söndag 5 februari 2012

Mina grejer och Myses fåntratt

I går kväll satt jag och lyssnade på Melodifestivalen. Måste säga att jag kände mig lite fundersam. Näej, bättre borde vi väl kunna! Det tyckte matte också. Hon slutade titta men hade ändå teven påslagen.

Så småningom lyssnade hon till - oh, så fint det plötsligt lät! Då sprang hon in till teven - och upptäckte att det SÅG fantastiskt ut också! Bilden är hämtad från SVTs hemsida. Hoppas dom förlåter mig och matte!
Loreen gick direkt till final - hoppas hon vinner alltihop!

Fast egentligen hade jag tänkt visa att det inte bara är Myse som har en massa egna grejer. Jag har ju också! Fast jag bryr mig inte om dom! Men dom är bra exempel på hur matte försöker fjäska in sig...

Många grejer har jag gett bort. Men bollsockan gillar jag, och godiskuben när det finns godis i den. Fast godisbollen är roligare, men den ligger nån annanstans. Bland mitt godis.

Såg ni, apropå just ingenting, på mattes sida hur kallt det var här i går?

Det är faktiskt praktiskt taget omöjligt att göra ett inlägg utan att Myse är med! Matte ska få visa hur hon har säkrat datorn (senare), men jag paxar för att visa hur han hanterar sin fåntratt! Tycks fungera, för såren läker hur fint som helst. 
Nu jag få leta lite godis, säger matte. Leversnittar. Ser jag fram mot.
Hon har halkat, skitmatten, och hennes knä säger åt henne att låta bli att gå ut på nån prommis idag. Så jag får gå ut för mina ettor och tvåor på egen hand, hon står på förstubron och hejar!
Men det är okej, eftersom jag får leta leversnittar. :)

15 kommentarer:

 1. Isande kallt här också, nu är det dags för vår.
  Jag blir bara uttråkad när jag inte kan vara ute som jag vill.
  Den där leksakskorgen den är allt bra skoj den. Har ju faktiskt fått ett par saker av dej från den.
  Bra jobbat med fåntratten Myse!
  Hoppas din mattes knä blir bra snabbt!
  Här var TV:n som vanligt vastängd i går så Melodieländet fick klar sej utan mej o matte

  SvaraRadera
 2. Här kändes faktiskt "varmt" när vi var ute vid 17.30.
  Ungefär en sådan leksaksmängd har vi här också, men bara få saker i taget används:)
  Låter toppen med leversnittsjakt! Men absolut mindre toppen med anledningen:( All knäsympati härifrån! Hoppas det går över fortare på din matte. (Här gnälls fortfarande efter 4 v)
  Och hälsa Myse han ju, som sagt, inte har mycket att klaga på inte! Han fick ju t.o.m. med sig en kul leksak från Animalen! Juste byte mot "kulorna" tycker jag det ser ut:)
  PUSS killar! (De andra 3 också!)

  SvaraRadera
 3. Vi gillade också den låten faktiskt! De andra var sådäääär helt enkelt.
  Leksaker har vi också i stora berg, men vi använder de mest enklaste när vi leker ändå ska matte köpa en massa dyra saker! Snacka om att slösa med pengarna;-)
  Fy vad trist att matten din har halkat, hoppas inte hon slog sig illa!!! Vintern är attans lurig faktiskt!

  SvaraRadera
 4. Du kan vara glad att din korg står inne! Min korg står ute på altanen och väntar på våren. Husse och jag spelar lite boll när han går ut och hämtar ved, men jag vinner för det mesta. Inne blir det mest tuggben och några pipgrejor, men inte så det behövs någon korg... Kramis!

  SvaraRadera
 5. Leksakssamlingar är viktiga att visa upp och inventera och så, det tycker jag. Jag gillar din samling skarpt! Vi gillar inte att din matte har ont i knä och inte kan härja runt i skogen med dig. Men vi gillar Myse och hans fåntratts-bus!

  SvaraRadera
 6. Sigge - absolut dags för vår nu! Faktiskt är ju det enda jag gillar i min korg bollsockan och mina ben!! Pipisar avskyr jag! Så det finns nog mer grejer där som du kan överta. :)
  Myse är helskön, och så väldigt farligt är det nog inte med mattes knä. Vi ska prova i morgon. :)

  Eva - leversnittarna var väldigt goda, men båda kamerabatterierna var urladdade!
  Men det finns ju fler leversnittar. :) Och då SKA jag fotas!!
  Det är säkert inte så väldigt illa med mattes knä, men ett par dagars vila behövde det.

