onsdag 10 april 2013

Brandsläckare, vårtecken och snörull

För två eller kanske tre dagar sedan såg de ut så här hos mig.
 
 
Dagen efter gick matte på upptäcktsfärd. Kikade under vackraste hasseln - och visst! Dom är på gång, trots att det blåste hur snålt och kallt som helst.
 
Det måste ju firas, tänkte jag! Fast egentligen firade jag ju att dom där små blå ännu inte kan invadera hela tomten... ;)

 


Och så kan jag rapportera att matte har fått en brandsläckare av sin äldsta dotter. Bara så där...
 "För det brinner ju både här och där... ", sa hon.
Hon arbetar i en skola, intill gården där alla korna brann inne häromdagen, och så sent som i går rykte det fortfarande ur brandresterna.
Jag fick ett märgben.
 
Och så kan jag rapportera att matte håller på att bli galen, säger hon. Att lära sig stora och nya program är inte riktigt hennes grej, tydligen. Att förstå manualer är det inte heller, inte ens när hon äntligen lyckats hitta dom.
 
Och så har Internet Explorer trilskats - den ena av datorerna visar resultat, den andra inte...
 
Men vet ni vad - i morgon tar hon ledigt. Så då åker vi och hälsar på Grynet och hennes matte!
Den matten har fått ont i sina ögon och får inte köra bil på ett tag. Om inte min  matte går ifrån datorn nu så får hon också ont, säger hon. Än så länge är det bara huvudet som värker, och det kan väl inte vara så farligt...
 
För övrigt kan jag rapportera att matte har klippt mina klor, och äntligen lärt sig att varje klo kräver minst en godisbit. Fåglarna kan bygga bo med min päls. en stor del av den sitter i en enbuske.
 
Och så säger matte att hon tycker att jag är jättevacker. Och visst... ;)
 
Natti!10 kommentarer:

 1. Du ÄR jättevacker!!!
  Och eran tomt verkar alldeles väldigt perfekt för just er just nu! Blått för matten att glädjas åt och vitt för dig att fira i! Alldeles utmärkt verkar det:)
  Att ni fått en brandsläckare tackar vi alla för!
  SV
  Byter jag blogg så kommer ju problemet åter med tiden... (Om jag behåller det jag är van vid i alla fall)
  Bankdosa vill jag helt enkelt inte skaffa bara för Google. Om inte annat för tillfällen som nu, när internet kopplats ner 2 ggr medan jag skrivit detta, all text försvunnit osv. Skulle aldrig känna mig säker på vad jag gjort eller inte. Och den osäkerheten har jag helt enkelt inte råd med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra med en tomt som inte riktigt kan bestämma sig. :)

   Om du byter blogg så dröjer det i alla fall flera år, antar matte, innan problemet återkommer.
   Det är väl i alla fall bättre än att som nu tvingas betala varje år?
   Bloggen får ju ligga kvar såvitt matte förstår, och kan länkas till. En ny blogg med ett kanske lite ändrat namn "startar från noll".
   I och för sig kan väl annars t.ex. "bästaste G" eller någon annan betala via nätet, och du ge henne/honom pengar kontant?
   Det här löser du säkert galant.:)

   Radera
 2. Du är ju hur jättevacker som helst, ursnygg och charmig :) Och återigen är matte så otroligt imponerad över hur vit och fin du alltid är i pälsen :)
  Inte nog med att du är så himlans söt, du är väldigt givmild också som ger bort delar av din päls :)
  En godisbit per klo låter helt klart överkomligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojojoj, nästan så att min vita päls börjar gå lite åt rosa när jag läser vad du skriver... ;)
   Kloklippet gick ovanligt bra den här gången, för både mig och matte. Så hädanefter kommer det förstås alltid att mutas som bara den... ;)

   Radera
 3. Klart att du är vacker!!! Hur snygg som helst :-)
  Och att din päls är sådär fin trots att snörull är vi mäkta imponerade av!! Här blir min som ett stort garnnystan om jag skulle göra så...
  Matte var minsann inte så glad idag när vi kom hem efter våran utflykt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste om din dag för en stund sedan, men hann inte kommentera just då. Oh, vad jag gärna hade velat vara med dig i den där lerpölen!
   Min päls är otrolig, den är både självrenande och självutredande, i alla fall nästan.
   Man måste nästan ha sett hur all smuts och lera bara faller av mig, för att riktigt tro på det. När jag torkat är jag precis lika ren och vit som innan! Det är faktiskt helt sant.

   Radera
 4. Det verkar som om vi kan snörulla fram till valborg i alla fall. Matten får nog blåsippor så det räcker så småningom. Det är nog bra att hon vilar skallen från datorn emellanåt. Vi får väl hoppas att Grynet var på gott humör och gillade att få ett sånt stiligt besök... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du Ludde - det blev ingen Grynet! Hennes matte hade glömt att det var idag hon skulle på en stor hjärtröntgen!
   I morgon och på fredag kan inte min matte, men i nästa vecka ska vi allt åka och hälsa på henne. Hoppas att hennes matte snart får köra bil igen! Då kan vi ses oftare.
   Ska visst komma en massa nederbörd till helgen, om det kommer som snö blir det över en decimeter, men det lär ju ska komma som regn. SYND, tycker jag. (Det tycker inte matte.)

   Radera
 5. Åh så härligt att se att Blåsipporna är på gång , nu tjatar min matte om att vi måste åka upp i skogen och se hur långt dom har kommit här nere ?!
  Klart att du är snygg Kasper , nästan lika snygg som jag och då är man snygg ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte dåligt att vara nästan lika snygg som nån som fått en MASSA utmärkelser på en MASSA utställningar. :)
   Tror att det finns många fler blåsippor hos dej än hos mej - och dom kanske inte är fullt lika blyga? ;)

   Radera