måndag 24 april 2017

April, april...

Ryggen är bättre, Kasper är go` och gla`,  katterna spinner och jag är glad över att ha en kamin att elda i och loggs inomhus för förhoppningsvis tre dagar till.

Blommande och grönskande körsbär och hassel inomhus berättar att det inte alls är januari, utan faktiskt en inte alltför otypisk april.

14 kommentarer:

 1. Skönt att mattens rygg är bättre och att sommarn kommer om tre dagar så att veden räcker. Go` och gla` brukar du ju va` för jämnan så allt är väl som det ska då. Du får väl följa med när Grynet blir skjutsad till sin matte så du vet var hon är när hon inte är hemma hos dig. Vädret är ju som det vill så det kan vi inte göra så mycket åt. Jag har inget emot snöblask men hussen är inte så förtjust när jag släpar ut honom... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska visst bli busväder och en massa blåst till helgen, men matten har några paket loggs på verandan också, så det grejar sig fint. Och sen kan hon nog bära igen. :)
   Klart jag följer med både när vi hämtar och lämnar Gryn! Det är kuligast att hämta. :)
   Kasper

   Radera
 2. Grynet prickade in ryggskottet åt dig! Det blir ju hur bra som helst nu när det blev så eländigt med ryggen. Grynet glad, matte glad och bonusmatte åtminstone lite lättad. För att inte tala om Kasper. Han älskar ju Grynet, det gör han, men nu får han flera dagar bara vara JAG. Jappar är ju lite själviska! ;)
  Skönt att ryggen reda visar bättring men ta det nu försiktigt. Jag är en "långrygg" som vet hur ont man har och hur ämligt allt blir men lugna och lååååånga promenader löser det mesta. Kanske vid Yngerns strand?
  Önskar dig 100% bättring fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, matten är inte bara lite lättad, hon är riktigt glad! Först nu tror jag hon inser hur illa det varit med Grynet senaste åren. Hon ringde idag, lycklig, och sa att Gryn ju är en helt ny hund! Glad och pigg och med en svans som viftar hur mycket som helst. "Nu är hon ju som en vanlig hund, som hon varit förut..."
   Matten är alltså oerhört tacksam, och jag tror faktiskt hon till och med inser att hon behöver hjälp även framöver, att hon inte själv är kapabel varken att ensam handha eller ta ansvar. Det är bra, för det betyder en kamp mindre för mig.
   Min gamla slitna rygg klarar inte alltför långa promenader ens när den är "frisk", men absolut att den kräver rörelse. Även i nuvarande skick, så jag promenerar så mycket jag klarar.
   Säkert hinner vi med ännu några turer till Yngern innan hundförbudet inträder. 15 maj.Finns gott om andra sjöar i närheten, men ingen, ingen strand kan måta sig med Yngerns. :)
   Berit

   Radera
 3. Skönt att ryggen är bättre. Här mumlar matte om att all nederbörd är bra nederbörd oavsett hur den kommer. För övrigt så minns hon hur hon körde hem från Norge i mitten på maj -95 2 dm blötsnö från gränsen och hela vägen hem och sommardäck!
  Vad som händer med rådjuren i mina skogar är en gåta, just detta att det hänger delar i träden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tar vädret som det kommer, snö i april är ju trots allt något man nästan förväntar sig, säger matte.
   Men tjockt med blötsnö och många, många mil med sommardäck - förstår verkligen att den färden inte glöms!! Huvaligen!
   Torsdag eftermiddag ska jag hämta Gryn, två dygn ska hon stanna. Fredagar och lördagar är hennes behandlingsdagar här. :)
   Kasper

   Radera
 4. Gott att höra att det vänt till det bättre med ryggen m.m. Vi behöver regnet! Men några mängder tycks inte ha kommit trots aprilvädret. Blåsten är värst tycker jag - inte bara för att det är svårt med handhållen kamera :). Den är ju så kall! Och nu blir det fest- och fyllehelg här i U-a. Lääänge sen jag deltog i den på stan. Vore kanske något att fota - men mycket tveksam till det.
  /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är mycket trivsammare att foto fåglar änfyllefester. :) Fast lite festligt är det kanske ändå, åtminstone tidigare på dan.
   Ryggen är bättre tack, även om den nog egentlgien aldrig kan kallas bra. Min svaga punkt - i alla fall en av dem. :)
   Berit E

   Radera
  2. Nä, sista april på stan blev det inte. Ovanligt lugn enligt polisen. Bara (!?) 100 personer som blev tagna för fylla. Baksidan av årets folkfest här i U-a. /g

   Radera
  3. Undrar vad det där supandet i grunden beror på - grupptryck?
   Åtminstone i Sthlm är det väl främst de där rätt förfärliga studentflaken i juni med drickande och skrålande ungdomar som känns mest fel.

   Radera
 5. Klarade du dig med loggsen? I annat fall finns det väl att köpa per st. Jag har 2 pkt kvar men också ett hörn blandved i boa. Frostnätter och hårda vindar kräver eldning.
  Hoppas ryggen är okej nu och att ni har en solig, grön första maj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju nästan november när jag fick hem de två pallarna, och då hade jag kvar många paket, placerade på verandan och i hallen.
   Nu är jag liksom i kapp, så framåt sommaren/hösten nån gång är det dags för de sedvanliga tre pallarna. Jag har faktiskt ett 30-tal paket kvar nu, och även en del björkved i vedboden.
   En fantastisk dag, 1 maj, med sol och värme. Men kvällar och nätter är kyliga, jag sparar verkligen inte alls på loggs och jag gillar inte att frysa. :)

   Radera
 6. Gott och nödvändigt att ha bränne, som vi säger i Västergötland. Funderar på en luftvärmepump till hösten, känns tryggt ifall man skulle bli opasslig och inte orka hålla på med braseldning. Flytten dröjer nämligen, oanade problem dykt upp som försenar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju elvärme som reserv, men direktverkande el är dyrt. Jag förlitar mig på att loggspallar placerade precis invid förstutrappen ska fungera även vid viss opasslighet. Och i år ska jag se till att det verkligen blir där de placeras.
   Din flytt - låter ju inget vidare! Försenad ytterligare ett år. Vad det nu än är som strular - hoppas det reder upp sig! Hoppas verkligen det!!
   Berit E

   Radera