söndag 16 december 2012

Snö och kaos på min väg

Jag tycker att jag hör Petrus på dörren väldigt ofta. Konstigt, men han är aldrig där när matte öppnar. Jag börjar förstå att han nog inte kommer tillbaks till oss. Livet är bra konstigt.

Matte är också ganska konstig, och nu är till och med vädret det.

I dag skulle jag få följa med matte i min bil. Fast hon körde sakta, såg inte vägen så bra, sa hon. Och man ska ju ha koll på var dikena finns. Det var visst halt också.

Efter någon mil stannade hon, började prata i telefonen - och sen vände hon och for hem med oss igen!! Så det blev ingen god lunch varken för mig eller matte.

Här blev det kaos. Nån körde i diket i backen ovanför oss. Kom in och bad matte ringa efter bärgare. Han väntade inne hos oss i ett par timmar.

Ett par andra bilar fastnade också i backen. Stod där och slirade. Några andra stod på rad lite längre bort och kom inte heller fram. Kan säga att den här bärgaren fick rätt mycket jobb! På den här bilden har bärgningsbilen med sina strålkastare ännu inte kommit. Men kanske kan ni skymta ett och annat ljus i mörkret, det är bilar som bara står där... Syns möjligen en aning bättre om du klickar på bilden.Här syns han som väntade inne hos oss (ett par andra kom också in lite senare).

Nu spörs det om vi får ut bilen i morgon. Så att vi kan träffa  kär släkt då i stället.  Det beror på Matte med stort M. För en dryg decimeter tung och blöt snö, det är mer än vad matte orkar ta bort. Plus världens plogvall!!

Det är spännande hos mig när det är vinter. Det händer saker. Folk bara öppnar dörren och står i hallen och ber om hjälp. Dom flesta bankar i alla fall på dörren först... Nu ska matte börja låsa, säger hon. Hon vill öppna själv!


Det blir inte så mycket promenader, just nu, men jag rejsar på tomten. Tyvärr är matte urdålig med kameran! Fast hon sprang in i går eftermiddag och lyckades i alla fall få ett par halvdåliga bilder i eftermiddagsskymningen... Ibland är dåligt bättre än inget, säger jag, så här kommer dom!
När det var så där riktigt griskallt härom natten så frös vårat vatten - tanktömmaren hade inte stängt källardörren riktigt efter sig. Han brukar öppna och titta in och se att allt ser okej ut. Matte stängde och satte tid ett fläktelement, och på morgonen hade vi vatten igen. Tur, för en matte utan morgonkaffe är inget roligt alls...

Håll nu tassar för att vi kommer ut med bilen i morgon (som visst redan hunnit bli i dag). Vi behöver få göra något trevligt, säger matte. Och jag håller förstås med.

16 kommentarer:

 1. Jag tycker allt att det ser ut som om du plogat upp en riktigt fin stig på tomten. Ni behöver ju inte känna er så ensamma nu när det är halt i backen. Din matte får nog köpa dig en fyrhjulsdriven bil nästa gång. Då lär ni klara sämre väder om matten kör försiktigt. Lunch och släktträffar kan man ju inte vara utan... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag gick det bättre, vi kom utan problem både bort och hem. :)
   Tackar Matte med stort M för det. :)
   JAG tycker förresten det är jättetrevligt med alla besök - matte är mera tveksam... I synnerhet över det här sista.

   Radera
 2. Fina rejsingbilder på dig, din sötnos! Katterna är säkert glada för att du gör promenadvägar åt dom. Här har vi en kattstolla som rejsar i djupsnö precis som du. Hon slår sitt eget rekord varje gång.
  Vilket spektakel, med huset fullt av dikeskörare. Du och din matte var kloka nog att vända i tid.
  Hoppas att ni kan komma i väg på väg till kalas idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kom iväg. :) Fast jag blev av någon konstig anledning inte så populär...

