktigt är van :)
  Men härligast av allt var att ni fick träffas ju, och att du snart har ett till möte att se fram emot, så roligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underullen bara lossnar, för första gången på flera år kan matte använda KAM i min päls. Inte bara olika sorts borstar och karda. Det är för att vi haft så osedvanligt varmt så länge, säger hon.
   Snart får jag ny ull, men jag tycker faktiskt det är riktigt skönt så här. Men i vinter skulle jag frysa. :)

   Att träffa Mollie igen, det slår faktiskt precis allt!!! (Matte törs inte ens säga namnet högt så att jag hör det, så hon tror att jag inte fattat... hehehe, det har jag visst!!)

   Radera
 3. Oj då! Du får nog testa det där pussa på grodan-tricket och se om Grynet blir en prinsessa istället. I alla fall kanske hon får tillbaks pälsen om du pussar ordentligt! Molly ska väl i alla fall ha pälsen kvar när ni äntligen får träffas på måndag men det hindrar ju inte en eller annan puss där också... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska pussa Mollie jättemycket, det är då en sak som är säker. FASTÄN jag säkert fortfarande tycker att hon redan är en prinsessa.

   Om det kan hjälpa Grynet så ska jag gärna pussa hur mycket som helst på henne också.
   Vi träffas ju snart igen. Kanske redan om ett par veckor.

   Radera
 4. Jag tycker du är jättefin nu, en riktig miniatyrkopia!! Åh vad kul att du ska få träffa Mollie, hoppas ni har lika kul som ni brukar!

  Jag tror att vi är mer än miniatyrer ibland du och jag.. jag har fått ett kattproblem som jag tror du känner igen, min nya egenvalda perfekta bädd invaderades i natt av SMULAN!!! Katastrof! Jag låg nedanför och tjurade och inte sjutton flyttade hon på sig... matte tyckte jag kunde köra bort henne, hallå?? Dumma matte, Jag är faktiskt en vänlig kille som inte vågar göra såna burdusa saker mot mina flockmedlemmar (iaf inte kissen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju bara - man sätter sig helt enkelt inte upp mot sin katt! Det törs ju inte jag heller.
   Det är då mattar borde vara att lita på. Ibland förbarmar sig min matte, men inte alltid.
   Timsen - du BORDE få ha din nya rosa lilla bädd i fred!!! Som du valt alldeles själv.
   Hoppas att du åtminstone får ligga i den i natt!!!

   Radera
 5. Ja du Kasper denna fullkomligt vidriga sommar har tagit hårt på våra pälsar. Jag har tappat mängder och inga spa finns det heller.
  Fram för svalare väder och en massa svampvatten, de mår vi bra av och både du och jag kommer att bli såååååååå snygga i pälsarna igen då

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det i alla fall finns sjöar!
   Vet du Sigge - åtminstone min matte tycker att det har varit - och fortfarande är - en riktigt härlig sommar! Hon mår bra av värme. Och jag klagar inte så väldigt mycket, jag heller.
   Men jag hoppas få mer päls till vintern, annars måste matte skaffa mig ett täcke, säger hon.

   Radera
  2. Fruktansvärd sommar enligt matte som inte tål äckehetta Så denna fruktansvärda torka också, nu är det så dr vidrigt knastertorrt överallt igen. Läste nyss om skogsbrand

   Radera
  3. Skogsbrand är otäckt, visst skulle det behövas regn.
   Men värmen - matte är glad så länge hon slipper vita fingrar och fötter som kallvärker.
   Så olika kan det vara.
   Hon är glad så länge hon kan sitta ute och äta. Sitta och läsa under största hasseln. Osv.
   Men hon är förstås ledsen över att din matte mår dåligt av värmen.
   Senare i höst blir förhållandet omvänt...

   Radera
 6. Tänkte bara berätta att Arlo kommit igång med sin blogg! http://arlosfoton.blogspot.se/
  Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för att du berättar! Jag och matte ska självklart ge oss av dit! :)

   Radera
 7. Hejsan, Jag lider också av dom där utsvultna ögonen, men matte går inte på det längre. Däremot lyckas jag charma nästan alla andra som jag träffar, men då är matte där och kontrollerar och bjäbbar om att inte ge för mycket, inte nyttigt osv. ....jaja, man får väl ta det som det är, har trots allt en riktigt hyfsad sommar och håret värmer ju inte lika mycket som päls, så jag klarar mig riktigt bra I värmen.......å dessutom är jag ju van. Det blir värre nu då det börjar bli lite småkallt här uppe I norr..........men snart ska vi åka söderut har jag hört
  blötpussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är ofta rätt hopplösa, mattarna, när det gäller oss och godis. Som om vi inte själva skulle veta bäst...
   Å andra sidan håller jag min figur bättre än matte håller sin. Jag klagar då aldrig över ett antal för många kilon, finns helt enkelt ingen anledning. :)
   Det är en fantastisk sensommar här nere hos mig. Lite kyliga nätter, men härliga dagar. Inte Floridavärme förstås, men skönt ändå.
   Så ta du med dig matten söderut, för annars kanske frosten tar er! ;)

   Radera
 8. Inte bara du som har en hopplös matte , Kasper !
  Min är så hopplös att jag ju drog till Paris nu ett par dagar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju mina katter att ta hand om - om jag drog iväg, vem skulle då se till att dom släpptes ut och in när om vill? Matte hör nästan aldrig när dom krafsar och vill in!
   Ser att du har några häftiga dagar, där i Paris. :)

   Radera