söndag 24 juli 2016

Läget...

Gröna Rummet pausar under tre dagar. I dagsläget är all gullfiber borta, och all plast. Ser märkligt ut, men det beror på var och hur jag kunde komma åt både att få tag på all sur gullfiber och att kunna "klippa loss" och riva bort all plast. Tre bräder innanför glasdörrarna är delvis murkna och ska också rivas ut. Så det är härifrån jag får jobba vidare...
 Väldigt bra känns det att under några dagar låta solljus och luft få fritt spelrum. Mycket unket behöver vädras ut här. 


Frågan om isolering är öppen. 
Kommer jag att kunna övervintra min Agapanthus...
...och min rosmarin.
Och så är det ju bougainvillean och de små citrusträden... det får visa sig. 


Dags också att ta ett extra tag med Kasper. Hans päls är väldigt lättskött även om den inte ser så ut. Ibland krävs ändå stortag. Dags för en rejäl genomkamning och faktiskt bortklippande av ett par tovor. Och så årets schamponering! Nedanför altanen, invid en slang med vatten från sjön. Inte kul för honom, men tåligt skötte han sig perfekt. Och sen upp på altanen, jag lyckades förhindra rullning, mycket boss fastnar i en blöt päls.


Det blev trångt på altanen, rätt mycket har fått flytta ut från Gröna rummet. Resten belamrar mitt s.k. arbetsrum. :)

När man är så duktig och står ut med både oreda, schampo och icke-rullning, så måste man ju få godaste godiset! Mums!


Fast mycket vill ju helst ha mer. Sen kom Myse, och Kasper fick en svans om sin hals.

Kväller. Och Kasper är bliven så vit att han nu är ännu svårare att fotografera. 

26 kommentarer:

 1. Underbara bilder på Kasper mitt i blomprakten! Så lysande vit han blev efter den rysliga tvagningen och sedan kändes det nog luftigt och skönt.

  Så mycket du fått bort av det eländiga golvet och isoleringen. Bara resten kvar då... ;) och nog vore det finemang om du kan fortsätta att ha utrymmet som övervintringsrum åt den vackra afrikanska liljan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite läskigt kvar för Kasper, schamponeringen gör att ännu mer tät underull ska kammas loss. Det tycker han ännu sämre om än tvagningen, men sen blir det skönt. :)
   Gröna rummet - problematiskt. Skulle behöva stå och luftas hela sommaren egentligen. Doft som tidigare dolts av plastmatta och tätning är inte längre dold. Hur som helst är ett helt tätt golv inte längre ett alternativ. Luft måste få cirkulera, och fukt dunsta!
   Spännande. :)

   Radera
 2. Skönt att det går framåt med gröna rummet och att det får torka ordentligt i sommarvärmen. Själv ligger jag helst under altanen i skuggan eller i fd potatislandet som husse grävt upp... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaddå - f.d. potatisland?
   Har ni redan ätit upp all potatis!?
   Vet du vad - gullfibern längst in mot huset var visserligen torr - men full av råttlort!!! Tur att i alla fall ingen kunnat ta sig genom muren in i källaren!!
   Läskigt och äckligt säger matte som är glad över allt som rivits, sågats, karvats och slagits bort!
   Kasper

   Radera
  2. Nej då! Dom har lagt ned 28 kg potatis i källaren för det är en tidig sort som heter Prinsess. Så mycket har dom aldrig skördat förut så det var en bra sort eller också Är det ett väldigt bra potatisår...

   Radera
  3. Matte kunde ju inte låta bli att googla, ser ut att vara en jättebra potatis, resistent mot det mesta dessutom. Och god.
   Hoppas den fortsätter att må bra där i källaren. :)
   Kasper

   Radera
 3. Vilka jobb ni människor skaffar er. Jag har fullt upp med min nya tillvaro här och allt nytt som händer hela tiden. Kasper är en riktigt snygging. Nån gång kommer jag och hälsar på, vi var ju nästan grannar när jag bodde i mitt förra hem, nån mil emellan oss bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli väldigt kul och intressant att träffa dig, Wilma. Min matte är urtrist för närvarande. Här var MYCKET finare förut, och JAG hade i alla fall inte trampat igenom! Inte katterna heller.
   Tänk att du har bott så nära mig, förut.
   Kasper

   Radera
 4. Oj då! Mindre trevligt sommarjobb ser jag. Duktigt av dig att själv greja med detta! 10 cm tjocka frigolitblock kanske kan vara något? Lycka till kära du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inget annat val än att ta itu med och kolla det här. Frigolit och Leca finns med i mina funderingar. Luft måste kunna cirkulera, vatten sjunka ner i marken och fukt avdunsta. Det är viktigast.
   Berit E

   Radera
 5. Tycker rejält synd om er med allt trassel med golv.
  Kasper ser alltid fin ut men nog ser han ännu vitare ut där :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det jobbigt med golvet, och sannerligen inte heller gratis. Men absolut nödvändigt, och jag är själv nyfiken på hur jag kommer att lösa resten...
   Kaspers päls är både vitare och fräschare, framförallt hjälper schamponeringen honom att fälla ytterligare underull. Skönt i sommarvärmen. :)
   Berit E

