torsdag 4 april 2013

Lättad matte och en liten utflykt

Just nu känns det riktigt bra här hemma! Ett stort bekymmer, ett jättestort, är löst. Det har förstås med datorn att göra. Det fanns ett program att ladda ner som verkar lösa alla problem. Löjligt bara att matte hann betala några hundra för ett totalt värdelöst innan hon upptäckte detta, som var gratis. Windows eget e-postprogram skrotar vi! Förresten så tror vi inte att det nånstans finns en sämre support än Microsofts.

Så nu återstår i princip bara att Adobe får ändan ur vagnen och bestämmer sig för hur vi ska få INDESIGN installerat som uppdatering. Vi har ett pågående supportärende...

Matte börjar förresten vänja sig vid Windows 8 - trodde jag aldrig... Så nu är lilla laptopen definitivt huvuddator.

Jag har inte visat bilder från vår utflykt till Mariefred häromdagen. Matte har visat några änder, men hon glömde att visa mej!! 

 
 
 
 
Jag gillar Mariefred. Lite längre fram i vår kan jag bada där också, vid Gripsholms slott. :D
 
De här blå katterna gillade vi, men tyvärr var fiket stängt. (Ska bli spännande att se om bilden blir rättvänd i bloggen, för i mattes dator så ligger den ner...)
Fantastiskt - bilden står... :D
 
 
När matte lekte fågelskådare bland änderna så fick jag sitta en liten bit därifrån och passa bilen. Annars skulle jag skrämma dom, trodde hon. Men det tror inte jag.
In för landning...


Lycklig landning genomförd.  :) 
 
 
 
Matte gillar ju sånt här också...
 
...men mer av den sorten får hon visa hos sig!!!
 
 
Hon håller förresten på att förbereda sig för höst och vinter - redan. Stickar när hon måste ta en paus från datorn och annat jobbigt. Torgvantar och benvärmare... hon kommer inte att se klok ut, men hon ska ha benvärmarna under jeansen, säger hon. Himla tur!!!! Fast till något ska väl restgarner användas, antar jag.
 
 
 
Nu ska jag titta runt och se hur ni, mina bloggvänner, har det. :) Ska bara pussa lite på Myse först. Liksom störa honom i hans viktiga värv...
 


16 kommentarer:

 1. Visst är det kul med utfärder! Tråkigt att kattfiket var stängt men ni kanske hittade något annat som var öppet? Verkar vara livsfarligt att vara and. Snacka om korta landningsbanor! Jag förstår att matten måste vila hjärnan ibland med lite benvärmare och annat. Hoppas uppdateringen lyckas... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppdatering klar. På båda datorerna.
   Nu återstår bara den lilla detaljen att lära sig programmet, säger matte...
   Men det känns bra. Det enda som inte kunnat följa med är en gammal bläckstråleskrivare, men matte hade ändå inte tänkt köpa ny färgpatron till den. Återvinningsstationen nästa!
   Kul, för där kan jag studera måsar! Dom ser ut som ett vitt moln över tippen, för det finns minsann en tipp där också.
   (Ett par nya halvvantar ä redan på gång.)

   Radera
 2. Mariefred är jättefint!!!
  Och den där första landningsbilden är ju särskilt underbar:)
  JAG tycker att matten ska ha de benvärmarna utanpå, så fina som de är! Och vantarna också.
  Och så tycker jag att alla datorer bara ska samarbeta och aldrig bråka om något endaste enda! Så det så!
  Stör du Myse lite lagom, en puss eller två gillar han säkert:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Datorer är faktiskt väldigt osociala! Har minsann ingen vidare känsla för samarbete. Inte med varann, och ofta inte ens med matte!! ;)

   Jag gillar den andra landningsbilden också, skönt att se att den stackars anden inte missade och hamnade i vattnet, hehehe...

   Vantarna får matte svårt att dölja, dom gillar hon, men benvärmarna hamnar nog faktiskt under jeansen, säger hon.

