tisdag 7 februari 2012

Kloklipp bläh - och vem vill låna en kattvalp?

Jag hatar kloklippning! Och då gör matte det också. Fast idag slapp vi inte undan, någon av oss. Slapp inte undan att klippa mina klor, alltså.

Och lite bra blev det ju, nu kan jag smyga på matte, för nu hörs det inte när jag går. 

Bilderna är inte nya, men precis så här såg det ut i dag också. Lite allmän tassans ingår ju och den har jag inget emot.


Blev faktiskt rätt snyggt.


Det bästa med kloklipp är att jag får ett grisöra eller en knorr eller nåt sånt efteråt.
Visst ser det smaskigt och gottigt ut!Men titta här!!! Är det nån som vill ha, eller åtminstone låna en kattvalp???
Men det skulle bli värre!!!

Visst fattar jag att det doftade helt förföriskt från grisörat, men aldrig att jag skulle dela med mig!
Myse gjorde ETT  försök att få sig en slick - men bara ett enda!!! För sa jag verkligen ifrån på skarpen!


Det hjälpte. Tur det, så att vi kan fortsätta att vara vänner.


23 kommentarer:

 1. Oj, vilken dramatik! Och din matte var med och fångade hela Myses smygande. Kanon! Sista bilden - när han backar? Myses svans är riktigt burrig, så det var nog olidligt spännande för honom att prata med dig.
  Väldigt bra att du satte dig i respekt. När han går ut i vår kan han ju inte bara tro, att han kan busa hur som helst med rävar och hundar.

  SvaraRadera
 2. Tjusiga tassar! Fast "snöskorna" kanske var praktiska?
  ALL sympati för kloklippet! från mig (J)
  Och OTROLIGT MYCKET sympati för det där med kattvalpen!!!!
  FINNS det något mer irriterande än en katt som gör så där??? Bara bevakar och bevakar och bevakar. Och förföljer. Och byter plats och ligger nära nära igen! och den där tassen som petar på något för att försöka fövilla oss?
  STACKARS dig, Kasper!!!
  Men tyvärr, vi vill nog kanske inte ha hit honom heller... (Matte har vi satt munkavle o handfängsel på, för vad hon vill vågar vi inte ens gissa!)
  PUSS! Och kämpa på! Bra att du ryter! Men som kompinär inget ätbart är inblandat är han säkert bra:)
  Jesper o Assar

  SvaraRadera
 3. "kompinär"???
  "kompis när" skulle de skriva...

  SvaraRadera
 4. Här ska det visst oxå klippas klor i veckan , för jag ska visst sitta i en bur och visa upp mig på söndag i en blomsteraffär.
  Ja , jag vet att det låter tokigt men dom har visst en djuraffär i blomsteraffären oxå ?!
  Nä tack jag vil inte låna någon kattvalp , det räcker så bra med mig själv ;-)

  SvaraRadera
 5. Bra att du satte ned tassen nånting måste du få ha ifred, inte mer med det. Fast jag tycker att han är lite söttuff, när han sitter på skrivbordet och glor på dig, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 6. Lilla Maja - lika bra att börja öva honom! När han kom hit för bara några veckor sedan var han rädd för det mesta, nu inte för nånting alls, verkar det som! Ut har han inte minsta lust att gå, bara ut till uterummet. Men det ändrar sig nog när det blir vår, tror matte.

  Eva - sådär gör matte också, ofta. Skriver ihop början på ett ord med slutet på nästa - det beror på att hon är så snabbtänkt, säger hon, hehehe...
  Valpen ja - vi är ju rätt intresserade av honom allihop, och han är världsbäst på att gosa (när han har tid) säger matte. Så även om jag vill så FÅR jag nog inte låna ut honom...

  Kjelle Bus - jag fattar, vi får väl fortsätta att dras med valpen här. (Förresten skulle matte ALDRIG gå med på att låna ut honom! Hon är förälskad, säger hon... )
  Inte har mina katter behövt klippa sina klor inte, men så har dom ju heller aldrig suttit i nån bur i nån affär. Skulle vilja se matte försöka klippa Myses klor, hehehe...
  Du gör säkert succé, där i fönstret, för jag måste ju erkänna att du är VÄLDIGT vacker!

  Hillman - det är just det värsta med Myse! Han ÄR ju söt! Och så är han rolig också.
  Både Maxi och framförallt Filip kan inte låta bli att fascineras. Fast leka med honom, det tycker dom att dom är för vuxna för.
  Och det är ju jag också! :)

  SvaraRadera
 7. Kloklipp görs när jag sover så det får jag minsann ingen knorr för! Fast det var bra att du fick tassarna ansade,för det var bland det lurvigaste vi sett, fast jag brukar vara attans lurvig om tårna jag med.
  Du får behålla Myse. När Alf en gång är borta ska jag få en kattunge...så får vi se hur länge jag står ut tills jag lägger ut honom på Blocket!

  SvaraRadera
 8. Så tjusig du blev! och att kunna smyga på matte är jättebra. Nej tack, har precis blivit av med kattvalpen här och vill inte ens låna. Förresten tror jag att matte skulle göra det till ett långlån, så söt som valpen är.

  SvaraRadera
 9. Kloklipp är inte populärt här heller!!! Iaf inte hos mormormatte, hon hatar sånt, så min matte får helt enkelt sköta det medan mormormatte mutar med godis :-)
  Men vilken fräckis han är Myse! Sådär göööör man ju bara inte...