  Emma o Malte - att matte halkade beror helt och hållet på att hon helt enkelt är dummare än tåget, som man säger!! Precis vid våran egen trapp, på väg ut med asklådan från kaminen i handen. Vad hon hade på fötterna får jag inte ens berätta, så dumt var det!!!
  Hoppas det blir den där låten vi skickar till själva "contesten" :D
  Håller med om det där att slösa bort pengar- vore mycket bättre hon köpte grisöron för dom i stället!

  Ludde - pipisar avskyr jag! Men jag vill ha ALLA mina ben sparade, fast på nåt mystiskt sätt försvinner en del av dom i alla fall. Och så tror ju matte att hon NÅGON gång ska hitta nån grej som jag verkligen gillar.
  Förresten så förstår jag mig inte på bollar heller!!!! Men katter och ben är jag fena på. :)

  Rudi - visst, jag vill också ha min korg, känns bra att ha något som är mitt alldeles egna. Även om jag inte bryr mig särskilt mycket om grejerna. Men dom är bra som en markering mot Myse. Jag var förresten inte det minsta intresserad av att delta i hans fåntrattslek.
  (Mattes knä är det inte så farligt med, i morgon går vi ut en sväng igen.)

  SvaraRadera
 7. Den låten gillades här också...helt klart bäst dååå!
  och sen vill vi ge matten er en stor kryapåsig hälsning!!
  KRYA PÅ DIG!!!
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
 8. Myse gör som jag, ser möss överallt, även i en fåntratt med svans. Just nu har jag en sparad valnöt. Den rullar lite vingligt och inte så fort som bollar.

  Kasper, broddarna till matte! Påminn henne om batterier och broddar så fort hon närmar sig ytterdörren. Du är en pärla som klarar dig själv på tomten. Men det är kuligare att vara två på promenaderna. Ta med dig Petrus på en egen kort runda.

  SvaraRadera
 9. Stackars matten din..
  Hoppas knäontet ger med sig fort.
  Vilken tur att du bor så att du kan springa ut själv när sånt händer.
  Här var vi bara ute en kortis för vinden var så ruskigt kall.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 10. Grabbarna boys - matten hälsar och tackar, tror nog att hälsningen ska fungera. Dock lite för dåligt idag. men i morgon så... :)

  Lilla Maja - en valnöt! Verkar jättekul, tycker jag! Broddar brukar hon ha, men inte på skinntofflor... Laddat batteri på kameran som inte stänger av sig själv, det är liksom en annan historia. Hon ÄR världens virrmatte!!!!

  Gizmo - ärligt sagt är det där knäet rätt åt henne, för hon bär sig så jädrans dumt åt ibland (rätt ofta, om sanningen ska fram). Men det borde inte drabba MIG!!
  Det nödvändigaste kan jag klara själv, men egna prommisar gör jag inte!

  SvaraRadera
 11. Ja, visst är det allt lite kallt. Man får ta på sig ordentligt när man ska ut. Hoppas du inte fryser utomhus, men jag tror nog att din päls håller dig bra varm. Fast tassarna har jag sett en del hundar fryser om när de är ute i skogen och går.

  Hoppas mattens knä blir bättre så att hon kan vara ute och sällskapa med dig, inte för att det låter vidare fel att få leta lite gottis ute på egen hand heller.

  SvaraRadera
 12. Först av allt hoppas vi att din mattes knä snart blir bra!

  Söta bilder på Myse där han busar med tratten...knaskisse! Hoppas såret fortsätter läka fint.

  Vilken skojjig korg med leksaker du har! Vi har också en korg hemma med gosedjur i, dock inga bollar eller "trasor"..dom säger matte att vi inte får ha annat än på träning...vi tycker hon är lite av en snåljåp!

  Imorgon ska jag få sjunga i badet igen... funderar på om jag ska ansöka till dramaten eller nåt liknande ;)

  SvaraRadera
 13. Nisse - jag har en väldigt tjock päls, men du har rätt, det blir allt lite kallt om tassarna. För min del får prommisarna gärna vara rätt korta så här års. Bara jag får stanna här och där och snörulla.

  Timsen - det är inte alls nån fara med mattes knä, jag tror hon tar det som en ursäkt för att slippa vara ute så länge i kylan...
  Myses sår är i princip läkta, och knaskisse är minsann rätta ordet!!!
  Så skönt för dig att få bada igen, och TÄNK så vackert du sjöng! Tror du skulle kunna bli världens musikalstjärna!

  SvaraRadera
 14. Joho, det är så där man ska hantera fåntratten, det har jag inte tänkt på men den jag hade var inte genomskinlig, hihi. Gå ut själver får jag oxå göra ibland men matten är alltid med men hussen brukar stanna på bron, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 15. Hillman - jag TROR inte at en fåntratt behöver vara genomskinlig för att kunna hanteras på rätt sätt! Jag kan fråga Myse, om du vill... ;)

  SvaraRadera