   Radera
 3. Kasper jag är jätteimponerad av mattes stickerier. Kan inte riktigt sticka själv & virka är inte alls min grej, men lapptäcken till 2 eller fyrbeningar går ypperligt att tillverka. Mariefred är så fint och solen sken tydligen på Er också. Heja matte som verkar få ording på sin nya data.. Jag förstår inte mycket av det.för jag är helt oteknisk :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bara sticka rätstickning runt och rakt kräver inte stor kunskap, hehehe... Säger matte.
   Hon kan nog lite mer, men inte just nu.
   Dina lapptäcken är fantastiska, och DET skulle min matte definitivt inte klara. Varken tekniskt eller tålamodsmässigt.
   Men hon har fått ordning på datorn nu. Äntligen!! Förhoppningsvis fick hon sista supportsamtalet i förmiddags.
   Återstår bara barnbarnet ooh en stor skärm...

   Radera
 4. Men så fina benvärmare kan man väl inte gömma under jeansen heller? Nej nej, varken jag eller matte håller med :) Däremot håller jag med dig om att du säkert inte hade skrämt änderna. De brukar bara vilja visa och lära ut hur man ska flyga när man kommer nära, eller bevisa att de kan simma snabbare än vad vi kan. Lite stroppiga är dom små änderna nog alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stroppiga är ordet! När det gäller änder. Dom är förstås malliga för att dom kan flyga, känns som en miss att inte vi också kan det.

   Dom där benvärmarna - matte hälsar att såna som hon kan tänka sig att ha på sig och visa offentligt skulle se helt annorlunda ut. Kanske hon köper garn och stickar sådana till nästa vinter. :)

   Radera
 5. WOW!!!!!!
  Det där som din matte stickat ä jättefint!
  Funkar gamla skrivaren? Alltså den som ska till tippen? Om den funkar kan din matte maila min.
  Så vet jag att din matte kommer att få sitt lystmäte fyllt vad det gäler stubbar och träd framöver. Då kan ju våra mattar gå och glo på sånt. Jag vet minsnn en massa intressnata hundsaker att visa dej

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vantarna är okej tycker matte, men visa sig offentligt i såna där benvärmare gör hon inte. :) Men dom är sköna att ha här hemma.
   Trevligt med stubbar och träd, säger matte, och jag vill gärna se vad du har att visa mej.
   Skrivaren - nja, den funkar, men uruselt! Den är kopplad till gamla datorn, men den skorrar och skriver ut så dåligt att matte inte bryr sig om att köpa ny färgpatron. En ny skrivare är just inte dyrare än en färgpatron...

   Radera
 6. Såntdär datorgrejs förstår vi oss inte på alls! Matten har tur som har en för det mesta fungerande dator.
  Men ni verkade ha en mysig promenad där i Mariefred!! Såg riktigt härligt ut :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår mig inte heller på datorgrejs, utom då att jag vill att matte ska sekretera åt mej. Nu börjar ju allt så sakteliga bli som vanligt, och matte börjar vänja sig vid allt det nya.
   Och då blir våra prommisar både längre och roligare igen. :)

   Radera
 7. I Marifred har jag allt strosat några gånger jag också, men bara på sommaren. Attans varm din matte kommer att vara om armar och ben i sommar då. Fast dom var snygga hälsar min matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mariefred ÄR finare på sommaren, vi brukar åka dit då också. Men TROR du verkligen att matte kommer att ha dom där grejerna på sig i sommar - då tror jag att jag tänker låtsas som om jag inte känner henne...

   Radera
 8. Ser mysigt ut i Mariestad , min matte och husse har visst käkat lunch vid någon restaurang i närheten av Gripsholms slott :)
  Läcker bild med den anden inför landning !
  jag tror inte heller att du Kasper hade skrämt några Änder om du varit med framme hos dom , så det så *stampar med tassen*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det tasstampet, ska framföra det till matte! :)
   Mariestad lever upp på sommaren, vi åker dit flera gånger varje år.

   Radera