söndag 12 februari 2012

Äntligen! Ett litet KORVTRÄD!

Kan ni tänka er - idag har jag äntligen hittat det! Jag har hittat ett korvträd! Och matte hade kamera med sig! Vet inte om det är knoppar, men i så fall tror jag att dom mognar till varmkorvar snarare än falukorvar.

Jag kände en helt förförisk doft, och den kom INTE från mattes ficka!

Jag är inte så väldigt van att leta korv i träd (det här var faktiskt första gången i mitt liv så det dröjde lite innan jag kom på knepet. Men sen... jädrans, va gott det var!!!
Om man klickar på bilderna så kan man faktiskt se en och annan korvknopp där. :)Här har jag inte hunnit svälja knoppen än!


Sen rullade jag...Sen gick jag hem till Petrus. Ni ser va, att det är vår på gång! Intill mörka redskapsbodsväggen har snön smält. Och där i solen trivdes Petrus. :)


Jag har bilder på Filip och Buse-Myse också, dom börjar gilla samma sovplatser. Utan att bli osams, men dom liksom leker blängleken ibland. Kanske kan visa dom bilderna i morgon, det här har ju faktiskt blivit deras blogg också. Hrm, det är okej, bara det MEST är min blogg!!!!

18 kommentarer:

 1. Kasper, kan inte din matte skicka ett skott av ett sånt däringa korvträd?
  Måste på allvar ge mig ut o leta, hittils har inget synts till nämligen.. ORÄTTVIST tycker jag..haha.
  Så många härliga bilder du hade idag. Gillar mkt för du är ju sååå fin.

  SvaraRadera
 2. Ah! Det börjar närma sig. Kul att du hittade ett och att du dessutom kunde få ett redigt snörull under korvträdet gjorde det väl inte sämre. Det syns verkligen att Filip trivs i solen mot väggen. Kramis!

  SvaraRadera
 3. Gizmo - ska tala med matte, fast hon säger att om ni tittar RIKTIGT, RIKTIGT noga, så växer det nog ett träd eller buske i dina trakter också. Jag menar, har korvrädet spritt sig ända till mig, så är chansen stor hos dig också!

  Ludde - nu säger matte att vi nog ska fortsätta att leta korvträd, för finns det ett så finns det nog fler! Kul som omväxling med baconostträd (som ju dessutom visat sig vara väldigt opålitliga).

  SvaraRadera
 4. Härligt att korvträden sprider sig så bra trots att det är mitt i vintern!!
  Hoppas du hittar mer av dem!
  Fina bilder på dig dessutom.
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
 5. Äntligen har du också korvträd i din skog! Man ska vara rädd om såna, så sprider dom sig som ogräs, tror jag, hoppas jag...
  Alf fick ju vara med på min blogg idag också, ibland måste man släppa in katterna lite när dom inte har egna bloggar.

  SvaraRadera
 6. men hallå, vart i sverige växer korvträden? Vi har letat och letat men hittar inga, nu ligger Felice under bordet och tjurar ;)

  SvaraRadera
 7. Så skööönt att ni äntligen hittade korvträdet! Jag tror att det är ett väldigt vanligt träd egentligen, bara det att de är "osynliga" när man inte letar efter dom!! //Malte

  SvaraRadera
 8. Vilka bra träd ni har i skogen hos er... måste försöka få dom att sprida sig åt mina trakter också... du ser himla nöjd ut på bilderna! Matte hälsar att hon tycker att Petrus är otroligt vacker!

  Hoppas ni får en mysig vecka, öronvift och nosduttar!

  SvaraRadera
 9. Grabbarna boys - jag och matte har diskuterat saken, vi tror båda att det finns stora chanser att vi hittar fler träd! :)
  Men det gäller nog att ha både nos och ögon med sig.

  Rudi - jag tror också på stor spridningseffekt! Lite konstigt att korv kan fröa av sig, men okej - inte mig emot! ;)
  Matte har ju bestämt att vi ska dela på den här bloggen, katterna och jag. Fast mest är den fortfarande min. Matte säger att hon inte orkar sekretera på en blogg till!!! Snacka om att vara lat!!!!!

  erica - hej du! Jag tror att mina korvträd spritt sig hit dels från västkusten, dels från sörmlandsorter några mil här ifrån. Det tog tid för mej och matte att hitta dom. Leta, dom kan växa på fler ställen än man tror! ;) Då slipper Felicia tjura!

