torsdag 18 maj 2017

Det händer ju inte så mycket...

Något av det som hänt är att Gryn blivit ordentligt trimmad. Hos sin uppfödare, tillsammans med sin egen matte. Min matte bad att hon skulle få se ut som en riktig amris, och inte nästan-rakas. Hon är jättesöt nu.


Vi har hälsat på hos fåren igen...

...och vi har varit till Tveta Återvinning.
 Vi har sett änder och en och annan trana, men sångsvanarna tycks ha flyttat ifrån dammarna. 

Matte hann inte måla altanen färdigt innan kylan kom och vi i stället tillbringade en massa tid framför kaminen. Skönt.


Häromdagen dök en främmande katt upp framför vårt hus. Ett par dagar tidigare hade matte sett den på altanen, men inte lyckats komma till tals med den. Det försökte hon nu igen, men den såg bara oförstående ut. Då släppte hon ut Myse, som var måttligt trakterad.


 Ett par minuter senare var dom vänner, och då släppte matte ut mej också! Jag gillar ju katter - och den här främmande katten gillade mig också. På en gång!! Vi pussades och sen gick jag min väg.


Gryn fick också komma ut, men då ville inte kameran vara med. När matte väl fick ordning på den hade jag försvunnit, katten och Gryn hälsat färdigt och Filip anslutit sig lite på avstånd.

Matte var helt förundrad. Ingen animositet alls, efter Myses första halvdana ryggskjutning. Bara lugn, pussande och harmoni, Främmande katt och främmande hundar. Härligt, klart den katten var hundvan, men vilka som är hennes människor vet vi inte. Men säkert bor de nånstans i närheten, dock inte som fastboende. Många fastigheter har bytt ägare senaste året. En riktig sötis. :)

Vi promenerar, kollar skogarna i närheten och badar i ett par-tre av mina sjöar. Fast då är kameran aldrig med - skrotmatte...

Något som matte är väldigt glad för är att de där eländigt felplacerade pallarna med värmeloggs äntligen är tomma, en rejäl mängd finns i hallen och lite på verandan. Så här ser loggs ut när de blivit fuktiga - ganska många förpackningar gick åt skogen pga den sneda och felaktiga placeringen. Grrrr...

Sammanlagt två skottkärror till har gått förlorade. 

Fem pallar eldade matte upp i går eftermiddag. Jag och Grynet fick bara stå och se på! Myse var också intresserad.Oj så det brann!


En ynka liten rest i går när vi gick till sängs, och i morse fanns det bara aska och en massa spik kvar.


Spännande va´... hmm...

Grynet bor hela den här veckan hos mig, och på måndag ska vi, dvs hon, till Animalen. Dagen efter ska hennes matte få en ny stick- och droppbehandling av sina ögon. Min matte ska påminna henne, för numera brukar den matten ibland ta fel på dagar och datum. 

Nu ska vi ta en sista promenad, en pyttis till kissrunda. Vi har förresten fått regn idag. Tyvärr bara fyra millimeter. Bevattningsförbud i kommunen, men det gäller bara för de som har kommunalt vatten. Vi har ju en sjö att ta ur, förutom då ur vår egen brunn. 
Men det är så torrt, så torrt, i markerna.

12 kommentarer:

 1. Skulle gjemt pallene og laget stort midtsommerbål ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får flera nya pallar varje år - och så har jag en rejält stor rishög (plus en för påfyllnad) nere på tomten. Det är alldeles för torrt i marken för att jag ska våga elda just där, men till midsommarhelgen brukar det ju ofta regna ... så kanske då. :)
   Berit E

   Radera
 2. Skönt med livstecken från er. Här kom det bara 3 mm och det är rena öknen. Bevattningsförbud sen länge och brinner gör det nästan varenda dag nånstans. Här längtar vi efter de djupa lågtrycken med mängder med regn. Ännu mer sen första kantarellerna hittades i dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar också efter rejält med regn, men inget sånt tycks vara i sikte.
   Men jag är glad för värme, underbart att i princip kunna leva barfota och med öppna dörrar. :)
   Berit E

