fredag 27 januari 2017

Väldigt mycket Gryn här hemma...

Kasperia
Nedanför min tomt ligger det fortfarande kvar en massa snö, på andra ställen är det barmark. Matte har nästan aldrig med sig kamera, men precis så här alldeles hemma händer det nån gång. Som i förrgår. Så här nära hemma brukar Filip göra oss sällskap. Ni ser väl att Grynet är utan koppel.


Filip och Grynet gillar verkligen varandra. 
 
Jag och Grynet gillar också varandra.  


Fast en del saker har blivit konstiga. T.ex. finns det kompostgallergrindar här och var inne i mitt hus. Grynets nya medicintablett gör dels att hon blir törstig, dels att hon behöver kissa ofta!!! Men riktigt hur ofta hade matte tydligen inte förstått. En trasmatta var plötsligt väldigt mörk på en plätt - Grynetkiss! Matte började kolla  - och upptäckte fler blöta fläckar. Inte alls kul!!!!!
Så nu är vardagsrummet avstängt, en del andra mattor borttagna och i sovrummet finns bara mitt sovtäcke plus en annan dyna som också går att stoppa i tvättmaskinen!!  

Och matte stänger in både sig själv, mig och Grynet i sovrummet! På natten alltså. Tillsammans med en skål vatten. Grynet säger inte till när hon måste ut! Det har hon alltid varit dålig på, fick vi veta... 😡😲 

Nåja, vi kämpar vidare, inget annat är möjligt säger min matte. Dessutom har hon kommit att fästa sig rejält vid den där lilla hunden. Trots allt. Det verkar för övrigt ömsesidigt.

Ny Grynetkontroll och utvärdering om 10 dagar. Tillsammans med både min och hennes egen matte som ännu inte riktigt tagit in att Grynet i hela sitt liv måste medicineras och behandlas och stå under kontroll. För att förhoppningsvis kunna leva ett hundvärdigt liv.  

Så här såg det förresten ut för några minuter sedan, nedanför mattes stol. Jag valde att ligga närmast kaminen. 


Men sen valde Filip att göra Myse sällskap, och Grynet valde en fåtölj. Men jag, jag låg så skönt där jag låg, så jag stannade kvar. 😊 Här får ni en bild till, som bonus eller nåt. Vänta på mej! hojtar Filip. 


Och nu, en stund efter midnatt, så ska vi ta oss en sista runda, får bli en promenad bortåt vägen. Kolmörkt! Tur att matte har pannlampa som kan lysa oss alla.

21 kommentarer:

 1. Jammen er Grynet heldig som har kommet til en så kjærlig og omtenksom familie som dere. Kan jo ikke gjøre annet enn å føle seg som hjemme der! God helg til dere alle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det var tur att Grynet kom till oss, hoppas bara att allt går väl framöver! Och hon börjar nog känna sig ganska hemma. :)
   Kasper

   Radera
 2. Det verkar verkligen som om ni har det rätt mysigt i stugan bortsett från kompostgallren då. Vi får väl hoppas att Grynet kommer på att det är bra att gå ut när hon behöver. Under tiden får väl mattorna hålla sig borta från golvet. Filip kanske kan valla Grynet lite oftare på tomten så kanske mattorna kan få komma tillbaks... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vallar vi henne minst var fjärde timme. I natt fick hon klara sig i 8, och det gick bra. Hon föredrar så klart att kissa utomhus, men bangar inte heller inför en trevlig matta... Så i "rummet mitt i huset", där kaminen bor, där finns nu bara ett par småmattor. Helt okej för mig, och matte kan också leva med det, säger hon. Åtminstone tills vidare. Filip är bara glad, utan förbehåll, han gillar att valla Grynet. :)
   Kasper

   Radera
 3. Ja, nog är det besvärligt med medikamenter ibland men det är bara att låtsas att det finns en valp i huset igen...! Mycket snö har ni kvar på sina ställen, tror mer än här.
  Härligt att läsa att Grynet trivs så bra, mår så bra och vallas så väl av Filip!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon mår verkligen mycket bättre, lilla Gryn, men än har vi inte fått bukt med öronbekymren. I dag påbörjar jag andra hälften av senaste 20-dagars dunderkuren, direkt ner i hörselgångarna. Plus tabletter. Ibland är jag nästan färdig att ge upp ... men bara nästan och bara ibland...
   Snön minskar dag för dag, men övergår dessvärre väldigt ofta till förrädisk fläckvis is. Det är inte riktigt min årstid, de här.
   Berit E

   Radera
 4. Är det kortison Grynet äter sån ger ju ökad törst och större behov av att kissa. Mattor och annat mjukt är poppis för då stänker det inte. Ser ut hos er som här på vissa ställen full vinter på andra nästan vår och så den jäkla isen då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, cortison, nu även i tablettform. Den 6 februari är det dags för återbesök och ny kontroll. Tillsammans med den egna matten, så håll tummar!!
   Det ser nog ut ungefär likadant hos oss som hos er. Allra värst är verkligen den där eländiga isen!!
   Berit E

