lördag 3 augusti 2013

Skön sommarkväll

Nu är det kväll, somliga kallar det säkert natt. :) Dagen var varm, jag är glad över våra fläktar, både den i taket och den lilla flyttbara.

Så här framåt natten är det fortfarande 20 grader ute, dörrar är öppna åt både syd och nord. Mygg- och flugdraperier är fördragna.

Jag och matte och dator Moses har flyttat oss ut i "gröna rummet", som såg ut så här innan det hunnit bli riktigt mörkt ute. Och innan Moses flyttade ut.
Det är roligt att sitta liksom inne och kunna se in till sig själv. :)
 
Vet ni förresten något som jag tycker jättemycket om? Jo, det är när katterna får påfyllning i sin matskål.  För då får jag smaka. Kattmat är jättegott godis!
 
Matte festade minsann på räk- och laxtårta, snälla farbrorn i affären tyckte att hon skulle ha den i stället för två bakelser. Men för samma pris. Så hon köpte ett par flaskor vin också, och bjöd in ytterligare ett par grannar. Vilket självklart betydde märgben för mig.
 
Dom, dvs grannarna, sover. Det kan jag se eftersom det är släckt i deras hus. Men jag och matte, vi är minsann vakna. :) Matte för sin del ska ta sig ett glas vin till, för det finns lite kvar i ena flaskan. :)

16 kommentarer:

 1. Ja, här är vi vakna med :) Fast jag börjar förstås bli lite trött nu och vi ska snart bädda ner oss i sängen. Men visst är det härligt att sitta och njuta så på kvällarna, man ska passa på :) Gottigt med sådan tårta, fick du smaka? Jag hade nog kunnat äta upp en sån själv :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvällarna är underbara just nu. Underbart att kunna sitta ute eller nästan-ute precis så länge man vill. Och tänk, det är fortfarande 19 grader!

   Smaka? Näe, jag fick ju ett märgben för att inte tigga så förfärligt ... och märgben ska ätas på kontorstäcket, och det var inte där dom begick smörgåstårtan. :)

   Radera
 2. Vilken myskväll....här är det oxå varmt som tusan så dörrar o fönster står öppna på vidgavel till långt in på natten.
  Ha en fortsatt bra helg..
  Vov o kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ljuvligt, att få leva för öppna dörrar. :)
   Vi sover med dom så.
   På något sätt är öppna dörrar ännu härligare än öppna fönster. :)

   Radera
 3. Bästa natten var i natt enligt matte.
  Jädrar vad Åskar med hela släkten hälsade på och förde oväsen. Jag bryr mej inte och matte lekte nattuggla och satt på balkongen och njöt. 20 grader det är max temp på dagarna då kan man göra saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag är som jag är, så hatar matte också Åskar. Numera.
   Här mår vi bra, och matte slipper "vita fingrar". Så olika kan det vara.
   Men i vinter, då ska vi minsann gnälla på vädret! Åtminstone ska matte...

   Radera
 4. Så härligt mysigt ni har det! Här kom vi hem till Skånehuset i kväll och möttes av oerhörd värme, så nu försöker få till lite korsdrag! Matte funderar på om hon och jag kan sova utomhus, men hon är ju allergisk mot myggbett, så det är nog ingen bra idé!
  Själv har jag sovit 6 tmmar i bilen, så jag kan tänka mig vara ute och springa hela natten!
  Men visst är det underbart med en varm svensk sommar!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte ser framför sig ett moskitnät upphängt i en trädgren, och en skön säng därunder. :)
   Hos mig står dörrarna på glänt hela natten, katterna kan komma och gå som de vill, men jag kommer inte igenom. Vill jag förresten inte heller, för jag vill ju vara där matte är. :)

   Men nu sover nog du också gott, trots alla sovtimmar i bilen. :)

   Radera
 5. Precis så ska man ha det! Skönt att matten festar om lite och inte bara knaprar grön- och rotsaker! Räkor och lax slinker ned mycket bättre med lite vin, men märgben och vatten är inte så tokigt heller. För att inte tala om kattmat... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att min mat var godast.
   Men mattes och grannarnas var i alla fall trevligare, säger hon. :)
   Det är så synd, men trevligaste grannarna är allergiska mot både hund och katt (dvs inte han men hon), så hemma hos mig kan dom bara träffas utomhus, och då får inte jag vara med.

   Radera
 6. Mysigt det låter med gottis till både två och fyrbenta! Vilket underbart uterum ni har!! Så inbjudande och mysigt, kan tänka mig att det är riktigt härligt att sitta där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju ganska litet, bara 8 kvadrat. Men bra isolerat och dubbelglas i skjutdörrarna, så vi kan faktiskt sitta därute året runt. Fast när det blir under 5 minus, då får blommorna vara själva. I sina ca 10 plusgrader. :)
   Matte älskar att sitta i Baden Baden-stolen och läsa, på kvällarna. :)

   Radera
 7. http://www.yr.no/sted/Sverige/S%C3%B6dermanland/Malmk%C3%B6ping/langtidsvarsel.html
  Ursäkta Kasper men vi har en extremt effektiv regndansare här, Kolla ovanstående länk, ljuvligt säjer både jag och matte som förgås av hettan och torkan.
  Först blev det åskvädret och nu mängder med svampvatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jäklans... men vi hoppas på den här länken:
   http://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land?pp=http://www.smhi.se/produktportal-1.0//chart.do&geonameid=2711798

   För då får matte i alla fall ett par dar på sig att hyfsa min tomt... ;)

   Radera
 8. Ert "uterum" ser verkligen mysigt ut !
  Vilken snäll "farbror" i affären som lät din matte få en tårta för samma pris som 2 bakelser och att det sen var med både lax och räkor på gör ju inte saken sämre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var farbrorns förslag - det var bara nån timme kvar till stängningsdags - men det var hans sista tårta. :)
   Gottigt!! Det tyckte alla. Hoppas det händer fler gånger. :)

   Radera