torsdag 6 april 2017

Nyordning på gång

Det har hänt en del sedan sist. Väldigt mycket här hemma handlar förstås om Lilla Gryn. Vi har kämpat i mer än fyra, närmare fem månader. Enligt veterinär är hon nu så bra och fri från symtom det överhuvudtaget går att få henne, och det är minsann vackert så. Men nu gäller det att hålla i.

Matten längtar efter sitt Gryn, nu närmast kräver hon henne, och jag skulle emellanåt vilja slippa den extra bundenhet det innebär att ha en hund som gråter när hon lämnas ensam, som då och då kissar inne och inte lyssnar på inkallning. Så nu övergår vi till nytt schema. Jag har träffat matten idag, och hon tycker veterinärens och därmed också mitt förslag känns bra.

Vi ökar (tyvärr nödvändigt) den dagliga kortisondosen. Matten bör klara att ge två tabletter dagligen. Två-tre dagar i veckan bor Grynet hos mig, och då intensivbehandlar jag öronen två gånger per dag (utöver dagliga kortisondosen). Bakterier och svamp måste hållas nere, trots trång och i ena örat fortfarande praktiskt taget helt igentäppt hörselgång.

Jag hoppades på ett bättre utfall. Men det är som det är och nu provar vi så här. Jag håller koll. Fungerar det inte, ja då bör Grynet få somna in, säger även Animalens veterinär.

Under mina dagar drar vi till skogs och nästan-sjöss, så mycket jag orkar. Så att Gryn får springa och galoppera och uppleva lite nytt och spännande. Som häromdagen när vi veckohandlat och på hemvägen stannade vid bästa Yngernhavet. Och faktiskt - kameran var med. 😊 Det blåste ganska rejält, men inte särskilt kallt. Vi stannade länge.

Full fart mot sjön... 

Ljuvligt, all is borta!Grynet är en pigg och glad hund nu, även om hon blir väldigt trött när det händer något extra. Hon vet rutinerna här, så annorlunda mot hennes riktiga hemma. Kasper är ibland konfunderad, fattar nog fortfarande inte varför det numera finns så många avgränsande kompostgrindar inomhus. Men så måste det vara när Grynet bor här, för om det prompt ska kissas inne nån gång (det händer dessvärre fortfarande om än mer sällan), då ska det inte ske på någon matta. Kasper kommer säkert att uppskatta ett öppnare hus, åtminstone fyra-fem dagar i veckan. Precis som jag.

Å andra sidan saknar han säkert Gryn, för de har kommit varandra allt närmare den här tiden. Numera sover de på samma sovtäcke större delen av natten. 

Det känns bra, det här. Måtte det kännas bra för Lilla Gryn också!! Fysiskt förstås, men också mentalt. 

Det är sen kväll nu, men sista kissrundan med Grynet måste ske så sent som vid ettiden på natten. Så nu jag tänker ägna mellantiden åt att besöka och läsa ikapp vänners bloggar! Äntligen!

14 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk header med den snövite Kasper i lerpölen! Haha!

  Med Grynet har stora saker skett - du kan vara stolt. Hoppas att ni hittar en fungerande lösning för alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Grynet fortsätter att må bra med det nya behandlingsschemat, då blir det bra för alla. Tror jag. Jag har just påbörjat den tvådagars intensivbehandlingen och kör henne hem till matten på söndag. :)

   Kasper älskar lerpölar - och visst ska det väl få synas att man njutit och haft jätteskoj! :D

   Radera
 2. Så härligt det ser ut när ni kan vara tillsammans och strandrejsa. Kanske matten får till en löplina eller nåt som gör att Grynet kan vara med ute i trädgården också utan att smita iväg... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast Ludde - Grynet må vara hur mysig som helst men en lika bra rejskompis som du - det är hon inte!!
   Så visst ska vi rejsa vid Mörtis i år också. Det definitiva hundförbudet är dessutom upphävt, så nu kan vi rejsa liksom lagligt. :D
   Kasper

   Radera
  2. Va skönt att vi inte behöver ha dåligt samvete då! Kom just ihåg att jag skulle gratta både dig och matten för den fina headern! Den passar verkligen på DIN blogg... Kramis!

   Radera
  3. TACK Ludde! MIN blogg - javisst!! Ibland tycks matte nästan glömma det.

   Snart ses vi nog - rishögarna nere på tomten är förresten fortfarande oeldade...
   Kasper

   Radera
 3. Det hörs bra alltihop, hoppas det funkar med Grynet och alla blir nöjda. Ja nu är badstränderna våra och vi får passa på att njuta av dem på vårt sätt. Fina fartiga bilder.
  Önskar er en härlig vår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, måtte det fungera så här för Grynet. Hoppas också att hennes matte klarar sin del. Och jag och Kasper vår, så klart.
   Visst gäller det att ta badstränderna tillvara, så länge vi har dem. :)
   Berit E

   Radera
 4. Noen og enhver blir litt bekymret for Grynet, men vi håper selvfølgelig på det beste. Blir nok både godt og tomt når hun skal bo hjemme igjen. Godt dere skal ha litt besøk i uka ;) God påske!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart vi också är aningen bekymrade, men vi fortsätter kämpa på. Hoppas det ska fungera bra på det här nya sättet.
   Tomt blir det nog för Kasper några dagar i veckan, men han och jag får i stället lite mer egen-kvalitetstid tillsammans. Den ska vi ta vara på. :)
   Berit E

   Radera
 5. Här håller vi allt vi hittar för att den nya ordningen ska fungera. Hon ser så lycklig ut där hon rusar runt på stranden.
  Jag har badat ordentligt idag för första gången i år, nu börjar säsongen på allvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon ÄR lycklig när hon får rusa omkring. Och den deprimerade närmast apatiska hunden är som bortblåst. Bokstavligen. Vi ska använda "våra dagar" så bra och aktivt vi nånsin kan.
   De övriga - dem kan vi ju inte göra något åt. Hon blir en VAM-hund... Tyvärr.

   Radera
 6. Instämmer med de andra, vilken fin header - skön humor :)
  Och fina racebilder. Gott att ni hittat ett schema för Grynet och matten. Håller tummarna att det går bra. /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Headern visar verkligen KASPER. :) Och lycka över en smaskig lerpöl.
   Ja, måtte det funka med Grynet. Hon bara MÅSTE få fortsätta att vara praktiskt taget symtomfri!! Och jag ser fram mot lite egentid med Kasper.
   Berit E

   Radera