lördag 16 juli 2016

Det VAR värre...


Kasperia, Katteria

Myse: Matte har fått fnatt!! Jag undrar om det verkligen ska se ut så här på altanen.Kasper: Nä, det ska det inte. Läskigt det här, men bra att du ändå vågar komma in!


Hörrödu matte, VARFÖR  GÖR du så här mot oss!!!??? Matteria
Vad göra? Jag har googlat och läst. Inget stämmer med just mina förutsättningar. Ingen tycks ha råkat ut för ett grönt rum som vilar på en nästan-damm. En massa dyngsur gullfiber har rivits bort. Som syns på framförallt förra bilden är underlaget i rummet detsamma som på altanen. Bra trots allt att kunna sitta och försöka lossa på plastmattan. Golvläggaren gjorde ett gediget arbete, limmet är inte lättforcerat.Jag tänker mig nu så här, ungefär.
Eftersom min sticksåg lagt av och kedjesågen beckat igen (har inte använts på minst 15 år) så införskaffar jag en ny såg, modell mindre. En s.k. tigersåg kanske. Måste bli idag, lördag.

Murken golvboard måste bort, även en del fräsch så att jag kommer åt all sur gullfiber och all plast i botten så att vatten kan sjunka ner i underlaget. Näst glasdörrarna (som jag inte kan göra något åt) är plasten främsta orsaken till hela haveriet.

På något sätt måste jag kunna lägga och förankra trallar. Lösa!! Så att jag vid behov kan studera hur det ser ut därunder. FUKT kommer säkert att tränga upp underifrån, men inte VATTEN. Det kommer ju in på annat sätt, dessvärre.

Isolering? Det blir nästa fråga. Om överhuvudtaget. Men visst vore det fint att kunna övervintra växter där, även i fortsättningen.

Såvida nu inte hela härligheten försvinner i nåt slukhål eller så... måste bara försöka rädda tomatplantorna först ...


Men i övrigt är allt bra med oss. Och mitt i allt elände är det rätt spännande, faktiskt. 

16 kommentarer:

 1. Så driftig du är!
  Jag köpte en tigersåg för ett par månader sedan hos Clas Ohlson. Är så nöjd. Perfekt att riva med och lätt att byta bladen mellan olika grovlekar. Jag är såååå bra på att riva... och såååå usel på att få dit nytt! Hoppas att du får rätt på vad du ska ha för material under. Förstår att katter och Kasper tycker att du är lite onödigt jobbig just nu! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alls driftig, inte numera. Detta är av nöd. Fast bättre än att deppa ihop är förstås att försöka åtgärda. :)
   Jag har googlat mig till att en tigersåg är rätt här, känns jättebra att få det bekräftat! Om en stund bär det iväg till byggvaruhuset, i mitt fall Beijer i Södertälje.
   Berit E

   Radera
 2. Det heter seg så at den som ikke har noe å gjøre, den får å gjøre... så derfor holder jeg meg ganske opptatt hele tiden ;) Håper det snart ordner seg så både Kasper og pusene får det rolig igjen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I morgon kommer jag att föra riktigt oljud som förskräcker både hund och katter. De stackarna väntar på sina sköna fåtöljer, katterna älskar normalt att ligga därute. :)
   Men än dröjer det... just nu är det inte roligt varken på norska eller svenska. :D
   Berit E

   Radera
 3. Usch då det där såg inte alls roligt ut! Jag hoppas att du ska finna en lösning så du kan få bort allt det fuktiga och få ett fungerande rum, men vilket slit :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara fukt - dyngsurt på sina ställen! Det formligen dryper om en del gullfiber.
   Slitigt ja, men förhopningsvis blir det bra till slut.
   Berit E

   Radera
 4. Svar
  1. Tack tack - lite lycka till behövs sannerligen! :

   Radera
 5. Jobbigt att vara människa och greja med sånt.
  Jag tänker faktiskt bli bloggvän med er.
  Jag är Wilma Border Collie med alldeles nystartade blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du Wilma, det känns så fantastiskt fint att du kommenterar här hos mig, matte och alla katterna.
   Vi är alla så glada att du har hittat ett hem, något som känns helt perfekt för både dej och din matte Helena. Hon behöver dej, lika mycket som du behöver henne, det är jag säker på.
   Och tänk att du redan börjat blogga, det är ju toppen!! Strax ska jag läsa, och klart att du bums hamnar bland våra allra bästa bloggvänner!
   Välkommen i bloggvärlden. :)
   Kasper med flock

   Radera
 6. Fy bubblan så er matte donar, men absolut nödvändigt. Och tänkt också vilken tur att hon kollade upp läget och inte bara tänkte att det inte är något. Hoppas att det blir så att ni kan övervintra både er själva och växterna i rummet även i fortsättningen.
  Nospussar och extra sådana åt matten er så hon orkar jobba på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tveksamt med övervintringen, för nu blir det luft och genomsläpplighet och INGEN PLAST som gäller i åtminstone halva rummet. Matte funderar och funderar, medan hon sågar och sågar i stenhård board. Fast allt som är murket och ruttet är förstås lättsågat...
   Vi får se, för hon inte bara sågar och sågar, hon tänker och tänker också. Och letar och letar efter tips på nätet...
   Hon är alltså URTRIST!!!
   Kasper

   Radera
 7. Oj så mycket att såga bort för att komma åt! Husse skulle nog satsat på att isolera golvet med frigolitskivor som inte suger åt sig fukt även om det störtregnar ute. Förmodligen går att göra innegolvet av sån där modern låtsasplank som är av plast. Passa på att fråga så mycket som möjligt när du handlar på Beijer... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte kommer att behöva såga upp MINST 2/3 av golvet. Hittills 1/3. All "botten"-glasfiber dyngsur med plast under! En hel del murket i botten. I alla fall fräscha reglar, på klotsar.

   Kanske Lecablock som extra stöd för trallrutor tror hon, och eventuell isolering med frigolit. Hon ska prata med nån på Beijer.
   Sex fulla sopsäckar med gullfiber och murket virke kör hon till återvinningscentralen i morgon/i dag. Bilen full.
   Det ser inte klokt ut här - usch!!!!!
   Kasper

   Radera
 8. Så stökigt ni har det! Stackars er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu är det ännu värre - inte ens ett golv...
   Kasper

   Radera