onsdag 22 mars 2017

Vi lever, det gör vi faktiskt!

Håhåjaja - Mr HåPe är fasansfullt krävande. Lösen hit och dit krävs, både från HåPe och Microsoft/Windows. Försöker få bort alla krav, men har hittills inte lyckats. Upptäckte så småningom att den synkroniserats med Mr Asus!! Två olika användare är jag helt plötsligt, ser inte klokt ut, varken i utforskaren eller nån annanstans! ! Tror jag lyckats stoppa vidare synkning nu, förhoppningsvis på båda datorerna.
Men det märkliga har inträffat, att Mr HåPe (Windows 10 Pro) uppenbarligen lagat Mr Asus (Windows 10 home edition)!! Maskinvarufel m.m. är som bortblåsta!

Fast Mr Asus Chrome (ominstallerad) vägrar fortfarande samarbeta med Blogger och Kasperian, Både Outlook och Thunderbird vägrar å andra sidan att samarbeta med Mr HåPe när det gäller att samla ihop e-postkonton,

Ole dole doff ... vilken ska jag förpassa till nån sorts skamvrå. Eller kanske till enstaka, specifika uppgifter, t.ex. tevetittning och bankärenden. Allt gammalt material är i princip kopierat till Mr HåPe. Men allt nytt kommer att hamna på bara en av dem. Ganska säkert på HåPe, trots allt.

Lilla Gryn ska till veterinären i morgon, tillsammans med mig och egna matten. Jag är orolig. Har haft veterinärkontakt per telefon ett par gånger. Nu dubbel tablettdos, dagligen. Hon visade klisymtom, inte bara i öronen. Bättre nu. Men om inte öronen kan vara behandlingsfria ett par-tre dagar i följd varje vecka kommer hon inte att kunna vara alls hos sin matte, ocn nu börjar situationen kännas ohållbar. Matten ser väldigt dåligt men att ge tabletter klarar hon säkert. Om hon kommer ihåg det.

Grynet har fått tillbaks sin hörsel, även om den är nedsatt. För första gången i sitt liv tränas hon på inkallning. Det går rätt bra. För det mesta. Kolossalt selektiv är hörseln, men har hon inte hunnit att alltför målmedvetet sätta iväg på egen hand alltför långt så lyssnar och kommer hon. Numera får hon enbart godis när hon kommer på inkallning (jag är en flitig kallare) och inte bara för att hon är rar och söt. I skogen och på bilfri skogsväg är hon okopplad. Fortfarande reserverad mot andra hundar, i princip är hon bäst på att umgås med människor och katter. Kasper är ofta väl burdus vid hundmöten, Grynet tillbakadragen och misstänksam. Håller sig tätt intill mig.

Jag har inte bara sysslat med datorer och hundar sedan sist, har tursamt nog hunnit med lite umgänge också. Inte så mycket, men något. Och så har barnbarnet från Filippinerna äntligen flyttat hem till Sverige, dock dessvärre till ett hus i Skåne. Men visst har han varit här. och visst har han tillbringat en del tid med sin mormor. :) Och äntligen har jag kunnat träffa hans flickvän. De flyttar hit tillsammans. Det ska jag berätta mer om, men inte just nu.

Eftersom det blev så många ord om Lilla Gryn blir det bild på de övriga. Kasper tar någon enstaka gång bian i besittning, nästan som på trots. Här med en grön elefant på nosen, en giraff med tassarna i vädrat bredvid  sig, och reflexvästen på för den hade inte hunnit tas av. Filip har lagt beslag på en gredelin mus och Myse är sig själv nog.


Jag har inte glömt er, mina vänner, trots att jag är så fruktansvärt dålig på att kommentera. Jag har inte mått som allra bäst ett tag, men nu är vi på rätt sida om vårdagjämningen och om några dagar får vi flytta fram klockan och hela min tillvara känns bokstavligen ljusare. Sommartid är en fantastisk gåva till oss kvällsmänniskor.

Än har inte de här gett sig tillkänna i min hasselbacke till tomt, men alldeles snart kan jag säkert krafsa bort lite löv och hitta årets första blåsippa. Och sen dröjer det inte länge förrän det ser ut så här!