  SvaraRadera
 10. Rudi - sover du??? När dom klipper klorna???? Har du ingen självbevarelsedrift????
  (Jo, det har du nog egentligen, du vill ju inte ha Myse, hehehe...)

  Pelle - ingen risk Pelle, MIN matte skulle aldrig tillåta ett långlån! (Överhuvudtaget inte något lån, tror jag. Men det var ju värt en trevare, för att kolla läget.)

  Emma o Malte - jag tycker nog att matte är lite för släpphänt mot valpen! JAG får minsann inte komma nära HANS mat om han får nåt extra gott, då säger hon ifrån.
  (Okej, jag brukar också få nåt gottigt samtidigt, men jag måste få MYCKET mindre, för det tar slut minst tio gånger så fort som Myses!!!) - VA BRA att ha en mormormatte som mutar!!!!

  SvaraRadera
 11. Matte har ju gett upp att klippa mina klor och filar ner dom ist. För oss funkar det bättre..
  Men du... Kanske dags att byta namn på Myse till EMIL... Lika busig och hittar på rackartyg..
  Men söta är ni ihop iaf

  SvaraRadera
 12. Gizmo - matte funderar på en kombination, säger hon. Vore kanske lättare att fila sista biten.
  Byta namn på Myse - inte alls omöjligt att han skulle få heta Emil och han inte redan vore "döpt. :)

  SvaraRadera
 13. Förstår att det inte blir några nya bilder på kloklippningen. Min husse skulle aldrig klara att både ta bilder och hålla i alla tassar och klippa samtidigt. Han har problem redan utan kameran. Jag skulle nog kunna tänka mig ett kattvalpslån, men husse och matte säger att det räcker MER ÄN VÄL med bara mig. Vadå BARA??? Kramis!

  SvaraRadera
 14. Matte lånar Myse säjer hon. Skulle inte tro det säjer jag.....räcker med Freja som försöker sno mina Dentastix och min blodpudding.
  Förresten har matte kläckt en idé, den ska hon mejla till din matte framöver. Just nu har hon huvudvärk efter en natt med usel sömn så i kväll blir det inte

  SvaraRadera
 15. Ludde - jag inser att det nog var lite förhastat av mig att försöka låna ut Myse. Jag glömde visst att fråga matte.
  Håller med dig! BARA dig - vad menar dom?????????!!!!!!!!!

  Sigge - ärligt talat, jag skulle inte heller tro att ni får låna Myse! Han hör till oss, säger matte!!! Så det är tydligen bara för mig att inse, att så är det!
  Känns rätt okej, faktiskt! Vi har till och med pussats lite, några gånger. :)
  Kläckt en idé - låter spännande. :)

  SvaraRadera
 16. Snygga tassar du fick...och hjälp vilken tuffing Myse är som törs utmana dig om knorren.

  SvaraRadera
 17. Så tjusig du blev efter kloklippning och ansningen av tassarna. Bra att kunna smyga nu också, utan att det låter. Då kan du kanske överraska Myse någon gång. Modig är han som trodde du ville dela med dig av något du fått för att du gjort något du tycker är obehagligt, det var ju din fina belöning. Kanske kan Myse få en egen knorr att provsmaka?
  Kul ialla fall att få se sådana bilder, Myse är en riktig buse till katt.

  SvaraRadera
 18. hahaha...han är allt en liten buse Myse! Tjusiga tassar du fick... fast jag kan förstå om det var tråkigt under tiden den friserades och klipptes... tur du fick lön för mödan :)

  SvaraRadera
 19. Cruella - tror faktiskt att den där minsta är den allra tuffaste i det här huset! Ingen annan skulle t.ex. våga liksom anfalla till och med Petrus!!

  Nisse - min ärliga mening är att Myse är bortskämd! Fast när han får nåt gottigt så brukar jag också få lite, förstås, så det är väl okej. :) Väldigt bra att kunna smyga - fast helst smyger jag på matte... ;)

  Anna med flock - inte bara tråkigt, nä, riktigt LÄSKIGT, ska du veta! Att bli klippt. Fast det är väl nödvändigt, antar jag.
  Och en buse är han, Myse. Myse-bus-pys! Rena tungvrickningen om man ska säga det fort många gånger...

  SvaraRadera
 20. Kloklippning gillas ej här heller...speciellt inte hos Abbe.
  Men huvudsaken är att vi är snälla, sen får Abbe låta hur mycket han vill!!
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
 21. Grabbarna boys - precis så säger min matte också. Klart att hon önskar att jag lät mindre ibland, men huvudsaken är ju att jag är snäll - och DET är jag minsann. :)
  Bamse-bamsesnäll. :)

  SvaraRadera
 22. Halloj Kasper..
  Har kattbuset tagit pusten ur dig?
  Hoppas allt är bra.
  Bus buffar från mig

  SvaraRadera
 23. Gizmo - nästan så att det har det, tagit musten ur mig, alltså. :D Nej då, bara det att mattes kamera på något magiskt sätt nästan alltid fastnar på Myse! Beror förstås på att han alltid befinner sig både överallt och i närheten av matte...
  Men allt är bra med mig.
  Buff tillbaks! :)

  SvaraRadera