måndag 9 januari 2017

Ombytligt

Måttligt kul med - 24. Inte särskilt kul med +- 0 heller. Väderguden är en ombytlig typ. Och fortfarande tornar ca 3 cm snö upp sig på bilen. Men i morgon är nog den också borta.

Vägen år plogad, min uppfart och lilla gårdsplan likaså. Snälla Matte med stort M har dessutom ordnat så att jag vid behov får annan ploghjälp de veckor han så småningom kommer att fly till sol och värme. Tycker tydligen att  epitetet snöängel förpliktar. 😋

Grynet är en liten fryslort, och hon ville knappt ut alls när det var som kallast. Tröjan jag stickade åt henne för några år sedan kom väl till pass.

Kasper däremot njuter i fulla drag av snön. Som synes.

Myse däremot, han rusar iväg och gömmer sig så fort matte ens närmar sig ytterdörren. 

Dagarna blir ljusare, solen stannar uppe ett par minuter längre för varje dag. Härligt. Å andra sidan är helgerna över och alla ljusslingor i fritidsboendes hus har slocknat. Åtminstone nästan alla. Så nu är vi återigen liksom ensammast i världen, vi som bor här i huset. På kvällarna. 

Min egen lysande buske får fortsätta att lysa, men övriga advents- och julattiraljer har stuvats undan i väntan på advent 2017. Om nu inte världen gått under innan dess. Risken finns ju, Nätet är fullt av konspirationsteorier. Tänk om bara en bråkdel är sanna... 

10 kommentarer:

 1. Uff disse værgudene, her er det også stor variasjon iløpet av få timer. I dag regner det, men om noen dager så er det sikker iskaldt igjen. Best å kose seg inne ved ovnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, dessa dagar är sannerligen en egen ovn guld värd. Känns det som. :)
   I dag var de glashalt ute på vägen.
   Berit E

   Radera
 2. Grynet är väldigt fin i sin tröja! Båda är fina i reflexvästar.
  Sällan har katt mer obenägen att gå ut skådats :D
  Ha det gott där ute i ensamheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det blir riktigt kallt sätter jag på Grynet dubbla västar - och hon ser väldigt tacksam ut. :)
   Vi är ett 20-tal fastboende i området, men sedan några år bor ingen <v dem precis inom synhåll. Men vi ses om inte annat på promenader, många här har hundar. :)
   Berit E

   Radera
 3. Förargligt att råka radera inlägg men din Snöplogar-Matte minns man ändå - vilken tur att han finns! Kaspar-matten är inte fy skam hon heller - så fin tröja du har stickat till Grynet!
  Själv vågar jag inte låta bilen stå översnöad - om det blir skarpt läge måste jag kunna komma iväg pronto men du har det ju knepigare med hal backe mm. Tur att det finns några grannar i närheten då!
  Myse är En Mycket Klok Vinterkatt, han!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en himla tur att Matte med stort M finns. Jag ser i princip också till att ha bilen körklar, dvs framskottad i samband med plogning. Men just en massa snö på taket fick ligga kvar den här omgången. Just då kändes det övermäktigt...
   Här gick just strömmen, men kom märkligt nog tillbaks efter ca 10 minuter. Hoppas den blir kvar, annars fungerar inte min ADSL-uppkoppling.
   I backen ovanför mig har redan ett par bilar hamnat i diket respektive kört fast. Skarp kurva och backe är en jobbig kombination så här års. Jag kan från min uppfart liksom gena kurvan. Bra, men någon sats kan jag ju inte ta. :)
   Berit E

   Radera
 4. Min matte har inte lyckats radera inlägg (ännu) det är troligen bara en tidsfråga.
  Sigrid är också så där väldigt frusen. Går bra så länge som hon är i rörelse men stilla då börjar hon frysa direkt.
  idag gäller det att hålla i sej för vinden ökar hela tiden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha - en gång för länge sedan lyckades hon ju bli av med hela min blogg, dvs den togs bort eftersom man tyckte att jag var för ung för att ha den. Klantmatten glömde räkna i hundår, eller nåt sånt. Jag fick tillbaks den.
   Här blåser nåt alldeles hemskt. Bistert känns det även för den som egentligen inte är en fryslort. Näej, det här är inget kul ens för mig som älskar snö!
   Kasper

   Radera
 5. Vädret är verkligen hit och dit just nu... fast det kanske passar ihop med världen i stort, den är också lite hit och dit kan man ju säga...

  Bra med plogat, hoppas nu bara att ni inte blåser bort... idag har vi haft riktigt tråkväder så där så man frös ända långt in under täckjackan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ny snö har fallit, elen har försvunnit och det har blåst något alldeles hemskt. Men nu tycks det bli relativt lugnt ett tag - tänk om man kunde säga detsamma om världen i stort.
   Men visst känns det märkligt med regn och glashalt växlande med blåst och bister kyla och en massa ny snö.
   Just nu känns våren väldigt långt borta. På alla sätt.
   Berit E

   Radera