   Väldigt klok katt ni har, hon förstår ju verkligen att uppskatta vinterns tjusning. Hälsa henne så gott från mig! (Mina katter ÄR glada över att jag spårar åt dem, det ser jag tydligt. Det är mina stigar dom följer när dom är ute.)

   Radera
 3. Synd att ni fick vända, men klokt! Hoppas att det går bättre idag.
  Jättefina bilder på dig tycker jag!
  Och du Kasper, se du till att matte låser dörren! Det låter också klokt, men INTE klokt att folk bara travar in!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag gick det jättebra att få ut bilen, plogat öerallt. På min lilla gårdsplan också, av Matte med stort M. :)
   Ja, matte ska låsa dörren, säger hon. Åtminstone på kvällen och natten.
   Hon påstår att det är mitt fel att det behövs, för som gårdvar är jag totalt misslyckad.
   Ja, jo - i ärlighetens namn så har hon rätt...

   Radera
 4. Vi håller tummarna för att ni kommer ut med bilen.
  Rejsa på tomten kan ju fungera lika bra det, det är mestadels jobbigt att gå överallt just nu. Här börjar det töa också ganska ordentligt och nu blir snön så otroligt tung att man inte orkar skotta något.
  Förresten älskar vi att se snöbilder på dig. Du klär i vinterlandskap :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte orkar inte heller skotta mer än runt bilen, när snön är så här tung. Tur vi har en snöängel som kommer och hjälper oss. :)
   Det töar här också och det tycker vi inte om. Det blir halt då, men idag har allt gått bra.
   Dåligt med snöbilder på mig i år, men jag har ju en massa från tidigare år... ;)

   Radera
 5. Tycker också att ni är värda att få göra nåt riktigt roligt! Håller tummarna att matte kan få hjälp med all snön!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snöängeln kom, och vi for iväg. Allt gick bra. I varje fall för matte. Jag skötte mig visst inte riktigt så bra som jag borde ha gjort.
   Men ibland bara blir det som det blir.

   Radera
 6. Vad det händer mycket hos er! Det är nog bäst att ni har dörren låst, så ni har koll
  på vem som kommer in.
  Här är inte mycket snö kvar efter två dagar med regn.
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig är det massor av snö kvar, tyvärr enligt matte.
   Så här års händer det verkligen en del. Branden var exeptionell, men bilar som halkar in på gårdsplanen eller ner i nåt dike och behöver hjälp, det finns det gott om.
   Och än är det ju inte ens jul!

   Radera
 7. Vi tycker verkligen att din matte ska börja låsa dörren för det där lät minsann lite läskigt att folk bara öppnar sådär hos er! Nej, folk har väl lite hyffs och knackar först i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här var i alla fall en utan hyfs! Kanske han blivit lite chockad av att hamna i diket? Och tyckte att han kände matte? (Det gör han inte alls, och han har aldrig varit inne hos oss förut!)
   Nu låser matte dörren åtminstone när vi går och lägger oss...
   Kanske förresten att han knackade, men i så fall samtidigt som han öppnade.

   Radera
 8. Det är inte lätt när det kommer mycket snö, hussen har kört snömafinen i två dagar nu och det har kommit en hel del här med. Igår kväll kom plogen in på vår gård, han skulle göra väg åt de som har stugor innanför oss, för det får väl räcka att hussen kör av allt vårt och uppåt vägen, sen kör han snö åt våran gamla granne som varit sjuker.

  Förstår att ni är ledsna för jag såg att matten var det igår när hon varit ut och tittat på hemsidan, där hunden som bodde här före mig kom ifrån.

  Russelpussar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste väl i alla fall kännas tryggt att ha en egen husse och en egen snömaskin. :)
   Fast det plogas ganska bra här också. Och matte med stort M säger att när han plogar sin väg så tar han en sväng ner till mig samtidigt. Det låter ju också betryggande.
   Och visst är vi ledsna, men vi måste ju trots det ta tag i sånt som måste göras, nu när det snart är jul och allt.
   Ska börja på allvar i morgon, säger matte.

   Radera