   Radera
 3. Trodde att jag skrivit här men nähäpp...
  Grynet blev jättefin! Och tänk vad kvistar och frön hon kan samla på sig i "magpälsen" nu, ;) lycka för en hund. Katten var fin också, lite lik Myse.
  Synd på logsen men pallarna, tar de inte med de gamla vid ny leverans? Det måste de, eller så var det förut i allafall. Annars kunde du ju sälja/skänka dem mot avhämtning, efterfrågan finns oftast men det är väl inte så lätt att hitta till Kasperparadiset, kan jag tro.
  Nu hoppas vi på en rejäl rotblöta - så växtligheten kommer igång och för min del behövs ingen värstingvärme heller - vi bor ju i Landet Lagom!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynet är långtifrån utställningsklippt, men pälsen är uttunnad och under magen trots allt nästan helt borta. :) En sorts kompromiss, men jag tror det är skönt för henne så här.

   Jag har försökt skänka bort pallar, men bara lyckats bli av med ett par stycken. Och det var två år sedan. Finns en hel del travade på tomter i området, har jag sett. Jag har fortfarande kvar fyra, tre ska bli "botten" för de nya loggs jag beställer hem för nästa säsongs värme. Vid snösmältningen blir vatten ibland stående ett tag, så pass högt att det når över pallen. Då behövs dubbel höjd över mark.
   Regn vill minsann jag också ha, men också värme. Tänk att kunna sitta utan en massa kläder i skuggan under ett träd medan vinden fläktar lite lagom... :)
   Berit E

   Radera
 4. Många fåglar där vid återvinningen ;). Så torrt det är i markerna, vi behöver verkligen ordentligt med regn. Har nya katten flyttat in? /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nya katten - oh nej! Den har helt klart en ägare som bryr sig. Men katter rör sig över större områden än man tror, så det är inte gott att veta var den hör hemma. Jag har bara sett den här vid två tillfällen.
   Berit E

   Radera
 5. Grynet ser riktigt snygg ut sen hon klippt sig. En annan blir ju bara skamklippt så fort det blir lite varmt och då vill man ju inte visa upp sig för tjejerna precis. Trevligt med en ny kattkompis som gillar både hundar och andra katter. En av husses gamla chefer säljer ut en massa saker i Björnlunda och om vi åker dit ska jag be honom ta vägen förbi er när vi åker hem. Det är ju inte så lång omväg men lite smal och krokig förstås. Här hemma går jag ut ända upp till magen i vattnet när jag ska dricka, men simma är inte min melodi precis... Hälsa Grynet, katterna och matten! Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där DU når till magen - så långt ut kommer nog aldrig jag! Inte Grynet heller. Vi gillar inte heller att simma, inte någon av oss.
   Den där omvägen - hoppas hussen kör den trots krokighet, för då kan ju du och jag rejsa! Matte har haft så mycket om sig i vår, så det har liksom inte blivit av med nåt sånt.
   Kasper

   Radera
 6. Måste ta reda på om firman tar tillbaks pallar, jag har en del på hög här. För lat att dra ut spik och såga upp till kaminen. Så roligt att Grynet varit hos frissan och är fin och hyfsat frisk. Den främmande katten måste vara hundvan men att dina katter accepterar en inkräktare är mer än märkligt. Regn regn, ge oss regn i mängd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förvånade verkligen mig också, att i synnerhet Myse accepterade den främmande katten så snabbt. Antagligen har de träffats förut, att Myse drar iväg rätt långt det vet jag, och tydligen ger sig även den här främmande katten ut på strövtåg.
   Vore fint om pallarna hämtades tillbaks vid nästa leverans, jag ska också kolla. Jag har så många paket kvar så det blir antagligen inte aktuellt förrän framåt hösten.
   I dag eldar jag ganska friskt. Blött, rått och kallt. Men hurra för regent!
   Berit E

   Radera