söndag 5 mars 2017

Mera kamp...

Lilla Gryn kräver fortsatt kamp, bl.a. återgång till tabletter. Vi provar ny kombination, här gäller stenkoll. Hon ska må bra, och det gör hon. Fast mycket kiss blir det - kortprommis varannan timme gör att jag åtminstone slipper pölar inomhus. Ibland dröjer jag tre timmar, om hon sover.

En annan kamp handlar om datorer. MrAsus lider av maskinvarufel, så nu finns här även den här. Slitigt, den kräver en massa lösenord och annat som jag inte har en susning om. Och Google Chrome fungerar lika illa där som här, eller om det kanske är Blogger som strular (kan inte blogga med annan läsare än Firefox och den har jag inte laddat ner än). Och sen alla program som ska installeras, hämtas och anpassas. Plus allt som ska kopieras över. Jisses en sån massa jobb och en sån massa konstigheter jag ser framför mig. Isch!!! Jag packade upp Mr HåPe idag.


Häromdagen besöktes i alla fall Södertälje och det promenerades utefter kanalen. Gillades.  

Ingen kamp, men möten med kompisarna Charlie och Eddie, Dingo, Elsa och Evert är väldigt frekventa. Andra möten mer sporadiska. Inga är kameradokumenterade. Hmm...
Vi har också träffat Grynets matte igen, tillsammans med några andra tanter - vi kallar oss så. Med rätta. 😁 Det gick bra, för alla.


En lyckad kamp mot kilon (faktiskt inte alls särskilt svår, tydligen var det dags) betyder akut klädbehov. En storlek går väl att klara med befintlig garderob men knappast två och absolut inte tre. Eller tre+. Framförallt krävdes nya jeans. Jag visste inte - butiken där jag brukar handla sånt byter ägare, allt reas ut med 70 procents rabatt!!  Så ut kom jag med två par jeans och en vårjacka, bara 540 kronor fattigare! Dvs ett par jeans och en jacka i princip gratis, Nu väntar jag bara på våren - men idag kom vintern tillbaks. Kallt och snålblåst. Snö i luften.


Vi stannar inne så mycket som möjligt, och här kampas ofta om allas favoritstol. 
- Men jag var ju här först.....

- ...men Gryn är störst och verkar väldigt beslutsam...

- ...fast rättvist är det inte!!
- Så där ja!!  😇
 

Jag/vi är väldigt dåliga på att kommentera just nu, men MrA krånglar. Kommentarer försvinner, vägrar låta sig granskas osv osv. Jag har gjort flera försök, men givit upp. Om ett par-tre dagar har jag förhoppningsvis lyckats vinna kampen mot Mr HåPe... och då syns vi hos er!

14 kommentarer:

 1. Isj det er ikke morsomt når slike tekniske "hjelpemidler" ikke er til noe hjelp i det heletatt. Vi venter tålmodig på at ting løser seg. Ha en flott uke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den nya fungerar faktiskt sämre än min gamla, långsam och trist. Så det kan bli... :(
   Berit E

   Radera
 2. Med tanke på min husses bloggfrekvens hinner du nog få igång ett helt gäng datorer innan det är dags för något att kommentera - hos mig i alla fall. Om man gör en sak i taget, i rätt ordning, så ska det nog gå lika bra som med kilona. Grattis till vårutstyrseln! Det verkar vara jobbigt att få behålla sina favoritplatser när Grynet är på gång. Om man flyttar på den grå pallen kanske hon inte kommer upp? Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte tar Grynet omvägen via pallen inte, men kökssoffa och gästsäng tycker hon är för höga. Där får katterna härska oinskränkt.
   Nya datorn fungerar inte alls som TV. Hackar och har sig, och lägger sen av helt. Kanske kräver Mr HåPe nytt modem och/eller router. Trist typ. Matte ska först prova med kabel direkt till modemet... i morgon kanske...
   Tycker gott att din husse kunde vara lite flitigare på bloggen. Hur mår t.ex. dina människovalpar? Och du själv!
   Kasper

   Radera
 3. Skön stil Grynet har där på favoritplatsen :). Grattis till kilona och gratis kläder. Själv lyckas jag aldrig hitta något på reor. Försöker väl inte helhjärtat heller... men allt är ju pyttesmått. Vilket jag förstås tolkar som att vi är mååånga med rätt storlek, eftersom den går först :). Själv slåss jag med att installera Photoshop på Mac. Tänker höja ambitionen med mitt fotande ett steg. Spännande att se hur det går.
  Allt gott! /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reor är inte min starka sida heller, den här bara råkade jag hamna på. Helst borde man förstås ha storlek 34 eller möjligen 36 eller 46-48. Möjligen 44. Men jag lyckades ju ändå hitta något i rätt storlek. Mellan 38 och 42, hehe.
   Jag funkar inte alls ihop med min nya dator, men orkar inte bry mig just nu. Så jag hankar på med min gamla.
   (Det här blir tredje försöket att svara här, jag tänker kopiera texten för att vid behov kunna klistra in den igen.)
   Ser att du skaffar nytt objektiv. Kul! Lycka till med Photoshopinstallationen, ser fram mot alla nya fina bilder inte minst från din damm!
   Berit E

