söndag 8 oktober 2017

Kaoset fortsätter

Inget bank-id har jag. Blockerad och därmed utestängd från väldigt mycket viktigt. Försöker reda ut situationen med Handelsbanken i morgon, använder kort och kortläsare.  Ingen internetuppkoppling alls i fredags, Telia konstaterade att mitt modem är urgammalt och att det var där felet låg. De skickar ett nytt - utan kostnad. Schysst.

Mirakulöst funkade min gamla utrustning igen efter en stund Hur och varför har jag ingen aning om... 
Men min viktigaste telefon (jag har fyra), den med högtalarfunktion och display lade av, dvs den susar och piper så att jag omöjligt kan höra den jag talar med. Att byta batterier hjälpte inte. Den susar och piper likadant i alla jack. 

Ska köpa en  ny i morgon. En sån här kanske. 

För display och högtalarfunktion vill jag ha. Mina försök att få ordning på alla sladdar och kopplingar till telefoner och modem resulterade till en början i kaos. Ommöblering bl.a. Stolar, bord, hurtsar m.m. flyttades runt. Konfunderad Kasper och en Filip som provade nya märkliga liggplatser samtidigt som han misslynt jamade ”voffö gör du på detta viset…” 
Ledningskaos och ny datorhörna plus frigjord hurts blev resultatet. T.o.m. gardiner måste  skiftas mellan två fönster. Långa resp. korta längder stämde inte längre.
F.d. kontoret  är snart enbart gästrum plus förvaring av skrivare, skanner, extraskärm  och diverse annat typ toa- och hushållspapper, julgrejer, gamla fotoalbum, symaskin m.m. Gästsängen brukas flitigt av framförallt Myse. Här har långa gardinerna fått ny placering
 

Extra, tillfälliga arbetshörnan görs allt mer permanent. Känns ovant, men bra. Tycker även Kasper, hoppas jag. Kvarvarande kaos tar jag itu med i morgon. Eller så. 

Dvs om jag hinner för  inköp och nyinstallation plus tjafs med bank-id och sånt. Fruktansvärt så beroende man blivit av att ny teknik fungerar. En teknik som inte bara den egna tillvaron utan i praktiken hela samhället är totalberoende av. 

För övrigt är det mörkt, kolsvart ute, och inte ett enda ljus ser jag när jag tittar ut.  Det regnar ,är rått och kallt. Inget väder alls för trivsam kvällspromenad. Eja vore det vår i morgon! 

Men jag har i alla fall en kamin! Det talas ibland om köket som hemmets hjärta, men hos mig är det kaminen. Större delen av året. 
12 kommentarer:

 1. Uff nå må ting snart begynne å gå din vei! Synes du har flere humper og hull i din vei, enn det jeg har. Satser på at 2018 blir et knall år uten problemer eller frustrasjon for noen av oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, det känns lite motigt just nu. Jag hoppas också på ett gott 2018 för oss båda två.
   Jag hoppas att det för min del vänder åtminstone lite grann redan i morgon...
   Berit E

   Radera
 2. Tur att du har en matte som är duktig på att lösa upp kaos-situationer! Vem skulle annars ha kommit på att flytta gardiner, hurtsar och andra möbler för att få internet att fungera? Skönt att kaminen kunde stå kvar i alla fall... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gör man inte när desperationen når tillröäckligt höjdear, säger matte.
   Hon gav sig förresten på kaminen också, hihihi - flyttade bort gafflarna som höll uppe en muff och ställde en eldfast tegelsten på högkant där i stället... Det verkar funka, jag kan ju kommentera här nu!
   Kasper

   Radera
  2. ...när desperationen når tillräckliga höjder... skulle det ju stå

   Radera
 3. Men vilket elände och man är ju så beroende av att allt fungerar. Hoppas verkligen att det blir ordning på allt nu. Saker ska bara ha den goda smaken att fungera och INTE strula. Här håller vi tummar och tassar för det. Så klart vi har koll på din blogg. Bara senaste tiden det varit väl mycket av det mesta här. Men u ska det vara lugnt har matte bestämt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mer än eländigt - bäst jag passar på nu eftersom tydligen tillfälligt min uppkoppling fungerar. Med gamla utrustningen. Telias nya modem o router har bara kablar för anslutning till fiber. Nya telefonen funkar inte heller och gamla braiga högtalartelefonen med tydlig desplay har lagg av helt. Tror jag. Det mesta är en enda röra av kablar, telefon och kontakter. Jag provar i desperation det ena jacket efter det andra, även självklart själva huvudjacket. Mycket golvkrälande blir det...
   Bloggande är dessvärre det misnta ajg just nu tänker på. Måste få ordning på min tekniktillvaro först. Telia har haft driftstörningr i ett par omgångar, hur det r jsut nu vet jag inte...

   Radera
  2. Förlåt alla felstavningar...

   Radera
 4. Hu ja, omgivna av viktiga sladdar är vi, bakom mitt skrivbord ett ormbo. Något så viktigt som penningar törs jag inte anförtro detta lynniga internet. Tror vi har det särskilt besvärligt på landet, utsatta i periferin och alla slags väder. Hoppas du fått ordning på allt nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var glad om du inte själv behövr reda ut och reda upp i ormboet, göra om och förhoppningsvis göra rätt. Två driftstörningar hjälpte till att ställa till det för mig. Vad berodde på Telias telenät och vad på min utrustning, när det inte gick att koppla upp sig vettigt. Men en egen telefon ställde också till det, det har jag upptäckt nu. Jag stod länge emot det här att använda internet för betalning, e-fakturor osv. Men nu är jag helt beroende. Smidigt, och förhållandevis avgiftsfritt...
   när det funkar.
   Berit E,

   Radera
 5. Jag tror att hussen inte är så särskilt bra på såna där tekniska grejer heller. Han hjälpte mig att kommentera hos dig häromdagen, men den kommentaren försvann nog ut i cyberrymden. Det kanske den här gör också... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, matte hittade allt din kommentar - fattar inte hur Blogspot hade mage att kalla den skräp. Men nu är den hittad och återbördad.
   Bra att min matte åtminstone klarat av något!
   Just nu har hon återgått till den gamla utrustningen minus bästa telefonen, och då fugerat tydligen allt annat - - peppar, peppar, ta i trä!
   Kasper

   Radera