onsdag 17 juli 2013

Har hälsat på hos min kompis Ludde :)

I dag har jag vart hemma hos Ludde! Klart att matte virrade runt en del, men som tur var hittade Ludde och Luddehussen henne när dom var ute på en prommis. :) Som vanligt hade hon praktiskt taget åkt "hus förbi", upptäckte hon senare.

Snälla Luddematten hade förstås fixat jättegod mat åt matte. Jag var också väldigt intresserad...


Och titta!!! Luddehussen förnekade sig inte - takterna från
Skottvång satt minsann i. Åh, så gottigt! :D

Morötterna lämnade jag, men korv och köttbullarna var ljuvligt goda. Snålmatte la över en del i Luddes skål, påstod att jag som är så liten inte skulle klara att äta lika mycket som han. Löjligt...

Snälla Ludde lät mig smaska och bearbeta hans "skogsben" så mycket jag ville!

Ibland hamnade vi till och med på samma bild. :)Jag beundrade Luddes fina nya mur. Inte undra på att han är stolt över den!

Självklart rullade jag en massa, och Ludde fattade som vanligt inte vad jag höll på med. Han rullar varken hemma hos sig eller när han hälsar på hos mig. Stackare, tänk vad han går miste om!

Vi var ute och gick en sväng och tittade på omgivningarna. :)
Men titta här - Luddehussen tyckte visst inte att jag skulle ha en massa frön i pälsen, tyckte väl att dom skulle stanna hos honom och inte följa med hem till mig. Så han hämtade en karda!! Håhåjaja... Tror faktiskt att Ludde tyckte lite synd om mig.

Jag lämnade kvar lite spår ...

... och blev jättelycklig över att jag fick med mig en påse Luddekex hem! Jag hade haft med mig lite godis till honom också. 

Sen for vi hem, och tro det eller ej, men matte hittade direkt rätta vägar, körde inte fel någonstans, körde inga omvägar heller. Och jag, jag var jättetrött, för jag hade inte vilat en enda sekund där hos Ludde. :)

Jag och matte tackar så mycket för en trevlig dag. Och Ludde - vi ses till ett badrejs hemma hos mig framåt höstkanten. När alla sommargäster har flyttat hem till stan så att jag får tillbaks min badudde.

14 kommentarer:

 1. Jag tyckte det var jättekul att du kom på lunch! Hur kul är det att käka ensamen? Jag har ju inte ens några katter att snacka med när jag äter. Jag har redan mumsat i mig halva påsen jag fick av dig! I morgon tar jag nog resten för det var jättesmarrigt godis! Knorrar, öron och allt det andra! Tack! Det ska bli härligt att komma och rejsa vid dina badplatser i höst! Det ser jag fram mot... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att jag har några fyrbeningar att snacka med, som du inte har. Men du har i gengäld TVÅ tvåbeningar!! :)
   Tack snälla du för idag (fast det har visst hunnit bli i går, redan).
   Jag har i stort sett bara sovit, sedan jag kom hem. Jag tror att jag undersökte varenda kvadratcentimeter av din tomt, och sånt tar förstås på krafterna. Men intressant var det.

   Jag ser också fram mot vårt badrejs i höst.

   Radera
 2. Nu har vi läst ikapp lite, vilka härliga dagar du haft med massa trevligt umgänge, ser härligt ut!Kan tänka mig att du haft fullt upp med att kolla av alla platser och hundar du besökt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är en del dagar roligare än andra. :)
   Dom vanliga är också bra för det mesta, men dom är liksom så ... vanliga... :D

   Radera
 3. Det var väldigt vad en del roar sej i hettan då. Så klart du skulle ha smällt i dej hela din portion. Och du morötter är GOTT.
  Hänvisa du till att känner mej när du ska ha tid på verkstan, hjälper säkert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, inte morötter. Och så hett var det väl inte, jag och matte tycker det är rätt skönt så här. I skuggan, alltså. Där det fläktar. Fast du fick minsann bada massor - det fick inte jag. Blir bra när min badudde blir ledig, då ses vi ju, förresten. :) Hörde allt vad mattarna pratade om.
   Jag ska absolut hälsa från dig, på verkstan! :)

   Radera
 4. Men vilken dag :) Så roligt och snacka om lunch alltså, mums :) Klart att du hade orkat äta minst lika mycket som Ludde ;) det hade till och med jag gjort :)
  Bra jobbat av matte att hitta hem utan att köra fel, sånt kan min matte också lyckas med ibland, hihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag ser det så borde jag som är mycket mindre få MYCKET MER mat, så att jag kan växa ikapp. I alla fall en del. :) Matte säger att det i så fall bara blir på bredden, men jag TROR att jag skulle få längre ben också. Som Ludde... ;)
   Tur att matten lyckades hitta hem utan besvär - värre var det att hitta dit, till Ludde alltså. :) Men NU tror hon att hon hittar. :)

   Radera
 5. Det var nog tur att jag inte också kom och hälsade på hos Ludde för då hade varken du eller han hunnit få någon mat! De där matskålarna hade jag tömt innan ni hade hunnit blinka!
  Sådan där mat älskar jag och inte lämnar jag några morötter heller!
  Du får tipsa din matte om att hon får skaffa sig en GPS! Min matte hon skulle aldrig hitta någonstans utan en sådan!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Morötterna hade du förstås fått - men hur söt du än är så är det tveksamt om i varje fall JAG skulle ha avstått korven och köttbullarna. Men Ludde kanske... ;)
   GPS till matte - hittills har hon ju alltid lyckats hamna där hon ska, även om det ibland blivit rätt långa omvägar.

   En gång skulle hon åka från Ammarnäs (norr om Sorsele) hem till Stockholm, ensam i bilen och på samma dag. Hon råkade ta vägen över Arvidsjaur... Men hem kom hon. Fast hon blev lite sen.

   Genom sånt får man se sig lite extra om i världen, säger hon. :D

   Radera
 6. Du verkar ha det så härligt Kasper. Så roligt att få träffa Ludde. Och vilket gottigt mums du blev bjuden på. Sommarkramar från oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är ju livet rätt bra. :) Det är faktiskt inte så dumt att bo som jag gör. Inte att ha några egna katter heller. Alltid har jag nåt att ta tass om och hålla reda på...

   Radera
 7. Vilken härlig dag du och din matte verkar haft hos din kompis Ludde och hans matte och husse !
  Förstår att du var trött när du kom hem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättetrevligt, och det var jättegott hos Ludde. :)
   Och jättespännande att undersöka precis hela hans tomt! :)

   Radera