lördag 27 juli 2013

Fredagsmys - vad är det??

I kväll har matte suttit ute på altanen med nya datorn, den där laptopen som nu får heta Moses - fråga mig inte varför. Matte vet inte heller...  Fast den här bilden är från i går kväll. Hon satt ute då också.

Filip och Maxi gjorde oss också sällskap, men Myse var nog ute på jakt.

Jag har hört att det finns nåt som heter fredagsmys. Hos mig bestod det i att matte i kväll drog igång värstingstrimmern som fungerar som ny igen, med bärsele och allt. Det blev lite mindre hett f ramåt kvällen.
Efter det tog hon ut datorn på altanen.
Hur kul tror ni det har varit, på en skala...

Laptop Moses är alltså tillbaks, bokstavligen i skick som ny. Men det får ta sin tid att få den i ordning, säger matte, för vi ska ju hinna bada och sånt också. I morgon - fast det har hunnit bli idag - kommer lille Wincent hit, det sa han (eller om det nu var hans mamma) i ett sent SMS för ett par timmar sen. Om jag inte hade nåt emot det alltså, och det hade jag ju inte.  :)

Förresten så är det skönare inne än ute, när det är så här varmt. 30 grader i går, 29.8 i dag. Den där takfläkten som sprider kaminvärmen på vintern, den fläktar svalt och skönt nu på sommaren.Nä, nu vill jag gå ut en liten sväng, och sen sova så att jag hinner vakna innan det blir kväll igen.

8 kommentarer:

 1. Det blev inget vidare fredagsmys för Shakira och mig! Matte och husse lämnade oss hemma och drog iväg till grannarna som har strandtomt och grillade där utan oss! Hon ville inte komma hem med sotiga, sandiga och
  korvstinna hundar sa hon! Fräckt säger ja, för om nu lilla Emma vill stoppa i oss så där 10 korvar var, det är väl bara snällt!
  Hoppas du har en mysig dag med Wincent!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oohh!!! Sotigt, sandigt och korvstint - låter ju helt underbart!!
   Vi får försöka förtränga den här fredagen, både du och jag. Och se fram mot nästa. :)

   Radera
 2. Det är fullkomligt vidrigt.
  Här är det fortfarande 30 grader och från Heden hörs sällsynt vidrig musik. Matte vill ha enorma hörselskydd, de där dansbandssakerna förpestar tillvaron ännu mer.
  Men i morgon kväll återgår det till det normala här igen, i alla fall blir det lugnt och förhoppningsvis kommer det regn och svalka också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här mår vi inte direkt illa av värmen, även om det idag varit sommarens varmaste dag, nästan 31 grader. Men visst blir man lite matt, säger matte, men kvällen är ljuvlig.
   Omgivningen är lugn (bara att tacka och ta emot och hoppas på att det fortsätter så).

   Radera
 3. Visst är det varmt, helt otroligt. Inte många knop som blir gjorda här inte. Fast nu ska det ju komma in världens regnväder, precis när matte och vi alla planerat utflykter och båtturer, så vi får allt se hur det blir med saker och ting.
  Men du, du har ju en mysig altan att njuta på om du skulle vilja, det är ju trevligt det med och hoppas sällskapet som kommer ger dig lite mer glädje än Moses ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom där 30 mm som SMHI talade om i förra veckan har krympt till ca 15 nu, såg matte. Här skulle behövas 30. Hoppas inte dom där andra 15 hamnar över dig, i varje fall inte när du är ute på nån båtutflykt. :) Det ska vara blött under båtar, inte ovanför, inte när man gör utflykt i dom.
   Altanen är fin att ha, men minst lika bra är trånga farstubron, för därifrån har jag uppsikt över vägen. Och dit, på norrsidan, når aldrig någon sol. :)

   Radera
 4. Här nere har det också varit flämtvarmt nu ett tag , igår morse så kom det en rejäl regnskur men på eftermiddagen så var det lik förbenat + 30 grader.
  Men kvällarna dom är ljuvligt ljumma dom :)
  Skönt att det gick att renovera Laptop Moses !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moses hade ju garanti, så hade det inte gått hade vi väl fått en ny. Nu bytte dom ut nåt i stället.
   Inget regn alls hos mig, och ingen åska heller. Men 99% luftfuktighet, säger SMHI. Inte klokt!!!
   Men egentlgien klagar vi inte, mest bara konstaterar. :)

   Radera