måndag 10 december 2012

Petrus är ännu tröttare

Petrus ligger ännu lite mer stilla nu, är ännu tröttare. Ligger på en dyna, i en hörna, vid den vattenskål han nu tycker bäst om. Den har runda kanter. Han har själv valt just den platsen och den skålen. Men han stapplar till kattlådan ett par gånger om dygnet.

Han äter ingenting, men smakar på vattnet ibland. Han har inte ont, men han är trött. Så väldigt trött.

I mattes knä vill han helst inte ligga, men när matte sitter bredvid honom på en kudde och "borstar" honom med en sån där babyborste, då spinner han. Inte så högt som vanligt, men han spinner. Ja, tänk att han faktiskt spinner!
Han spinner ofta när matte försiktigt stryker honom över pälsen också, men skönast är tydligen borsten.

Matte sitter ganska ofta där på golvet, bredvid honom.

Vi är insnöade, eftersom matte inte orkar gå ut och skotta, och Matte med stort M har inte möjlighet att komma hit förrän i morgon eftermiddag/kväll.

Så det blir ingen Grynet-träff för mig i morgon, förresten så är hon och hennes matte också insnöade.

Men det gör ingenting.

För nu är det nästan bara Petrus som gäller för oss. Kan säga att matte gosar väldigt mycket med mig också. Jag påminner henne, om hon skulle glömma!

10 kommentarer:

 1. Tänkte just när vi var ute på morgonkiss att jag hoppas Petrus fått dö i natt, och kanske är det så.
  Jag blir så rörd över att han har det så fint!
  Visst kan jag förstår de som säger "veterinär" direkt, men än mer förstår jag din mattes val! För Petrus är detta det allra bästa. En dyna, värme, vänner ikring och en borste som smeker och lugnar. Bättre slut kan inget djur önska!
  Kram på er alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Petrus som valt. Han väljer fortfarande. Nu är det inte mycket som håller honom kvar här på jorden. När det är slut, så ska jag berätta det på båda bloggarna.

   Radera
 2. Ni är ständigt i mina och mattes tankar nu och vi tittar in många gånger per dag.
  Så sorgligt, men Kasper din matte är så otroligt klok som låter Petrus få det slut han själv önskar. All heder till henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte säger att det här är svårare än hon trodde det skulle vara. Men det är rätt. Matte vet det, och Petrus vet det. Det är han som valt.
   När han lämnar oss helt ska vi berätta.

   Radera
 3. Matte och jag minns hur det var, när min kompis Felix lämnade oss för drygt två år sedan. Han visste så väl vad som höll på att hända. Vi var med honom och hjälpte honom så gott vi kunde. Det tog tid. Vi väntade. När han började kämpa för att få luft pratade matte med honom och de kom överens om att han skulle åka med i mattes knä in till veterinären. Han tyckte det var ok, brydde sig inte längre om vad som hände. Veterinären kom ut till bilen och Felix fick dö i mattes famn. Lugnt och fint.

  Jag letade länge efter honom, fast jag fick säga adjö till honom, när han kom hem. Matte bara gråter, när hon berättar det här för dig. Och visst var det roligare när jag hade Felix att umgås med. Men det tänker jag inte längre på. Jag lever som man ska, i nuet.

  Tänker ofta på Petrus och er andra och är glad för att ni tröstar eran go´a, varmhjärtade matte, som alltid vill ert bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det skulle bli svårt för Petrus, så att han får ont, så ska en veterinär få komma hit. Matte känner en som hon vet kommer, han har varit här tidigare, för många år sedan. Dom träffas ibland, i andra sammanhang.

   Själva kommer vi ingen vart med bilen, för vi är insnöade på tomten.

   Jag förstår att din matte gråter när hon tänker på Felix. Min matte gråter också när hon tänker på sånt. Just nu gråter hon för Petrus.
   Hon önskar att han skulle få vandra över den där bron nu. Det känns dags. Men Petrus bestämmer själv. Som han alltid gjort.

   Radera
 4. Lille Petrus :-(
  Men skönt att läsa hur fantastiskt bra han har det nu i sina sista dagar! För hos er har han det ju alldeles underbart!!
  Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så sorgligt med våran Petrus.

   Han har det i alla fall så bra han kan, han har inte ont. Matte sitter väldigt mycket hos honom. Jag låg bredvid honom för en stund sedan.
   Vi är glada för att ni bryr er. Det känns som en tröst.

   Radera
 5. Det är bra att du påminner matte om att även klappa dig. Ni får gosa ner er allesammans hos Petrus och ligga där hos honom. Ledsamt att läsa att han inte mår bra, men samtidigt så har han det ju ändå så bra, för han har ju er. Ni som tar hand om honom och älskar honom.
  Vi tänker på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi älskar honom, och vi gör det så bra vi kan för honom. Han är så trött, och så svag, så svag. Men han har inte ont, det märker vi. Matte har skrivit lite för en stund sedan.
   Vi hoppas han får vandra över bron snart, för det känns dags för honom.

   Men oh, så tomt det blir!!!

   Radera