Och snart kommer jag att bli en förhållandevis social person igen, även i kommentarsfälten. 😊😊😊

20 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt att höra att det är bra med er.
  Tufft med Grynet och matten men jag hoppas det löser sig på ett bra sätt. Glädjande att Grynet börjar höra. Klart Kasper måste visa att han är husets herre :)
  Blåsippor! Läääängtar.
  Allt gott till dig och flocken! /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynet är i ett väsentligt bättre skick än hennes matte. Hon, dvs Grynet, är nu så bra det överhuvudtaget går att få henne, konstaterade veterinären i dag. Hörselgångarna är ohjälpligt skadade, men öronen är "rena". Mitt uppdrag är att hålla koll, för om den fortsatta skötseln fallerar är hon tillbaks i eländet. Om ett par veckor tänker jag att vi kan prova att låta henne bo hos sin matte ett par dagar i veckan. Så får vi se... Livslång medicinering är nödvändig.

   Och snart ska jag ta mig en ny titt på dina bilder. :)
   Berit E

   Radera
 2. Det var glädjande att höra att Grynet får inkallningsgodis! Jobbigt med kliandet men det kanske går över med rätt medicin. Skönt om hennes matte orkar och kommer ihåg att sköta henne så inte allt går åt fel håll igen. Husse tror att Mr HåPe är den som verkar mest lämpad eftersom han dessutom har lite koll på den där slarvern Mr Asus... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medicin och behandling är rätt, det är dosering och frekvens vi laborerar med. Det handlar även om biverkningar. Du ser också svaret till "tranan" här ovanför. :)
   Vi kämpar på.
   Mr HåPe har en obehaglig egenskap säger matte - han föredrar att själv vara den som bestämmer! Härskarteknik är han väldigt bra på...
   Men snabb är han, och i enstaka fall får faktiskt matte ta kommandot.
   Hehe, undrar om inte jag och Mr HåPe är rätt lika egentligen... :)
   Kasper

   Radera
 3. Så vårlig det er hos dere, her er det bare glimtvis bart ennå. Jeg har vært på jakt etter vårtegn, men ikke en eneste gul liten blomst fant vi. Blir trivelig når alt data fungerer som det skal framover, gleder meg til flere bilder og fortellinger fra dagliglivet. Grynet har vel fått en "ny verden" hun nå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barmark har vi i min del av Sverige, men blåsippsbilden är inte från i år. :) Så långt har våren inte kommit.
   Jag ser fram mot att få datastrulet ur världen.
   Grynet är nu så bra hon kan bli, gäller att det håller i sig. Och att livslång medicinering och behandling fortsätter utan avbrott. Delad vårdnad är vad som gäller framöver. Matten är själv i dåligt skick, så ansvaret är i huvudsak mitt. Håhajaja...
   Berit E

   Radera
 4. Ja se dessa datorer, dom ska helst bara fungera utan knot...

  Vilket hästjobb du gjort med Grynet! Det är inte lätt och det måste bli en jobbig situation för dig när hennes matte har svårt att klara det hela. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaadu, och den jobbiga situationen är redan här. Efter 10 dagars ytterligare stenkoll och veterinärsamtal ska vi försöka med ett par dagars vistelse per vecka hos matten! Om hon insisterar på fler dagar - ja, då vete katten... Fast kanske kan det bli tre om jag lämnar Lilla Gryn på morgonen och hämtar hit henne på eftermiddagen, dag 3.
   Tabletter klarar matten förhoppningsvis att ge, men inte övrigt som också krävs. Hoppas hon kommer att inse det.

   Radera
 5. Jag skrev här förut men det fastnade visst inte. Kringelikrångel har jag också med det datoriga... och nog är det besvärligt. Tror att det är min icke-fåne som stjäl datamängd.