   Radera
 6. Härliga bilder på Kasper och Gröna Växterna. Och strykande Myse förstås :)
  Gissar att det är bra torkväder för golvomläggningen just nu i värmen (fläkt också?)
  (Kom att tänka på såndär plast(?) men bottnar med i konstgjorda dammar, den borde vara supertålig att bottna med. Eller är det inte så man gör... Vet inget om dylikt.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här gäller det motsatta, vatten SKA kunna försvinna ner i marken.Glas/dörrväggen kan jag inte göra något åt, så det KOMMER att läcka in vatten ibland. Och det får inte bli kvar, som nu varit fallet i 13-14 år.
   Plasten i botten VAR just tjock, supertålig och enormt jobbig att få bort.
   Jag får väl så småningom berätta hur jag går vidare, men i dag nöjer jag mig nog med att göra ännu en tur till återvinningscentralen, med bilen full av avfall.
   Medan jag funderar lite vidare.
   Berit E

   Radera
  2. ...och då kommer jag att tänka på täckdikning :D
   Vilken flit i värmen! Här värms det stadigt på till 30-graderssträcket - minst känns det som. Så jag håller mig stilla med en bok om fåglar! Kan väldigt lite om dessa. Roligt att se att de beteenden jag har sett hos damminnevånarna finns med. Sothönors revirhävdande/ilskenhet, rörhönans skygghet och att gå i vassen, osv.
   Allt gott!
   /g

   Radera
  3. Hehe, nåt ditåt kanske. Perfekt väder för torkning av grönt rum, men att utföra nåt jobb där i solhettan är inte att tänka på. En tur till återvinningen med AC i bilen kändes precis lagom.
   Jag trodde att du redan visste massvis om fåglar (det gör du säkert också). Men klart att det finns mer att komma underfund med. Härlig hobby du har!
   Berit E

   Radera
  4. Japp, AC är en gudagåva :) Här i U-a nådde vi enl. SMHI 29,9 grader igår. Enl. min bil var det 33,4 grader ute när jag på em körde till Storasyster och hämtade 6kg rensade blåbär att frysa in :) (En släkting till hennes bästa vän som plockar) I uppstarten drog AC:n 1,8 liter bensin i timmen men lugnar ju ner sig. En rejäl regnskur på vägen dit och en på vägen hem kylde ner bilen utifrån också. SKÖNT!!
   Nej, ingen falsk blygsamhet om min fågelkunskap - men jag lär mig lite i taget allteftersom. Bara några få år som jag fotat fåglar. En jämgammal vän är fågelskådare sen barnsben och är min aldrig sinade kunskapskälla :) Och i en fb-grupp(om U-A) har jag hittat en fena på blommor, så hjälp även där (det var han som klart visste att det var en Skogsnyckel och inte Jungfru Marie Nyckel jag fotat). Ida tackochlov svalare, men dammen blir det tidigast imorgon.
   /g

   Radera
  5. Jag låg två tiondelar över dig igår! Idag, just nu, bara 26,9 grader. :) Men svalka lär vara på väg.
   Vad bilens termometer visar vet jag inte än, men snart.
   Blåbär - måste nog ge mig ut i skogen, jag också. Ska bara hitta orken...
   Jag kände inte ens igen en sångsvan när jag första gången såg en för några år sedan, så då förstår du att du för mig är en ren och skär fågelexpert. :D
   Ha nu en sval och skön dag - själv far jag till K-rauta och inhandlar Lecablock!
   Berit E

   Radera
 7. Jisses vad du slitit med golvet! Men skönt att kunna få vädra ur och få bort fukten. Hoppas det blir bra till slut oavsett hur resultatet blir (även om jag kan tänka att det känns riktigt tråkigt med dom vackra växterna om det skulle bli utan isolering). Kasper är så fin, och just nu vit som en fluffig liten dunboll! Jag kan inte låta bli att tänka lite på Tim när jag ser honom, dessa vita fluffiga herrar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots allt jobb och trots det som murknat - det känns skönt att åtgärda. På något sätt ska jag nog få till det så att åtminstone jag själv blir nöjd. :)
   När jag går in på din blogg tänker jag också på Kaspers fina, fina maxiatyr. Tim var en sån kämpe, och så både klok och vacker. Dessutom älskade ni varann. Men livet går ju trots allt vidare, och det blir spännande att i fortsättningen följa Sams vidare utveckling. Och då menar jag förstås inte bara och speciellt i tävlingssammanhang.
   Berit E

   Radera
 8. Ja det är fantastiskt hur otroligt vackert vit du är Kasper, och så de där ögonen som man bara smälter av att se :) Att matten din kan stå emot dina blickar, ja det har nog krävts år av träning :)
  Vilket arbete och så långt ni kommit, bra jobbat med allt slit.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan berätta att matte verkligen HAR svårt att stå emot mig, när jag verkligen anstränger mig alltså. Fast numera (efter urinsten och operation och diet och så) så resulterar mina ansträngningar mer i gos än godis, men det är rätt okej det också, tycker jag. :)
   Nu när det blir svalare igen ska matte ta nya tag med gröna rummet, säger hon. Bra, för jag gillar golv bättre än hål!
   Kasper

   Radera
 9. Vattenläcka? Jo, det är ett elände det. Och Kasper är fluffig i grönskan! Hoppas allt blir bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också - och så länge hoppet lever finns ju åtminstone något hopp, så att säga...
   Berit E

   Radera
 10. Hej Kasper och gänget!
  Hoppas det torkar upp fort i Gröna rummet.

  Titta gärna in på vår blogg
  Ludde med matte Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej själva!
   Skulle förstås gärna titta in till er blogg, då lärde jag ju känna min tredje Ludde. :) Men matte hittar ingen adress!
   Kasper

   Radera