onsdag 18 januari 2017

Återbesöket

Grynet på Animalenbesök - åtminstone jag fick godkänt! Grynet delvis också. Lite skit kvar i öronen, men nu försöker vi 20 dagar med en kombination av dunderdropparna i öronen, ingen sköljning och en låg daglig dos cortison i tablettform. Med förhoppning om lite "avsvullning" av de förtjockade öronvindlingarna. Däremot ingen cortison i baken.

Men noggrann koll måste jag hålla. Kontroll om 14 dagar. I bästa fall går det här vägen och vi kan göra uppehåll ett tag med örondroppar så att Grynet kan vara hos sin matte. Men inte på heltid säger veterinären, jag måste ha koll och ta stort ansvar. Håhåjaja.

Min idé om att jag skulle ta med mig riktiga matten vid nästa återbesök tyckte veterinären var alldeles utmärkt, och i bästa fall blir det så. Då kommer sannerligen att krävas ny tass- och tumhållning.

Eftersom jag ju råkade radera bl.a. inlägget med Grynet och Filip så lägger jag upp ett par av bilderna igen (klicka). Hon är en så fin och hjärteknipande liten hund, om än kolossalt tjuvaktig (om hon får chansen...) 😁😄😍

10 kommentarer:

 1. Grattis till godkänt hästjobb!!! Det idoga arbetet har verkligen lönat sig. Så roligt det vore om Grynet kunde få tillbaka lite av sin hörsel.
  Bilderna på Filip och Grynet är underbara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk om hon det kunde! Fast antagligen inte, men åtminstone skulle ju lite mer luft kunna förbättra atmosfären där nere i de nu minst sagt urtrånga vindlingarna. Förhoppningsvis till svampars och bakteriers fasa!!
   Knepigt det här.

   Radera
 2. Det måste vara skönt för Grynet att snart vara klifri! Det blir nog bra om hennes matte är med på besöket hos vetten. Vi håller tassarna för att det går bra. I brist på kattöron här hemma tar jag mig ann husses stora öron ibland men han uppskattar det inte till fullo... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förvarnar när extra tasshållning behövs!

   Otacksam husse du har, kanske du borde finslipa tekniken lite? Hälsar Filip.
   Kasper

   Radera
 3. Se om kommentaren behagar fastna nu då för igår gick det inte.
  Skönt att Grynet är på bättringsvägen och hoppas hoppas att det fortsätter så här. Så hon kan få några bra år till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också. Men ser många problem, oavsett... Animalens veterinärer är ärliga, beträffande både vård och skötsel, krav och förutsättningar. Och de har tillgång till alla gamla journaler.
   Berit E

   Radera
 4. Nä men så mysiga bilder :) Modig Grynet, eller ska jag kanske säga modig Filip ;)
  Låter bra att det ju gick rätt bra hos vettisen. Vi visste att din matte hade tio i topp hos vettisen, hon kan nog det mesta Kasper, det har vi ju sett :) Men bra att Grynet även fick ganska okej betyg :) och skönt att du slapp Kasper.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, varken Grynet eller Filip är särskilt modiga, dom bara gillar varandra. :)
   Matte hoppas få Grynet i sånt skick att hon åtminstone mesta tiden kan bo hos sin riktiga matte. Med en behandling som hennes matte klarar.
   Just precis nu ska hon få svälja en tablett och få pumpdosnedicin i öronen, och sen ska vi ut och kolla vädret igen. :)
   Kasper

   Radera
 5. Då får vi hoppas att Grynet svullnar av! Hjo-Hjo hälsar så klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja, så vi hoppas här hos oss! Hjo-Hjo är är trevlig bloggkompis, minsann. :)
   Kasper med flock

   Radera