tisdag 2 maj 2017

Sol och vår, minsann! ;)

Sköna dagar har vi haft, både djur och matte. :) Självklart måste badudden besökas åtminstone en gång om dagen. Nu när badsäsongen är här.
- Men så skynda dig lite, sölkorvsmatten.......

- Nu är du så god och kommer!!!!!

Äntligen!!!!

 
                                                                                                                                                                
 


- Upp och ner, upp och ner...

- Hurra för sol och vår och badsäsong!!!

Undersöka bryggor är också kul.

 


Kasper rejsar runt och vill gärna ha koll på varenda tuva, Gryn tar det betydligt lugnare. Hon kan sätta av i galopp hon också, men gör det ganska sällan. Men nog trivs hon. Kolla svansen. 😂


Så här ser det ut när kvällen nalkas - hundar på golvet och Filip i bian! Han har bestämt att den är synnerligen kattvänlig och följaktligen hans. Han har lyckats knuffa ner Grynet från fåtöljen flera gånger, och nu är det dags att lägga beslag på bian också. Tydligen. Men trots det är dom absolut bästisar.Gryn  är hos sin matte nu, jag hämtar henne på torsdag. Nytt Animalenbesök känns nödvändigt, för koll. Vi provar ju ett nytt behandlingsschema, och nu ska det utvärderas. Hoppas, hoppas, hoppas att allt ser bra ut. 

För övrigt bara att känna lycka över dagens väder - och över att jag äntligen kunnat fixa bort gröna/blå rummets vintertäcke, dammsugit bort sista råttlortarna och till och med oljat halva golvet på altanen. Mer träolja köps i morgon, dvs i dag. Bougainvillean har tackat för sig, men allt övrigt har klarat sig bra. Dvs olivträdet/busken, lilla eukaluptusen och lagern. Plus lite annat i en stor kruka. Och så min gamla Agapanthus förstås. .

10 kommentarer:

 1. Nå blir det bare kos framover med bading og leiking på brygga. Så godt at Grynet ser så frisk ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir trevligt för Kasper de dagar Grynet bor hos oss. :)
   Hoppas att det kommer att fungera bra för henne även hos sin egen matte. Jag och Kasper håller tummar och tassar...
   Berit E

   Radera
 2. Härliga badbilder! Vi ska till havet i morgon, kanske det blir ett Ludde-dopp då, men vi ska skåda fåglar.
  Håller tummarna för Grynet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas Ludde får sig ett eller annat dopp, och att ni får se många fåglar! :)

   Radera
 3. Kul att Kasper har någon att rejsa med så där till vardags - även om det går ganska lugnt till. Hoppas verkligen att resten av Grynet mår lika bra som svansen pekar... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller rejs ligger hon allt i lä, hon Grynet. Men jag gillar henne ändå. :)
   I morgon hämtar jag och min matte henne och kör henne och hennes matte till tantmöte, och sen jag tar med henne hem till mig. Det blir bra.
   Kasper

   Radera
 4. Nog känns det härligt ute nu! Perfekt om man som jag tycker om "inte för varmt". Ankan håller med medan turkburklurken tål värmen bättre. Fast nu får regnet se till att komma, vattenhålen i skogen är så få, rena rariteterna.
  Grynet ser härligt pigg ut! Gladsvansen visar verkligen hur hon trivs. Snövit, nä Kasper menar jag, ser lika nöjd ut han och som alltid med full fart i era vackra omgivningar. Hoppas att Animalen ger tummen upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här njuter vi i fulla drag, både två- och fyrbenta. Väldigt behaglig värme senaste dagarna, men jag tål sommarvärme också. :) Alltid fläktar det nånstans, och det är vilsamt i skugga. Men torrt är det. Södertälje kommun har infört bevattningsförbud. Och poolförbud mm, om man är ansluten till kommunala vattensystemet.
   Känns bra med både egen brunn och sommarvatten från sjön. :)
   Grynet trivs verkligen hos oss, och jag tror även i sitt eget hemma. Jag tror nästan att vi först ska fixa trimning och sedan Animalenbesök. Jag tar ställning när jag fått titta närmare på henne ett par dar. :)
   Berit E

   Radera
 5. Visst är det underbart nu när det är badsäsong på allvar. Gäller att passa på innan Vattentjuven snott alla sjöar också. Mälaren har så lågt vatten att mattes mamma hade problem med roddbåten. Djupborrade brunnar sinar här också men räddas genom att det kommer tankbilar och fyller på.Skogarna är knastertorra och det är bränder varenda dag. Vi håller tassarna i morgon för att allt ser bra ut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen torrt, och dessvärre har SMHI ändrat prognosen för kommande vecka - i stället för drygt 30 mm ska vi nu få ca ynka 5!
   Hit kommer nog inga tankbilar, men vi har ju sjövatten om det kniper.
   Kommunen har infört bevattningsförbud (gäller kommunalt vatten).
   Kasper

   Radera