måndag 29 maj 2017

Det var ju Ludde som kom!!

Kasperia
Tänka sej - när bloggkompisen Ludde var ute och åkte med sina människor kom dom på den geniala idén att ta vägen hem förbi mitt hemma! Så Ludde och jag fick vårt sedvanliga vårrejs, trots allt annat som matte haft för sig i vår. Här är vi på gång, påhejade av Luddes matte.


- Ser bra ut, perfekt för några rejs, eller hur?


Sagt och gjort...
Mattes kamera var konstant inställd på automatik, och varken jag eller Ludde är ju speciellt automatiska, liksom. Mycket sudd och mycket "bara-svansen-på-bild" blev det.Det var inte så lått att få oss båda på samma bild, men ibland funkade de ju. :)- Va - har du redan ledsnat??

Jag tror att Ludde skulle orka rejsa ännu mer om han ägnade sig åt lite rull emellanåt. Han har uppenbarligen inte alls fattat rullvitsen, och av nån konstig anledning tror jag att hans människor är rätt tacksamma för det. 
- Du borde också pröva matte, tror din rygg skulle bli jätteförtjust!!
Sen gick vi hem från sjön. Luddes husse smörade för Filip.


Då blev Ludde så här modig, han vågade titta på Filip och jag tror att han vid något tillfälle åtminstone nästan-nosade på Filips svans! 


Sen fikade dom tvåbenta och njöt av godaste rulltårtan som Luddes matte bakat...
... och sen åkte dom hem. 
Matte fick en fantastisk blomma också, men den ska hon fota en annan dag.

14 kommentarer:

 1. Så skoj med besök av Ludde. Vi får försöka träffas allihopa nån gång så ska ni få se på rejs. Jag och Sigrid är världsmästare i snabba rejs och jag i rullning också numer. Fast när jag rullar så jag trillar i sjön behöver vi inte prata så mycket om

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är långtifrån världsbäst på rejs, och inte är jag så ung heller - inte nu längre. Det är ju inte ens Ludde. Fast jag är äldst. Han har längst ben.
   Och inte får jag äta ost och sånt. Men vi kanske kan ses ändå, du och din matte har varit här förut, så du hittar ju vägen. :) Fast bäst är det förstås när inga sommargäster är här.

   Radera
  2. Vi kan ta det till hösten för sjöar är bättre utan en massa människor. Ost de får vi bara när vi utför diverse saker. Skulle vara skoj att träffa Ludde också. Kom 7 mm här också så nu har det kommit 14 mm på hela maj. Katastrof är bara förnamnet och det brinner varenda dag.

   Radera
  3. Jag kan ju inte svara för Ludde, men du/ni är välkomna hit i höst. :) Fast ni måste nog ta det där rejäla rejset själva först, i nån skog utefter vägen. Vi gamlingar, dvs jag och matten, nöjer oss med betydligt mindre rejsande (i synnerhet matte). Men det vet ni ju egentligen redan. Och Grynet, om hon är här, kan vara lite blyg eller nåt sånt för främmande hundar. Men det skulle ni säkert klara. :)
   Kasper

   Radera
 2. Wow så koselig å få besøk av Ludde igjen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, det är alltid lika trevligt. :)
   Kasper

   Radera
 3. Visst var det kul med ett nästanrejs vid ditt fina bad. Vilken rackarns tur att det inte var idag vi kom och hälsade på. Då hade vi ju blivit alldeles genomvåta - och inte suttit på altanen och träffat Filip! Märker du att jag blir modigare och modigare för varje gång! Stort tack för den trevliga dagen! Matte och husse tackar så mycket för lunchen som matten trollade fram... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag hade just skrivit samma hos dig, att det var tur att ni var här i går (nu förrgår) och inte idag (nu i går). För genomvåta vill vi ju inte bli... Regn är allt förfärligt blött, tacka vet jag sjön!!
   Visst märker jag att du blir modigare för varje gång du träffar Filip. Den här gången gömde du dig ju bara i början. :D
   Vet du vad, snart skulle du kunna pussa honom! Det skulle han gilla.
   Hälsa din matte och husse tillbaks - det var så trevligt att ni kom! :)
   Kasper

   Radera
 4. Vilket finbesök och underbara bilder att bli glad över. Förstår att Luddes folk är lite glada över att han inte är så "rullig" av sig men Kasper har ju en förunderlig förmåga att strax därpå åter vara skinande vit igen.
  Så fin altanen ser ut med all växtlighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än har jag inte köpt en enda sommarblomma till altanen, flera urnor och fat väntar. Jag har inte ens flyttat ut allt från gröna/blå rummet än. På tomten äts allt upp av oinbjudna fyrfotade gäster, men de är ändå välkomna. :) Jag anpassar mig. Inte en enda rabatt numera.

   På altanen har jag enbart mördarsniglarna att kriga mot. Ska sätta tagetes som är deras favoritmat, och där ska jag utan misskund låta dem döden dö! Så att övriga blommor och växter får växa och förhoppningsvis prunka i fred!
   Berit E

   Radera
 5. Vilken livsnjutare du är Kasper när du rullar i sand. Och sen - skakar du bara av dig för att bli ren och vit igen?? Gissar att matte inte är pigg på att släppa in dig annars utan någon typ av "behandling"...
  /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag liksom bara blir ren och vit - sand försvinner jättesnabbt, kvistar och sånt självlossnar när pälsen börjar torka till lite. :)
   Jag har faktiskt en mirakelpäls, svårt kanske att tro när man inte själv sett det. :)
   Kasper

   Radera
 6. Så trevligt med besökare sjövägen och fikat på verandan efterpå! Sådant behöver vi då och då som extra krydda i tillvaron. Badbilderna får oss att längta till dopp i böljan men det får bli lite varmare i vattnet först...säger en annan Luddematte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och nu är det kanske lite för svalt i luften för ett dopp, även hos dig?
   Men än har väl sommaren bara börjat - hoppas jag... :)

   Radera