lördag 13 april 2013

Färdigröjt tror jag

Först så härjar dom där nere på tomten, för att röja bort det som blev kvar efter grannens brand, på den här bilden är det nästan färdigröjt.

 
... dom skopar upp det på ett flak...
 
 
......som körs iväg och tippas i stora containern
precis utanför min tomt och min uppfart ...
det är mitt hus ni ser.
 
 
Det här var en gång ett hus!
 
Det har blivit flera containers under de två dagar som jobbet tog. Det är ju bara det att min väg inte är gjord för jättestora bandmaskiner. Som vanligt är bilderna klickbara.
 
 
 
Men snart står det nog ett nytt hus på den där tomten, och sen får någon laga vägen. Den ser ännu värre ut på andra ställen.
 
 
 
Förresten - kanske nån minns att det var en annan traktor här för några veckor sedan, och bytte en telefonstolpe nedanför min tomt. Så här såg den gamla ut... inte så frisk direkt...
 
"Aprilasnö är fåragö", sägs det ju.
Attans så stora och välmående fåren måste bli i år!
Fast det är inte SÅ man ska tolka uttrycket, säger matte.
"Det är inte FÅREN som blir stora av all snö..."

Men varför skriver hon det då...? Förresten så är bilden nästan ett par veckor gammal. Men det hade hunnit bli april.

17 kommentarer:

 1. Skönt att dom är färdiga med röjningen. Det är mer spännande att se när det växer upp ett nytt hus. Nu får nog din matte köra försiktigt så hon inte fastnar i spåren efter den där bandvagnen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle se hur vägen ser ut ovanför brandhuset... Där är det ännu mycket värre än ovanför mig.
   Där kan man inte ens gå, enorma spår och lervälling över hela vägen.
   Jag ska säga åt matten att försöka undvika tvättbrädespåren.

   Radera
 2. Tycker de ska fixa vägen snabbt som attan alltsä!
  Och det där med aprilsnö... På havanaisernas "landet" i Värmland, fick de 7 cm i natt. Jisses vilka får det blir!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe, värmländska bautafår... det blir något det...

   Vägen lär bli ännu värre tillställd, för tänk när allt byggmaterial ska forslas dit! Kanske i färdiga, prefabricerade sjok? Ojojoj...

   Radera
 3. SV
  Jag förstår inte heller hur det tänktes vid den där kommentaren om gamla hundar. Och jag undrar om den var riktigt "färdigtänkt" för jag fick inget vettigt svar på vad som skulle göras istället...
  Men kanske som en jag kände för många år sedan, som faktiskt avlivade så fort något problem dök upp efter sisådär 8 års ålder. Och skaffade ny hund istället...
  Vi umgicks inte, om man så säger....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va bra! Att ni inte umgicks, menar jag. Jag skulle inte heller vilja att min matte umgicks med någon som tyckte att hon skulle ta livet av mig om jag blev sjuk!
   27 maj fyller jag 8 år!!!

   Radera
  2. Åh - då fyller du ju dagen efter Jesper! DET ska vi fira:)
   Nej, denna matten har liksom lite svårt för människor som har hund BARA för sin egen skull och inte även för hundens. Ja, eller kattens förresten. Eller hästens. Hönans... Åsnans... Ja, du fattar nog:)

   Radera
  3. Joodå, jag fattar. Det gör matte också. Hos mig har vi liksom varandra, allihop, och så är det ju hos dej också. :)

   Radera
  4. PRECIS så är det! Och ska vara.

   Radera
 4. Tänk att det hade varit ett hus! Märkligt va! Eller ja inte märkligt så kanske, men ändå!
  Hoppas att det nya huset får stå kvar sen iaf! Inte roligt om det också skulle försvinna :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite märkligt känns det i alla fall. Matte minns hur det såg ut när hon mitt i natten tittade ut genom kontorsfönstret!
   Säkert får det nya huset stå kvar, om det är nånstans man blir noga med eld och ljus och sånt, så blir det där!

   Radera
 5. Hihi, inte reagerade vi på att bilderna på telefonstolpen var gamla. Det ligger fortfarande snö både här och där så det kändes inte konstigt alls. Där solen inte står på är det väldigt mycket snö kvar, men det kanske de lite högre temperaturerna kan råda bot på nu :)
  Synd om din väg som blir så upp och ner. Hoppas att dom gör den lika fin som det nya huset säkert kommer bli :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nu du, nu krymper snön så att man nästan ser det! Det regnar och regnar. I natt var det första natten utan minusar.
   Bra, för nu vill jag också börja bada. :)
   Fast vägen, den kommer förstås att bli ännu mer förstörd och ännu lerigare.

   Radera
 6. Oj vad det röjs och grejas bort i era trakter... Hopas det blir bra för grannarna och att dom sen kan ordna till vägen fort igen... kan tänka mig att den kommer bli riktigt uppkörd och dålig.

  Kan du inte dansa en soldans för oss Kasper så vi slipper snöblasket nu? Fast i och för sig regnar det hos oss idag så det kanske är ett vårtecken det med... blött och kladdigt och inte så vita herdehundar ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog den granne som drabbas värst - och matte är glad att hon avböjt omval i tomtägarföreningens styrelse. Så det blir någon annan som får ta striden om återställande av väg!
   Nu ska matte övergå från att vara ansvarig till att vara en som kräver och klagar, säger hon! ;)

   Radera
 7. Otroligt dålig planering att köra med tung trafik i tjällossningstid. Matte hoppas att vägföreningen har besiktat vägen tillsammans med entrepenören INNAN de började köra. Till vilken standard ska den annars återställas?

  Hoppas att de inte glömt att ni åretruntare måste kunna hämta mat och märgben under byggtiden. Nu får du fullt upp med att räkna bilar, prata med byggare och tänk om du fastnar på den där filmen. Det vore kuligt, tycker vi i din fan club!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vägföreningen har inte en gång informerats! Men vägen ska förstås återställas till samma standard som den i övrigt har. Tur åtminstone att det inte är så lång sträcka som maskiner och transportfordon använder.
   Vi fixar märgben och sånt, hälsar matte, men sopbilen hade det tufft! Var fruktansvärt tight just ovanför min tomt, där containern var stationerad ett par dagar.

   Om inte vägen blir mindre lerig blir det inget prat med byggare, för matte vägrar att både klafsa själv och låta mig klafsa dit!

   Det här bir nåt för tomtägarföreningens nya styrelse att ta itu med... min matte är oerhört nöjd med att hon avgår om mindre än ett par veckor. (Hon har i två omgångar varit ledamot och sekreterare i nästan 20 år, så hon har all rätt i världen att dra sig tillbaks säger hon. Fast hon är ombedd att stanna kvar som "konsult", men nu ska hon övergå till att kräva och klaga, säger hon, hehehe...)

   Radera