  MEN härligt att Grynet fått tillbaka lite hörsel; att hon hör dina inkallningar!! Krävade behandling är det men hon verkar lycklig. Hoppas att det löser sig med hennes andra hemma också. Det är ju inte direkt nästgårds ändå mellan er så du ar verkligen tagit på dig en stor börda som också verkligen gett resultat.
  Övriga i menageriet bjuder på underbara poser!
  Ja, nu är det minsann vår, vår, vår! Härligt tycker jag också och väntar ivrigt på de första blåsipporna. Även om det är en gammal bild på Kasper är den underbar och snart är det så igen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåt är lurt med Blogspot - mitt svar till dig fastnade inte heller! Men nu provar jag en tredje webbläsare... ;(
   Bördan har liksom bara hamnat på mig, och jag har inte föst undan den... Men visst vore det bra om Grynet nu också fattade att lyda betyder lyda när JAG vill och inte bara när det passar lilla damen själv. Hon hör, men eftersom hon aldrig hittills under sitt 11-åriga liv råkat ut för ett sånt krav är det kanske förståeligt att hon inte fattar. Men jag kämpar på. Hon är trots allt en så go´och söt liten varelse, och hon har farit så illa trots all kärlek hon fått.
   Just nu har våren tappat greppet en aning, men återfår det säkert snart. :) För tillfället snö i luften.
   Mina datorer är knäppa, var och en på sitt sätt. Framförallt i sitt förhållande till just Blogger/Blogspot.
   Undrar om jag kanske ska börja på ny kula, och ta upp icke-bloggen hos Wordpress i stället.

   Radera
 6. Jobbigt med datorstrul, jag fattar nada. Har ju min Mac som är självgående. Roligt att höra att ni lever och kämpar vidare med Grynets besvär. Om besvärjelser hjälpte så svär jag nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Fortsätt gärna svära, det behövs. Det går framåt, och förhoppningsvis har vi snart nått en stabil behandling som tillåter Grynet att vara hos sin matte två, kanske tre dagar i veckan. Vore bra för oss alla.
   Tydligen synd att jag inte skaffade Mac för många år sedan, men nu är det som det är.

   Radera
 7. Hm? Den där testen gick inge vidare! Den sidan finns inte. Husse säger att din matte håller på att öva sig med Mr HåPe, men visst kan man väl öva med en bild eller så... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte tog bort testinlägget omedelbart efter att ha konstaterat att sakernas tillstånd var lika eländigt som vanligt.
   För närvarande är faktiskt Firefox den enda webbläsare som fungerar tillsammans med Blogspot. Mysko.

   Radera
 8. Så trevligt med ett livstecken, både jag och matte har tänkt mycket på er, Grynet och datorer som strular. Grynet och inkallning kanske skulle du testa överljudspipa. Här använder vi sån med tanke på Sigrids fjortismaner. Två korta signaler och hundarna kommer direkt för en massa beröm och godis. Klockrent på mej men Sigrid blir "döv" ibland. Ska funka super på hundar med nedsatt hörsel säjs det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till din matte:
   Jag har en sådan pipa (använde den till min förra hund), men den funkar inte märkbart.
   Grynet har hyfsat god hörsel nu (på ena örat). Men - hon har aldrig behövt lyda ett enda kommando under sitt 11-åriga liv. Hon tycker helt enkelt att "jaja, jag hör och jag kommer, ska bara springa och undersöka en del grejer först." Men när hon vill så kommer hon direkt på HIIIT, förväntar sig då och får också godis.

   Jag ska dels försöka en annan taktik, dels hitta ett annat och nytt inkallningsord... man har det man gör sig...
   Berit E

   Radera
 9. Tiden rusar iväg, det är redan april. Snart ska här börjas arbeta igen, men inte känns det som att man vill lämna sin lilla ettåring ifrån sig. Nu har han turen att få vara hemma med sin pappa, men mest synd om mig är det ändå såklart ;) Laika hade hållit med mig tror jag.

  Datorstrul har vi också haft här, sånt himla elände. Nu fungerar allt igen om än långsamt.

  Vi kikar in här lite då och då och visst är det alltid kul att se dessa söta bilder, då blir man så glad.

  Kramar och nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert skulle fina Laika hållit med dig. Lille Oscar får ju åtminstone vara hos pappan... :)
   Det blir alldeles för få bilder, till och med för få ord här i bloggen. Men det är så trist när datorer inte fungerar - eller om det är något jag bara skyller på... ;-/ Inte så lätt att veta. :)
   Men nu är det i alla fall äntligen vår!

   Radera
 10. Gokväll! En ny dator borde införskaffas även här, men drar mig. Den funkar ju trots allt även om den inte orkar med bildredigering så bra längre. En dator som hänger sig är inte så kul. Allt gott till hundar, folk och katter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack, vi har det så gott vi kan. :)
   Faktum är att jag nästan tycker att min gamla dator fungerar bättre än den nya! Men allra sämst är att ha två - och därmed inte veta var man har vad...

   Radera