onsdag 31 juli 2013

Regn som förlänger sommaren

Regn, regn, regn! Härligt säger matte, och jag tycker faktiskt det är skönt att det inte är lika varmt längre. Åskar kom, men försvann igen så snabbt att jag  inte hann bli riktigt så där skräckslagen som jag brukar bli.

Det är svårt att skriva här just nu, Explorer (på gamla datorn) fungerar inte riktigt. När jag tittar ut - när det är dag alltså, inte nu på natten - så ser det nästan ut som höst. Björkarna gulnar. Undrar om dom blir gröna igen, nu när det regnar. Matte säger att det är för sent, men jag undrar i alla fall.Minns ni när det brann här i mina trakter. När över 70 kor och kalvar brändes inne på Nibble gård.

Rättegången mot förövarna pågår nu. Slutplädering i dag. Allt är dubbelt tragiskt.

En trist dag. Matte har satt igång på allvar med att få ordning på "Moses", den där nygamla laptopen. Favoriter, feeds, alla program, skrivare och scanner och sånt. Den är lite bråkig, men det går framåt. I morgon ska hon börja lägga över det egna materialet också. Bara hon får till det som HON vill, och inte nödvändigtvis som MOSES vill.

Hon har i alla fall fått till bakgrunder och sånt, så att den ser ut som förut. På båda skärmarna. :) Dvs med skog och gröna blad. :)

Undrar varför inte JAG får vara bakgrund?
Men nu orkar inte matte med gamla Explorers för närvarande fruktansvärt jobbiga sätt att fungera. Får göra något åt det i morgon...

13 kommentarer:

 1. Men fy vilka idioter det finns, läste artikeln och blev smått chockad. Har ni ingen grop i backen där de kan kastas ner och man kan "tappa" bort nyckeln?
  Lycka till med datorn :) De är så bra när de fungerar när de bråkar vill man dränka dem i badkaret ;) och nej jag förstår inte alls varför din matte ska ha skog och gröna blad istället för dig som bakgrund!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är svårt. Fruktansvärt för alla. Precis alla. Jag vet hur illa många inblandade har mått, framförallt naturligtvis de drabbade på Nibble. Matte har träffat några av dem.

   Det här med datorn är inte kul. Under alla sina drygt 30 (!) år med datorer har hon aldrig varit med om liknande strul, säger hon.
   (Men det har hon för länge sedan. Kom hon på när hon tänkte efter.
   Undrar om garantin gäller om hon dränker datorn nånstans. I sjön kanske, för något badkar har vi inte. :)

   Radera
 2. Explorer har vi skrotat här. Chrome funkar mycket bättre, använder bara explorer när nåt ska göras på hemsidan efter som one.com inte funkar med chrome ännu tyvärr. Fruktansvärt med branden och straff ska de ha och det ordentligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visade sig att det var min gamla version av Explorer som strulade. Den senaste, i laptopen, funkade. (Har suttit hela eftermiddagen för att ladda ner ett nytt, köpt program! Första försöket misslyckades. Jag är så himla trött på det här.
   Och i morgon (om jag orkar) är det väl dags för ny "upplåsning" av InDesign. Dvs förnyad supportkontakt. Håhåjaja...

   Radera
 3. Här har Åskar också kommit på en del ovälkomna besök, tillsammans med en massa regn. Nu gör ju regnet gott för allt det gröna och speciellt för mina inte så mjuka och sköna gräsmattor. Nu kanske dom kan få tillbaka sin gröna och fina färg så att de blir så där sköna att rulla på igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har regnat av och till i dag också, men ingen Åskar. Dessemellan sken solen. :)
   Bra med det här regnet, det behövdes verkligen. Du ska se att din gräsmatte är skönare redan om ett par dar. Jag för min del rullar ju till och med bland ljung. :D

   Radera
 4. Läste artikeln, så fruktansvärt och så dåligt många måste må av detta!
  Visst är vi tacksamma för att även vi fick lite regn i veckan, nu börjar gräsmattan se
  lite grön ut, den var mest brun innan regnet kom.
  Här inhandlades det ju en Chromebook, liten och smidig att ha med på resan trodde vi, men den står kvar hemma i köket och vanliga MacBooken fick följa med till Västervik.
  Liten och smidig räcker inte, jag har ännu inte blivit vän med den där Chromen!
  Kram
  M.E och en puss från Melody förstås

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, många mår dåligt, allt känns så fruktansvärt meningslöst och onödigt.

   Jag kämpar med min "Moses", och om allt går som jag vill så är det nu bara en scannerdrivrutin som ska hämtas och ett program som kräver "upplåsning" som ska installeras. Hoppas inget oförutsett inträffar, den här gången. För det här jobbet vill jag INTE göra om.

   Synd med Chromen - jag har kikat lite och tror inte att jag heller skulle bli riktigt vän med den. Lite för annorlunda. Ungefär som att börja jobba med nya, komplicerade program. Då känns det gamla invanda som tryggheten. :)

   Radera
 5. Vi håller tassarna för att Moses ska bli en riktig trotjänare vad det lider... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I kväll har Moses fått följa med mig och matte till vardagsrummet - tillfälligtvis.
   Han funkar där också. :)
   Och i soffan ligger Myse och sover.

   Radera
 6. Här gjorde minsann inte regn/åskskuren någon som helst nytta mot värmen i förra veckan :(
  Men idag äntligen så har det regnat i massor så att temperaturen sjunkt neråt = KURRA :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev väldigt varmt igen, men antagligen tackade väl en del väter. Gräs och sånt, och det var ju tacknämligt. :) För jag tycker också att gräs är gott.

   Radera
  2. Skulle förstås vara att VÄXTER tackade för lite regn. :D

   Radera