fredag 21 december 2012

Inget särskilt...

Vår bil är bara att fortsätta tuta och köra med, och jag gosade rejält med ett par bilprovare. Bland annat han som hade hand om våran bil. Där fanns en väldans trevlig tjej också. Och så bjöd dom matte på en massa olika sorters kaffe eller choklad. Mysigt ställe! :)

Annars är det fortsatt segt här. Jag letar och fattar inte varför inte Petrus kommer in. Och så undrar jag varför Myse är en sån vilding! Inte har han nån hyfs heller, hoppar gladeligen upp och lägger sig på både bord och köksbänkar!!! Och puffar ner saker. Pennor ska absolut ligga på golvet tycker han, och idag hivade han ner en halv gul lök också, den hade han en massa skoj med.
Han är helknasig.

Inne deppar jag alltså en del. Ser ut som på bilden. Men för det  mesta är åtminstone min bia ledig när jag vill ha den, ni ser kanske Filip som ligger på en av stolarna i stället.Ute får jag snöbollar i pälsen, men det är bättre nu än på den här bilden. Nu har vi minusgrader.

Matte lovar att jag ska få det lite roligare, det ska hända mer saker. Hon ska t.ex. börja laga julmat. Jag är lovad både prinskorv (den ska hon inte laga, bara köpa), köttbullar och julskinka.

Hon ska laga annat också, som jag inte får smaka, men det gör inte så mycket. Huvudsaken att jag får korv och köttbullar! Och lite julskinka. :)

I morgon ska storhandlas, i bästa fall kommer matten ihåg allt och behöver inte ut mer före jul. Hon har i alla fall gjort en väldigt lång lista som hon ska ta med sig.

Känns tryggt. Tror inte att jag ska behöva svälta. Om hon kommer ihåg listan...
Den här dagen, 21 december, börjar förresten hoppfullt. Jorden finns kvar, och jag hoppas att den gör det i morgon också. Det finns ju dom som inte tror det, har jag förstått. Men matte tror att den finns kvar, och då litar jag på henne.

26 kommentarer:

 1. Så bra att bilen gick igenom problemfritt :-) Och alltid trevligt när man blir varmt välkomnad på ett ställe!
  Förstår att du saknar Petrus!
  Men Myse kanske kan få dig att bli mindre deppig, han verkar ju vara en riktig knasboll, en positiv sådan då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju både matte och tre katter kvar, och Buse-Myse är dessutom väldigt mycket inne. Fast han får gå ut när han vill. Han är faktiskt skojig! :)
   Och Petrus - jag vänjer mig väl vid att det är slutkrafsat på ytterdörrströskeln...

   Radera
 2. Det mesta bästa med idag är, att solen inte längre tänker gömma sig i Afrika utan är på väg hit. Till min balkong! Oh, vad jag längtar.

  Låt Myse leka ute i snön så att ni får det lugnt inomhus. Eller har han han gett sig attan på att motionera alla er andra med att plocka upp grejor och passa sovplatser?

  Petrus vet vad han vill och honom har det aldrig gått att övertala. Han fortsätter att vara osynlig, mest utanför dörren.

  Här har vi gråväder och barmark. Är det våren?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mera sol och mera ljus, det vill jag också ha!
   Myse får minsann leka ute så mycket han vill (och lite till, faktiskt) men han vill mycket hellre vara inne och busa när det är kallt ooh en massa snö.
   TROR du verkligen att våren är på väg hos dej? Kan du inte i så fall dela med dig lite av den... jag behöver den inte, men matte skulle bli så glad... ;)

   Radera
 3. Så klart att inte jorden skulle gå under, bara början på en ny tidsera.
  för övrigt är det bara familjen Anderssons bilar som går under för tillfället.
  Skitbilar!!!!!!!!!
  Här tillverkas i vanlig ordning ingen julmat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så där sa matte också, om en ny era. Den ska visst ha något med ljus att göra också! Hoppas, hoppas... för det behöver världen och jorden!

   Massor av mat blir det hos mig - blir en massa över som kommer att räcka länge. Fast vi får en del gäster i mellandagarna också, har jag förstått. Maten kommer att räcka till dom också. :)

   Här hålls alla tassar jag har för alla bilarna!!!!!!

   Radera
 4. Det blir bättre och lättare med tiden, det lovar jag. Däremot kan jag inte lova att det blir det gällande snöbollarna i pälsen, för dom kommer vi nog få fler av den här vintern. Dina var ju hiskeligt stora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte säger också att det blir lättare med tiden. Jag har ju aldrig varit med om nåt sånt här förr. Men jag får väl lita på er.

