söndag 28 juli 2013

Min badudde - nekad åtkomst! :(

Visst kom minstingen Wincent med mamma, pappa, mormor och en bonusstorebror. Det är förstås mattes stol som är tom.

Bonusstorebror Zacharias satt mest och filade på nåt som ska bli en vacker slangbella, matte sa åt honom att tänka sig för när han så småningom använder den, man ska vara försiktig med vapen.

Jag hade fullt sjå med mitt nya märgben, direkt från frysen, Smarrigt värre!


Sen gick vi till sjön allihop. Jag fick bada här, alldeles intill badudden.  


Sedan ville jag förstås till dom andra... 


... alltså hit. 


Men det blev tji. Dom som inte hörde till oss försvann alllhop, men just som matte så där i lönndom tänkte släppa mig fri så att jag fick bada en liten stund där jag gillar det som allra bäst - då kom en morfar med sitt barnbarn. Barnbarnet gillade mig, jag och matte stod liksom precis på gränsen till själva udden, någon meter från bryggan. :D

Matte frågade snällt om morfaren skulle ha nåt emot att jag fick ta mig ett snabbdopp där - och det hade han! Regler är regler, sa han... Och drog upp en massa andra hundar som han inte gillade och som han tyckte betedde sig illa. Han och matte pratade länge - matte har ju varit med i styrelsen ända tills nyss, och nu tyckte hon att han gott kunde gå med själv och ta itu med allt det där som han klagar på.
Dom blev inte ovänner, men för mattes del nästan. Men hon har lugnat sig nu. Dom har gemensamma vänner, och bör inte vara osams.

Jag gick tillbaks de 15-20 metrarna och badade! Hehehe - snacka om löjligt.
Wincent och dom andra kom och tittade på mig.

Wincent gillade i alla fall min badudde den här gången också, och dom kommer snart igen, sa han.


Wincent och mamma Hanna.  Wincent med mamma och pappa. När dom hade åkt hem lade jag mig som vanligt mellan de öppna dörrarna, på svala tegelstenarna vid kaminen. Och ovanför svalkade takfläkten. Jag somnade.  
I eftermiddags slog vädret om, det blev svalare. Matte tog sig en svängom med stora trimmern, mycket lättare nu sen den fått en sele på sig.
Så hon behövde ingen hjälp, inte just nu, sa hon till barn, barnbarn och barnbarnsman. :)

Blir faktiskt bra med en tomt som inte är totalt igenvuxen. Men det får matte skriva om själv.

17 kommentarer:

  1. Tur att det inte råder badförbud för dig i hela sjön i alla fall :)
    Härlig dag ni verkar haft !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst, himla tur, det där med icke-badförbud. :) Det är bara vid badudden och en till badplats med brygga som jag inte får bada - löjligt! Fast det gör jag ändå, när det inte är såna där "sommarbadjävlar" där.

      Radera
  2. Oj, vilken läsning det blev, vi som trodde att du så klart skulle få ta ett dopp där och sedan visade det sig att du blev nekad, fy bubblan. Det borde du fått tycker vi :D Men himla bra att du ialla fall fick ta dig ett dopp om än längre bort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tog mig hur många dopp som helst, både före och efter, bara några få meter från stranden på badudden.
      Men visst var det löjligt att inte få ta ett snabbdopp där också. Bara för den där "morfarens" skull.
      Men på vardagarna är badudden allt min då och då, även om det är sommar. :) Nu börjar ju semestrarna ta slut också. Hurra, säger jag! :D

      Radera
  3. Det är ju löjligt med såna där bestämmelser. Tur att du kunde bada så nära så dom kunde komma och titta på dig i alla fall. Och ni hade det nog ganska trevligt på altanen. Svala stenar och korsdrag är skönt. Ligga på den svala jorden under altanen är inte så dumt heller. Nu väntar jag bara på regnet dom lovat så min vattentunna blir full med gott regnvatten... Kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hoppas också på regn, det ska visst komma rikligt i natt enligt SMHI. Men det får snabba sig på, om det ska hinna!
      Vi har dörrar öppna åt både norr och söder, det är 19 grader och nu ska matte sätta sig ute på altanen en stund. Jag ska nog gå ner på tomten och kontrollera trimningen. :)

