torsdag 22 augusti 2013

Tjatigt kanske, men omvälvande :)

Matte röjer smått och stort sly på tomten, trimmar och har sig. Och jag inspekterar och rullar. Måste säga att jag gillar nyordningen.
 
Det gör visst Filip också, för här kunde han minsann inte ligga i solen förut.
 
Nu har matte fixat till min bakskuff ännu bättre. Jag tror att efter ett par åkturer till så saknar jag inte min bur ett enda dugg. I den fick jag varken grisöra eller Dentastix. Det får jag i min skuff.
 
Först tar jag sats...

... sedan hoppar jag...
 
...och sen landar jag. :)
 
 
Men matte - hur kommer det här sig? Här ligger ju mitt allra nyaste ben!!!??? Hur kom det HIT???
 
Ja, sannerligen, det ÄR det benet. Okej, trivs det här så får det väl vara här. Går kanske att benmöblera i bilen också.
 
Okej matte, måste erkänna att det känns bättre redan.


Tycker ni kanske att det blir väldigt mycket bakluckebilder, så är det förstås så. För ser ni, det här är det mest omvälvande som händer i mitt liv just nu. Jag är himla intresserad, smet faktiskt upp i bilen och "stjälade" ett av mina egna Dentastix i går. :)
Så här ser jag ut från mattes plats, dvs när inte Wincent och hans barnstol  är med i bilen.
 
 
Klart att matte inte ett ögonblick tänkte på att ta några bilder då. Inte en enda bild på Wincent i bilen, inte på när han åt blåbärsglass. Eller på när jag pussade honom. När han inte var ett dugg rädd för mig...
Enda gången hon kom ihåg att hon äger en kamera var när han busade med mamma Hanna.


 
Han plaskade i en vattenbalja, letade prylar i en bod och gjorde en massa kul saker. Vi är kompisar nu!
 
Wincent är väldigt road av både mina (oanvända) och katternas (välanvända) grejer. Bäst gillade han den här skrikisen, jag har ju visat den förut. :) 

 
 Jag och katterna struntar numera totalt i den löjliga pipisen. Men det är ju kul att NÅGON gillar den. Synd bara att matte numera gillar kameran så sällan.
 
Men, oj så sent det blivit!!
Natti!! 

18 kommentarer:

 1. Ni har ju världens bästa matte!
  Tänk så bussigt att ordna så mycket bra rull- och solutrymme åt er.
  Skuffen kommer att bli toppen!
  Och så är det ju rent väldigt praktiskt att du har en massa leksaker som din lille kompis kan låna.
  Filmen... Jag blev sättande och kikade lite vidare... Hittade "Funny cats in water" (tror jag den hette)... Några som jag skulle klassa som elakhet, men flera mycket söta/roliga. Vad sägs t.ex. om en katt som stoppade HELA huvudet under kranen o lät det rinna in i munnen? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu fungerar faktiskt matte rätt bra, tycker jag. :) Förutom förstås att hon är en usel bloggare - det händer ju trots allt mer i mitt liv än att min bilbur försvunnit.
   Nu ska hon ut och ta tillbaks ännu ett litet stycke igenväxt tomt. :) Fast jag behöver faktiskt inte mer nu, vill hellre gå och bada!

   Katten som stoppade hela huvudet under vattenkranen - tänk att det finns dom som är SÅ mycket knäppare än min Filip! Trodde knappt det... ;)

   Radera
  2. Då skulle du sett den som hade en liten smal "vik" (låg en liten båt) på sin hem- eller bortväg! Den simmade helt enkelt över, bland änderna:)

   Radera
  3. Måste nog kolla dom där roliga katterna i vatten. :)
   Ska be matte ge sig ut i rymden och leta.