   Mer snöbollar får jag säkert i pälsen, men matte lovar att det kommer en vår! Utan snöbollar! Så det blir så småningom lättare där också. :)

   Radera
 5. Myse försöker nog bara få dig och matten att tänka på annat än Petrus. Bra att hon börjar med julmaten för då får du mycket att göra i köket! Jag har slitit hela dagen men jag klagar inte. Kommer det gäster har dom säkert med julklappar till både dig och katterna, så gaska upp dig bara! Snöbollarna lär nog tina framför kaminen och dessutom har det vänt och vi går mot ljusare tider sa hussen just... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, nu börjar ett par intressanta dagar. Bra, för då slipper vi bry oss om att det snöar ute - igen! Fast det är synd, för om en liten stund ska vi ut och hämta in loggs! Ska försöka hitta en snöpaus, för vi måste ju ta bort presenningen.

   I synnerhet matte är väldigt glad över att ljuset återvänder. Och Myse är helgalen - men kulig och ENORMT go´, säger matte. :) (Och det tål allt vid, säger jag.)

   Radera
 6. Härligt att bilen klarade besiktningen och trevligt att bli lite bortskämd av bilverkstades folket, förstår att du charmar dem alla där. Det blir nu ljusar igen f.o.m. idag och snart ska det bli vår... :) Ser redan fram emot det.. Önskar Dig, matte & katterna en riktigt ♥ God Jul ♥ utan för många snöbollar i pälsen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi längtar efter våren, vi också. I synnerhet matte förstås. Och katterna, för dom gillar inte alls snö och kyla!
   Det tycks bli kallt i jul, då blir det inte så mycket bollar i pälsen. Tyvärr tycks vi få MASSOR av mer snö också, det räcker som det är!!!
   Fast vi ska nog få en fin helg ändå.
   Önskar dig detsamma!

   Radera
 7. Myse-kissen låter som han är ganska lik Simon som han var som ung. :) Fick grejer i huvudet stup i kvarten!
  Att det blir ljusare igen må gillas av 4-benta här, kankse...för matten blir tjurig bara av tanken.
  HON är knäpp hon...
  Jesper m.fl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaddå Jesper m.fl. - har ni en ljusskygg matte???
   Jag för min del gillar ju snö och måttlig kyla, men längre och ljusare dagar, det vill jag verkligen ha.
   Våra mattar är nog rätt knäppa båda två, var och en på sitt sätt.
   Tur att vi finns som kan hålla ordning pådom!

   Radera
  2. Japp! Ljusskygg matte är precis vad vi har! Hon är superjobbig just nu och har varnat det kaaaaaanske blir bättre efter februari. ( En "jobbigdag" till då säger hon...)
   Jesper

   Radera
  3. Då hoppas vi på "efter februari", så att ni får en lite mer ljusbenägen matte!

   Radera
 8. Du har i alla fall snö så du klarar dig gott och väl men matten säger att hon förstår varför du letar, för här fanns några som bodde före mig. De letade oxå när någon av dem gick iväg över den däringa bron. Nu är det bara jag alldeles själver utan någon sån där bästis, men jag klarar mig ändå. Du får gosa lite extra med matten för det behöver ni båda två.

  Russelpussar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så att vi behöver extra gos nu, allihop. Matte kallar både mig och Myse för Petrus ibland. Jag letar och är konfunderad. Filip har blivit extra gosig, men Myse och Maxi är sig precis lika.
   Vi ska fira jul nu snart, och då får vi en massa annat att tänka på.

   Radera
 9. Vad skönt att bilen klarade besiktningen :)

  Men jösses vad snö det fastnar i din päls, kan verkligen inte vara lätt att gå med dom på :(

  Får passa på att önska en Riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte lätt för mig när det är kramsnö. Inte när jag ger mig upp i snön åtminstone. Men att bara gå på plogade vägar är ju så trist!
   Vi önskar er också en God Jul och ett Gott Nytt År!

   Radera
 10. Fick ni choklad på ert besiktningsställe ??
  På vårat fick vi minsann bara kaffe när vi var där för nån vecka sen :(
  Jisses med snö ni har uppe hos er !!
  Här har allt töat bort (som vanligt).
  Mysig 4:e Advent på er !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte fick välja på två sorters choklad och flera oliks sorts kaffe! På "gamla hederliga" besiktningen. Hon hade kunnat få alltihop, om hon velat och hunnit trycka i sig... Te också, förresten.
   Matte önskar att våran snö hade gjort som din, dvs töat bort!
   Men den är nästan tre decimeter djup!!!!!!
   Ha det nu riktigt fint och framförallt gottigt i jul!

   Radera
 11. Vill bara önska er både två och fyrbenta en riktigt mysig jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och precis samma sak önskar vi er!

   Radera
 12. Matte och jag önskar er en riktigt God Jul!
  Julpussar från Melody

  SvaraRadera