   Radera
 5. Inte lätt att vara Grynet, inte lätt att vara matte heller som får städa upp en massa kiss. Här har vi fått införskaffa en kattlåda att sätta mig i på morgonen medan matte eller husse klär på sig. Det har blivit lite så att när jag varje morgon vet att jag ska ut så får jag plötsligt väldigt svårt att hålla mig, oavsett hur tidigt jag kommer ut, då är det bättre det kommer i kattlådan/hundlådan än på en matta. Som tur är säger vi alla, så sker detta enbart på morgonen, inte alls fler gånger dagligen. Det sker faktiskt inte ens varje morgon, men har hänt så pass att vi bytt ut en matta och tvättat en annan två gånger. Efter det fick matte nog, så ja.. nu har jag en fin låda :)
  Underbart att Filip slår följe med er, så sött :D
  Och jag hade som du Kasper, legat närmast kaminen, där gjorde du rätt som blev kvar på samma ställe när alla andra flyttade på sig :)
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, jag och matte stannade på våra platser, det är ju liksom vi som står för stabiliteten här i stugan. :)

   Så praktiskt att du fått en egen låda. Himla skönt och bra för alla. Lilla Gryn är väldigt intresserad av kattlådan här, men inte för att själv kissa i. Nä, hon gillar att krafsa ut katternas klumpar... Så nu har matte fixat så att toadörren stängs/hålls öppen bara lagom för att katter ska kunna ta sig in, men inte Grynet. Inte matte själv heller, men hon lyckas på något sätt ändå ta sig in vid så att säga eget behov. :D
   Nu när matte vet, så har Grynet inte kissat inne något mer. Men en del spring ut och in blir det förstås.
   För övrigt - du är en sötis, Laika!!!
   Kasper

   Radera
 6. Inkontinens är en vanlig orsak till att man tar bort gamla hundar, man klarar det inte i längden. Hoppas Grynets besvär enbart beror på medicinen. Vintern är värst men till våren kanske du kan samla ihop alla galler och göra en liten hundgård med anslutning till huset, det underlättar. Önskar hela familjen lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är medicineringen orsak, men orsaken till att hon inte talar om när hon absolut behöver ut beror nog snarare på ohejdad ovana. Jag är ju van vid Kasper som sannerligen inte kan beskyllas för bristande tydlighet.

   Gallren var en liten gård i anslutning till huset, när Kasper var valp, det var då och därför jag skaffade dem. Men nu är förankringsträden borta, huset ligger i backe och regelrätt inhägnad har jag helt enkelt varken råd eller lust att ordna.
   Hur allt går vidare vet jag inte. Grynet har ju även en egen matte. Hela det komplicerade läget vill jag inte närmare ta upp här i bloggen. Men visst behövs din goda önskan, så tack för den.
   Berit E

   Radera
 7. En hundrastgård är ovärderlig anser jag. Man kan bli opasslig och inte klara att rasta djuren. Efter mörkrets inbrott kan man inte lita på att ens den mest hemmastadda* blir vid sin läst. Kan lockas bort av rådjur t.ex. Vår hage är stängslad med fårnät, det + ett par stolpar kostar inte skjortan och är lätt att sätta upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, jag läser vad du skriver. Men handlar förstås efter eget skön och egna möjligheter. Precis som du.
   Berit E

   Radera
 8. Grynet ser väldigt söt ut. Får hoppas hon får ett vidare hundvärdigt liv.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är söt, hon är go. Just nu är hon en pigg och glad hund som mår bra. Vi får se hur det blir. Jag hoppas...
   Berit E

   Radera
 9. Vilka härliga bilder, så fina vänner dom blivit allihopa <3

  Men vilket pyssel och bök med Grynet, jobbigt! Ina har ju fått cortison i omgångar när hennes klåda var som värst (innan hon blev klippt i somras) och hon har även fått en "kur" nu då jag misstänker att hennes blodöra kan höra ihop med att allergin var på väg att blossa upp. Det är verkligen ett preparat som både kan hjälpa och stjälpa, jag hoppas att det ska gå bra för er. Håller tummarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte vill egentligen ha tillbaks sin hund nu, men veterinär på Animalen har dels läst tidigare journaler, dels ju följt Grynets kolossalt förbättrade tillstånd senaste månaderna.
   Här är faktiskt inte fråga om vare sig en mattes längtan eller en reservmattes extra besvär. Det handlar om Lilla Gryn, om att hon kan få den vård och skötsel hon behöver. Hennes matte är fortfarande inte kurant själv.
   Det här Anna, det är riktigt svårt. Glad för tumhållning - på måndag!

   Grynet behöver förmodligen stå på cortison, lågdos, hela livet. Hennes besvär har tillåtits gå alldeles för långt under alldeles, alldeles för lång tid. Lycklig Ina, som har dig som matte!!!

   Radera
 10. Hej BeritE med flock, nu har jag börjat blogga igen, under ny signatur som framgår. Eminenserna har jobbet kvar - förstås, men blir inte samtalsparners pss. Texter och foton som det faller sig, och högst sannolikt rapporter från dammen när häckare börjar dyka upp där. OM det gör det, vilket jag hoppas. Svåra val där med Grynet. Lycka till! /Gun

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där eminenserna låter sig nog inte tystas, säkert är de bofasta.
   Kul att se dig igen, jag länkar.
   Grynet - blir bara svårare och svårare...
   Berit E

   Radera
 11. Vi älskar naturligtvis varandra jag och eminenserna, och våra "samtal", så länge vi har varandra, krasst sett;)
  Ja, somliga beslut är betydligt svårare än andra... /gun

  SvaraRadera