söndag 9 december 2012

Vi väntar, det känns sorgligt

Våran Petrus mår inte bra. Matte har senaste dagarna sett att han mest bara har velat ligga och vila. Inne.

Nu vill han bara ligga. Han vill inte äta och knappast dricka heller.

Vi får nog inte behålla honom länge till, om timmar eller dagar vet vi inte. Ni får läsa hos matte!Vill i alla fall visa er att vi har en massa snö på våran tomt. I morgon ska matte skotta upp en stig för tanktömmaren. Vi har varit ute med våran bil, och det gick jättebra.


Men just nu är vi mest bara ledsna. För Petrus. Oh, så vi önskar att han ska få somna in lugnt och stilla, här hemma hos oss. Men som sagt, ni får läsa hos matte. Då förstår ni nog.

12 kommentarer:

 1. Du och dina katter får mina allra varmaste tröstekramar... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Ludde. Vi kommer att behöva de där tröstekramarna.
   Jag och mina andra katter känner att det inte är bra med Petrus. Vi är ovanligt stillsamma, allihop.

   Radera
 2. Nu tänker vi på er och hoppas att Petrus, trots allt, får ett fint och lugnt slut. Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte har placerat en annan vattenskål närmare kaminen, vid en innervägg där det är varmare och skönare. Där vill Petrus ligga nu. Han rör sig knappast alls, och jag försöker trösta genom att tvätta hans öra ibland. Jag tror han tycker om det.
   Jag tycker så mycket om Petrus.

   Radera
 3. Ni är i mina tankar killar, liksom matte o allra mest Petrus.
  Så snällt av er att ta det lite lugnt:) Men det förvånar inte, ni djur är bra på respekt för sjuka, 2- eller 4-benta.
  Kramar till er alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns fint att veta att du tänker på oss. Vi blir så ledsna när vi ser Petrus ligga där så stilla vid en vattenskål. Han vill inte äta, men tar sig en liten slick vatten ibland. Det är bra, säger matte, det känns lite bättre då för honom.
   Här är väldigt lugnt och stilla. Fast matte måste ut och skotta en liten väg för i morgon bitti kommer en tanktömmare hit.

   Radera
 4. Våra tankar går till er allihop. Stackars lilla Petrus. Fint att han får bli kvar hemma med er som betyder mest, få känna sig älskad och omhändertagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken på att köra iväg just Petrus till en klinik känns totalt främmande. Han ska få somna in här hos. Här hemma. Det är så han väljer. Våran älskade Petrus.

   Radera
 5. Stackars Petrus som är sjuk och inte vill äta :( Hoppas han blir piggare.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, han blir inte piggare. Det är dags för honom nu, dags att få somna. Det vet han själv, och det vet vi också. Hur sorgligt det än känns.

   Radera
 6. Jag förstår inte men jag ser på matten att hon förstår, för hennes ansikte är sig inte likt, det trillar våta saker från hennes ögon. Hon har varit inne och skrivit på din mattes sida. Jag får välan försöka så gott jag kan att förmedla det vi känner när vi hör att en älskad familjemedlem är sjuk och har gett upp. Det är inte lätt säger matten men hon håller med om att inte utsätta Petrus för ytterligare lidanden, bur och bilfärd, är nog inget som han ska utsättas för än mindre främmande människor som ska ta i honom, nej det är inte man önskar sin bästa vän.

  Trösterusselpussar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din matte förstår hur det är. Man göt det, när man själv varit med om något liknande.
   Vi älskar våran Petrus, och nu ska vi göra precis som han själv vill. Det skulle vara helt fruktansvärt för honom att utsättas för bur, bil, främmande människor.
   Under alla år har bara två personer utom matte ens fått klappa honom, och i båda fallen är det många år sedan. Och då bodde de hos oss i flera dagar.

   Radera