måndag 15 april 2013

Hihihi, matte fick världens chock...

Ni skulle ha sett min matte tidigare i dag! Hon satt framför datorn, skulle visst ta en ny dust med något program..

Hihihi - då såg hon sig själv på skärmen! Först fattade hon inte vad det var för ett förskrämt skrälle som plötsligt dök fram... Men så kände hon igen kläderna...

Hahaha, datorn har en inbyggd webkamera. Det hade hon ingen aaaaning om...  Ni ser kameraögat ovanför själva skärmen.Hihihi, i rena förskräckelsen lyckades hon tydligen trixa till det så att nu har hon "inte behörighet" till den längre. Till kameran, alltså. Lika bra det...

Det räcker med att det finns speglar. Dom har förresten lika dålig kvalitet som den där kameran, säger hon... Spegelglas var av MYCKET bättre kvalitet förr i tiden!

20 kommentarer:

 1. Hjälp!!!
  Är glad jag inte har någon sådan kamera...:)
  Här has attans med problem att få in nyare Linux... Har gett upp för idag... Håll gärna en tumme eller femton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, nån sån kamera har ju inte matte heller numera. För hon tänker strunta i att försöka "få behörighet" till sin egen app, som det heter i Windows 8 ...
   Hoppas du får till det med Linux, här hålls nu en väldig massa tassar och också en och annan tumme.

   Radera
 2. Det är väl så att nuförtiden får man inga instruktionsböcker till datorerna. Dom får man försöka hitta själv nånstans så jag anar att din matte kanske inte har hittat nån som förklarar alla finesser med nya datorn. Hon har dessutom helt rätt i att speglarna var bättre förr... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte har inte ens letat efter någon manual - typiskt henne! Fast å andra sidan är det mer spännande på det här sättet, säger hon. En knäppis är hon - men hon hälsar och säger att en bra spegel känner hon verkligen igen, när hon ser någon. Men det var väldigt länge sedan nu.

   Radera
 3. Men jisses vad förvånad hon måste blitt !
  Min matte är bara evigt tacksam över att det inte finns någon webcamera på hennes dator :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hälsa din matte att det ska hon vara! Tacksam alltså. För min matte fick verkligen en chock, totalt oförberedd var hon också.
   (Men du - är din matte verkligen SÄKER på att det inte helt plötsligt kan poppa upp en bild i hennes dator också? Jag vill ju inte skrämmas, men ändå varna lite... )

   Radera
 4. Hihi, så roligt. Jag brukar aldrig spegla mig för matte säger hela tiden att jag är så söt, så det känns som om en spegel för mig vore överflödigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, inte behöver du spegla dig inte! (Faktiskt inte jag heller, om jag ska tro matte. ) :D
   Å andra sida TÅL jag att speglas, men det gör inte hon. Inte sedan speglarna fick då dålig kvalitet, hehehe...

   Radera
 5. Min matte har också sett ett fruktansvärt åkerspöke i min dator ett ar gånger. Skylls på webkameran då.
  Förresten så ska matte maila din inom en inte alltför avlägsen framtid, nån idé om Valborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar alltså - vad gör dom där spökena där??? I våra datorer!!??
   Tror att det var bättre kvalitet förr, inte bara på speglar utan också på datorer!!
   Matte såg just ett mail - och konsulterade mej, förtås. Gissa vad jag säger? Hehehe, vi ses!

   Radera
 6. Hahahahaha som vi skrattade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihihi, matte skrattade också, när chocken väl lagt sig.
   Aldrig förr har hon sett sig filmad i realtid... Och som sagt, nu har hon "inte behörighet" till kameran längre, och det är både hon och jag rätt nöjda med... ;)

   Radera
 7. Tack för dagens skratt ;-) Jag har också en sån där läskig inbyggd kamera i datorn... fick dock sambon att se till att den inte gick igång, nån måtta med överraskningar får det ju vara ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att matte inte heller har tillgång till den där kameran längre. Det är liksom nog att se henne i verkligheten, hehehe...

   Radera
 8. Nu fick sig matte ett gott skratt för det där hände henne också första gången hon köpte en dator med inbyggd kamera! Nu har hon lärt sig att stänga av den snabbt som sjutton!
  Just nu är hon sur på husses Mac som inte gillar den där internetstickan som husse köpte för att matte inte ska ruinera sig på att surfa i sin mobil!
  Hon får nog börja läsa spanska eller helt enkelt ta och åka hem till Skåne igen!
  Ha det gott!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart är det nog återvändardags, för nu är våren här! Till och med hos mig. :)
   Är din matte en sån där tuffing som kör bil ner över Europa? Så att hon kan vända hemåt när hon, jag menar förstås när DU känner för det?

   Kört bil söderöver, bland annat mot sol och Medelhav har min matte också gjort, men det är ganska många år sedan nu.

   Det var väl en fånig sticka som hussen köpte, som inte gillas av Macen. Pratar den bara spanska, kanske? :)

   Radera
 9. Jag har faktisk Skype och använder den en hel del.. fiffigt när man bor utomlands att kunna ha kontakt med släkt & vänner helt gratis... Trosa kusinen syr också lapptäcken och det sker att vi kan sitta timvis & babbla om det mesta.. Trosa vovven Toto gillar också att Skypa, han kommer och visar upp sina evighetsben m.m. så fort vi skypar, han vill liksom vara med..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte tror säkert att Skype är en väldigt fin grej, i synnerhet om man bor i olika länder. Får väl se hur det blir, för närvarande har ju matte "inte behörighet". :D
   Tror att jag skulle bete mig ungefär som Toto... hälsa honom nästa gång ni möts där i rymden nånstans. :D

   Radera
 10. Stackars din matte, fniss, som fick en sån chock! När jag var liten så speglade jag mig och trodde att det var en annan liten sötnos där. Numera vet jag att det bara är jag så jag är inte intresserad längre. Men Matte har inte fattat att det är fel på speglar nu för tiden.... Hon står ju där så himla länge på morgnarna och säger "hu som jag ser ut"! Och så är det spegelns fel. Va gla hon ska bli när jag berättar det för henne ;)

  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att din matte inte behöver bekymra sig längre! För det vet väl alla - egentligen - att all kvalitet var bättre för... Man bara glömmer bort det ibland... ;)
   Jag struntar också i speglar, precis som du. När man ändå vet att man är bäst och vackrast och så där, vad ska man då spegla sig för??
   Nospuss tillbaks!

   Radera