      Radera
  4. Vilken "tråkig" morfar som inte tyckte Du skulle få bada med resten av besökande familjen..Hoppas sommarbad- tråkfolket slutar sina semestrar nu så Du får bada var Du vill igen. Svala stenar blir det hos oss på sen eftermiddagen, extra skönt att sitta ute då, när det har varit nästan + 30 grader under dagen. Mina fina blåa 2 Agapantus blomster har nog blommat färdigt för sommaren :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en jättetrist morfar! Hans barnbarn hade gärna badat med mig, och "mina" människor också.
      Fast snart är badudden min igen, nästan jämt. :) Semestrarna slutar.
      Mattes Agapanthus ser också ganska ledsen ut, blommorna alltså. Snart dags att kapa stänglarna, tror hon. Och börja göda för nästa års blomning...

      Radera
  5. Korkade mänskliga påhitt. Vad sjutton gör vi hundar för skada? Inte skräpar vi ner eller förstör som alla korkade människor. Här finns ett rykte om att hundbadet det sa bara vara det lilla löjliga inhängnade området. Kan de ju ha då, tur tt jag har en massa andra bra badplatser, vägrar simma i nån töntig inhängnad. Nu hr det trillat ner svampvatten hä i många timmar, alldeles underbart

    SvaraRadera
    Svar
    1. Töntigt var ordet, om den där inhägnaden. :) Jag kan ju också bada precis överallt i sjön, (utom vid badudden och en annan badplats).
      Och du - det har regnat hos mig också! 17 mm hittills! Oh, så välbehövligt!

      Radera
  6. Fjuttigt det där med badförbud, hur kan man inte vilja bada med dig?? Tur att du i alla fall kan bada vart du vill för det mesta när ni inte har sommargäster ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är semestrarna snart slut, och då blir badudden min igen åtminstone på vardagarna. :)
      Annars får jag nöja mig med hela den övriga sjön... ;)

      Radera
  7. En sådan där "Morfar" skulle inte matte gillat, men som sagt ibland gäller det att kunna svälja det som man vill säga! Tänk så många barn som kissar i vattnet och det gör inte vi hundar!
    Och är det något som matte inte tål så är det ord som "regler är regler" för de som säger så de kör ofta för fort, parkerar där de inte får, drar sig inte för att betala svart och så vidare!
    Men som sagt snart åker de där sommargästerna hemma och då blir stränderna våra igen!
    Här ösregnar det just nu så vi sitter fast i gäststugan och tar oss inte in till bostadshuset och strykjärnet!
    Puss från Melody!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min matte avskyr också "regler är regler". Fast hon i sitt liv nog faktiskt har gjort det mesta, för att inte säga allt, det där som du skriver. :D Plus att hon regelbundet bryter mot hundförbudsskyltar, både här hemma och vid en annan sjö. Fast normalt inte när det finns badare där, åtminstone inte utan att fråga.

      VARFÖR fattar inte tvåbeningar att vi varken kissar i vattnet eller skräpar ner och lämnar fimpar, toapapper, ölburkar osv osv efter oss!!!!!

      Himla tur att ni har en så mysig gäststuga. Och så kan du ju passa på att blogga ooh kommentera och sånt medan du väntar på att regnet ska sluta. Fiffigt! ;)

      Radera
  8. Alltså, folk ska bara veta hur rena och fina vi Senapshundar är och när vi badar blir vi ännu renare och finare- win win!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vi är visst släkt! För precis samma sak gäller om oss jappar! :D

      Radera
  9. Sicken dum morfar, du som är så renlig av dig! Tur att din matte är så klok så hon inte blir ovän (på riktigt).

    SvaraRadera