  Emma o Malte - visst är det konstigt, det där trädet har jag ju sett tusen gånger! Verkar som om både nosen och ögonen tidigare svikit mej! Men nu ska här kollas... ;)

  Timse med flock - det verkar som om dom är väldigt spridningsvilliga, dom där träden, bara dom liksom har bestämt sig. :)Så jag tror säkert att dom kommer att dyka upp i dina trakter också.
  Nosisar och svansviftningar i massor till dej, min fina maxiatyr!

  SvaraRadera
 10. Nämen vad menar du ??? Har de redan satt knoppar ?? Då måste jag försöka få matte med mig ut och leta, för jag har tänkt att det är alldeles för kallt för knopparna ! Men de har kommit alltså ! Undrar just om vårat köttbullsträd som blommade så sent i höstas orkar sätta knopp nu till våren. Det måste kollas ! Ha en härlig dag och ta väl hand om ditt korvträd nu när det äntligen hitta en plats hos dig !!!! Nospussar !

  SvaraRadera
 11. Jädrar i min lilla låda va snö du har ser nästan mera ut än här, fast vi borde ha mera, hihi. Korvträd har jag aldrig sett några kanske för att det är mycket kallare här uppe, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 12. Wille - jag tror att köttbulleträd är härdiga rackare! Så kolla för säkerhets skull, innan någon annan hittar dit!
  Jag ska vårda mitt korvträd ömt! :)

  Hillman - hihi, "jädrar i min lilla låda", så sa mattes pappa ofta! Nu blev matte riktigt nostalgisk.
  Vi har rätt lagom med snö nu. Vill absolut inte ha mera, för då kan vi inte gå i skogen.
  Men det ska vi visst få. :( Mera snö, alltså.
  Jag tror faktiskt att korvträd till och med klarar zon V. Så ge inte upp!

  SvaraRadera
 13. Knepiga träd ni har där du bor, måste säga åt min matte att plantera ett par sådana! De vi har växer i kylskåpet. Voov från Ludde på Dal.

  SvaraRadera
 14. GRATTIS till trädet Kasper!
  Men du om du sagt nåt kunde du ha fått ympkvistar av mej för länge sedan. Här växer det både träd och buskar. Men lär dej en sak deras säsong är synnerligen opålitlig. En gången man passerar så växer de sen kan det ta evigheter innan nästa omgång. I bland dyker de upp på de mest oväntade buskar också

  SvaraRadera
 15. Ludde på Dal - träd i kylskåp låter VÄLDIGT exotiskt, måste jag säga, hehehe... :D
  Att leta såna där träd och buskar i skogen var faktiskt VÄLDIGT trevligt. Kolla, det finns kanske hos dej också!

  Sigge - haha, jag har hittat en buske idag!!!! Ska säga åt matte att lägga in bilder på det, i stället för på Myse och Filip!
  Så i fortsättningen ska minsann både nos och ögon hållas vidöppna!

  SvaraRadera
 16. Det finns knappast något vackrare än du i ren vit fluffig snö! Och vilken fin rullning du gör.

  Jag tittar bara på snön från mitt fönster med utsikt över blåmesarnas talgbollsträd. Bonnkatterna har förstås varit ute och gjort spår lite hit och dit. Barnsligt, jag väntar på sommarvärmen innan jag går ut.

  SvaraRadera
 17. Jag har fortfarande inte provat på det där med snörullning.
  Jag gör hellre som Petrus sitter i solen vid en varm husvägg istället :)

  SvaraRadera
 18. Kasper med sina katter14 februari 2012 18:53

  Lilla Maja - tack, tack fr komplimangen. :) Jag tycker ju själv att jag tar mig rätt bra ut, för det mesta i alla fall. :)
  Mina bonnkatter presentade mig en STOR mus i morse! På förstubron!

  Kjelle Bus - verkar inte som om NÅGON katt bryr sig om att rulla i snö. Där går ni miste om nåt!!!
  Men att sitta i solen är ju också skönt förstås. :)

  SvaraRadera