   Radera
 2. Men dina bakluckebilder är ju hur trevliga som helst att titta på :) Och när du samlat en del på dom där märgbenen kan du ju ha bakluckeloppis :) Jag kommer och köper mig en smakbit genast, hihi.
  Härligt att det fixas och donas så att Filip också gillar att ligga och sola i trädgården. Man ska passa på när det fortfarande är fint ute.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra då, för antagligen blir det väl fler bilder vad det lider. :) För buren kommer inte tillbaks, säger matte. Börjar kännas helt okej.
   BAKLUCKELOPPIS - vilken strålande idé! Jag säljer mina gamla väl intuggade ben, och får råd att köpa nya ... som jag kan tugga på och sen ordna nytt loppis osv osv.
   Laika, jag ska spara mitt bästa ben åt dej, och du ska minsann få rejäl rabatt, bara för att det var du som kom med tipsen (och för att du är så söt, naturligtvis).
   Tror faktiskt att du ska FÅ ett ben... ;)

   Radera
 3. Så smart hon är din matte, hon vet hur hon ska få dig att gilla den där skuren! Ben i bilen, det har minsann inte min matte fattat att jag ska ha i bilen! På lördag ska jag visst få tillbringa en himla massa timmar i den där bilen igen, men nu har vi ju varit hemma flera veckor så det var väl inget annat att vänta sig!
  Ha det gott med alla dina ben!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men NU har väl din matte fattat, ifall hon nu läser min blogg, förstås... ;)
   Absolut att man ska ha något gott att tugga på. (Skyll i värsta fall på att du blir åksjuk annars, det var jag när jag var liten men det har gått över för länge sen!)
   Hoppas du får det fint på lördag. Ibland är det så att man måste åka bil väldigt mycket, och då ska det förstås ordnas mysigt under tiden. :)

   Radera
 4. Fint att matten håller sig i trim, eller i alla fall håller i trimmern. Jag tycker det var en bra idé att möblera om i bilen så både Wincent och hans mamma får plats där hos dig. Den där skrikisen var nog den skrikigaste jag hört! Jag föredrar dom som bara piper när man biter i dom. Ska bli jätteskoj att badrejsa hos dig i höst. Du har såna bra stränder... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har hon, alltså matten, tänkt sig att försöka få igång kedjesågen också... kedjan har liksom rostat fast, så går det när man inte sköter om sina grejer.
   Kanske hon har nåt rostlösningsmedel nånstans, en ny kedja har hon i alla fall. :)
   Eller så säckar hon ihop totalt igen. Men hoppas inte.
   Visst är min badudde jätterejsvänlig, ska bli kul när det så småningom blir dags för dej att kolla om den fortfarande håller samma höga standard. :)

   Radera
 5. Bra jobbat av din matte kasper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, det är faktiskt ganska många som hon slagit med häpnad. :D
   Själv är jag också glatt överraskad. :)

   Radera
 6. du åker ju jättetjusigt tycker jag, det gör jag också men för tillfället har vi stått stilla jättelänge. Skönt att ha nåt att tugga på då man tröttnat på utsikten. .......blötpussar på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Buttons - du åker ju nästan kungligt! Fantastisk resa du gör, jag följer dig på bloggen och är jätteglad för att jag får göra det. SÅ MYCKET som varken jag eller matte visste om landet vi bor i. :)
   Och som sagt, i Adrienne åker du om inte 100-procentigt som en kung så definitivt som en kronprins! :D
   ("Älgbullar" kan man om inte äta, så med fördel rulla sig i.)

   Radera
 7. Jo Tack Kasper, det hade nog blivit ett fasans liv på matte om jag rullat mig I bullarna, men det är ingen dum ide....:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går kanske bra att rulla i renbullar också? Förresten så är harbullar en läckerhet!!! Håll koll, såna finns åtminstone i mina skogar! ;)

   Radera
 8. Om jag hade varit hund och gillat Märgben så hade jag nog ÄLSKAT den där kupén :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säjer du det ... ja kanske... :)
   Jag börjar vänja mig, det är faktiskt inte alls så dumt. Det är inte trångt, och rätt bra märgbensmöblerat också... :D

   Radera