   Radera
 4. 70% rabatt på jeans låter mkt trevligt. Vad kostar tåget till Södertälje? Hmm, vi får väl se. Så bra att hund och katt går så bra ihop. Hjo-Hjo blir upprörd så fort han ser en katt. Och nu i vårens! tid börjar de dyka upp över hela stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under största delen av mitt liv har jag haft både hund och katt, och de har alltid varit/blivit de allra bästa vänner. Rent rörande ibland. Men - katter som inte ska gå i kontrollerad avel SKA kastreras. Framförallt för deras egen skull.
   Strunta i tåg till Södertälje, finns nog inget kvar att hämta här. :) Inte på den rean åtminstone.

   Radera
 5. Åh, så glad jag blev nu då! Har undrat så hur det gått med Grynet och ser att det går även om det är i motvind ibland fortfarande. Härligt att hon mår bra! Grynet, drottning af Fåtöljen, påminner mig om illern Jonathan som alltid trängde ut dåvarande katterna Sodom och Gomorra (Soda o Morra) ur deras korg - han såg lika nöjd och stolt ut som Grynet!
  Inte dåligt att lyckas så bra med viktnedgången - grattis!
  En slöfock till HåPpe var ju inte meningen, särskilt inte som att den skulle fungera som tv också... dumheter. Hoppas att det blir ordning på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist bara att Gryn ska behöva så här tung medicinering för att vara symtomfri. Inte bra i längden, det heller.
   Faktum är att hennes veterinär på Animalen ringde mig för att kolla, och jag lovade att höra av mig igen om 8-9 dagar. Inbokat återbesök den 23 tillsammans med matten gäller förstås fortfarande.
   Hon berör, den där lilla. Gryn alltså.
   Och vet du vad - hon är inte helt döv längre. Hon lyssnar inte, för det har hon aldrig behövt, men jag kan ju åtminstone lära henne "sitt". :D
   Teckeninkallning har jag provat, och det funkar rätt bra - om hon ser mig.
   Viktminskningen - det är det här som är min normala vikt, vet inte riktigt vad som hänt de senaste 6-7 åren. Men nu känns det som att ordningen är återställd.
   Jag har återställt Mr HåPe också, tror att hackandet berodde på att den jobbade på egen hand med nån sorts bakgrundsinstallation/uppdatering samtidigt som jag ville se på TV.
   Fast nu har jag bara blängt på den i två dagar medan jag försöker hanka mig fram med Mr A.

   Radera
 6. Äsch då var ju inget bra att det är motvind för Grynet, hoppas att det går att sänka framöver. Datorer ska bara fungera. HåPe har matte hört en del om inte alltid så positivt tyvärr. Men förhoppningsvis så blir det fart hemma hos er på den

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är problematiskt med den här tunga medicineringen, vi försöker få till det så att hon ska kunna klara sig utan åtminstone två dagar i veckan för att kunna vara hos sin matte.
   Jag ska nog få ordning på Mr HåPe, men just nu mest förtränger jag honom (för det är en han, en teknikgalen snubbe). Så fortfarande hankar jag mig fram med Mr A.

   Radera
 7. Så trevligt med lyckade klädinköp när man nästan får saker med sig gratis :) Här är garderoben fylld med kläder men väldigt lite som passar, så här kämpas det med kilon också. De naturliga gårundorna ute blir inte lika frekventa som när Laikagumman hängde på, men när vi går så går vi på hennes favoritrundor :D
  Jobbigt med datorstrul, det är ett sånt riktigt elände att hålla på med.
  Så Grynet har tagit fåtöljen till sin, upptäckte visst att om det ligger en kise där jämnt så måtte den platsen vara riktigt skön ;)
  Kramar och pussar på nosarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del gammalt som jag inte haft hjärta att göra mig av med finns kvar, och nu passar de. Kläderna, alltså. :) Men just jeans och andra långbyxor var det ont om i gömmorna.

   Datorn håller på att driva mig från vettet - jag har nog gjort en del dumheter vid installationen som jag nu inte kan få bort. Och så håller jag på att byta ett 40-50-tal lösenord... I avsikt att förenkla... håhåjaja.

   Hehe, i dag var det faktiskt Filip som körde ner Grynet från fåtöljen. Men kolossalt goda vänner är de ändå.
   Laika ja - vi saknar henne!
   Kram!
   Berit E

   Radera