fredag 4 september 2015

Så här är det...


Jo, förstår ni, det är så här...
Matte har fått fnatt. Städfnatt. Hon började med mig. Annars är annan städning meningslös, sa hon. Vaddå... mina fina vita tussar bara pryder sina platser!!!
Sen har det sett ut så här, ungefär likadant lite varstans i huset faktiskt.
Myse vågar knappt röra sig i all röra, men här har han i alla fall vågat sig fram mot ytterdörren.Hon har putsat, och hon har tvättat. Lagat lite mat också. Och nu är hon utslagen. Ryggen skriker NEEJ!!! Säger hon åtminstone, fast jag hör då inget, bara ett och annat aaajjj, men det är inte ryggen det är hon själv!!

Undrar varför sånt här tycks höra hösten till. 
Men så är det ju förstås det också, att min "mostra" är på väg hit. Det står en paj i ugnen...
Hon stannar några dagar, men jag tror att jag och matte ska kunna hälsa på er, våra vänner, i alla fall. Men inte nu, för nu är vi upptagna. :)

14 kommentarer:

 1. Huvvaligen vilken röra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fy tusan! Fast nu ser det ut ungefär som vanligt igen. :)
   Kasper

   Radera
 2. Fint blev det! Jag har också städat köket och det kombinerade matrummet. Känns också i ryggen. Det blir ett rum i taget numera...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog allt i för mycket den här gången. Har dessutom rantat runt med stortrimmer och räfsa ute på tomten. Bara pä¨en liten del, men det räckte...
   Berit E

   Radera
 3. Visst är människor underliga! Husse har tömt källaren på allt och burit upp på altanen. Han ska visst göra väggarna lite slätare med betong och lägga in någon slags plastmatta på golvet så att vattnet håller sig under mattan. De gamla trähyllorna åts upp nerifrån av fukten så det ska bli nya lite finare Ikeahyllor. Tanken är att de ska hålla lite längre. Han får nog akta ryggen också... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, låter som ett riktigt rejält projekt! Matte tänker på vår egen källare - huvva!!
   Uppätna hyllor låter inte alls bra, men säg åt hussen att vara lite rädd om ryggen. Så att han inte blir som min matte, menar jag. Fast i övrigt mår hon rätt bra, faktiskt. :)
   Kasper

   Radera
 4. Jo det där med höststädning och sånt, vad ska vi fyrbenta säga.... mer än att det drabbar oss. Jag blir ju kardad ordentligt och nu ska här bokas klipptider och allt, duschas och has. Matte har till och med slipat ner en bokhylla och målat om den, bara för att piffa och ändra, fräscha till. Jisses, ut i skogen med oss säger jag bara. Mycket roligare.
  Fast väldigt skoj att få besök och i flera dagar dessutom :)
  Hoppas mattes rygg slutar beklaga sig snart, det där med att ha ont är inte så mysigt.
  Nospussar på er alla!
  Förresten blev du ju ännu snyggare än innan efter att ha blivit så snyggt piffad av matten :D Ser man dina fina ögon ännu bättre :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med målning och sånt, det brukar min matte framförallt göra i november, av någon anledning hon inte ens själv förstår.

   I efterhand måste jag ju erkänna att det känns rätt skönt efter all kamning och kardning. :) Snart växer förresten all underull ut igen, ny och fräsch inför vintern.
   Glädjande nog har matte dessutom lovat mig att nån mer omfattande höstrengöring blir det inte. Även om hon kanske putsar mässing och sånt en gång till, före jul.

   Jag håller verkligen med dig - ut i skogen med oss i stället! Mycket roligare. Och viktigare, tycker jag!
   Nospuss tillbaks. )
   Kasper

   Radera
 5. Jaha! Är det man måste göra nu? Skura ankfjädrar och borsta stuga?! I ärlighetens namn skulle det behövas men jag har mina knep, jag! Om man låter det gå tillräckligt många dagar mellan vanlig vispning med dammsugaren, så blir alltid resultatet häpnadsväckande! Inte gör det så ont i ryggen heller... Provryckte lite i ankdräkten, men just nu sitter den fast - lugnt där också! Dock har jag återupptäckt min källarhåla under golvet och frejdigt satt igång att tömma den på trädetaljer. Plåthyllor tänker jag mig sedan. Ajaj, lite känns det allt i ryggen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte måste "man" inte, men här i huset blev det till slut nödvändigt att ge latmasken en rejäl match. Känns i efterhand väldigt bra. Den här gången vann jag! :)

   Ett sånt där källarförvaringsutrymme är ju rena rama lyxen! När man tänker efter. Så himla fiffigt. Lycka till, ser fram mot framtida rapporter. Och akta ryggen!!
   Berit E

   Radera
 6. Här städas det på torsdagar, och Hjo-Hjo blir så trött. Husse också. Ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter strukturerat. Min matte är en typiskt ostrukturerad person. Synd, säger hon, eftersom det ibland komplicerar livet...
   Kasper

   Radera
 7. Jisses så flitig hon är den där tvåbenta... vi skulle nog också behöva ta en ordentlig höststädning men än har inte andan fallit på ;-)

  Hoppas ni får trevliga dagar med "mostran" både två och fyrbenta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller städning är hon en typisk periodare, min matte. :) Tursamt nog, för mig åtminstone, så är det rätt långt mellan perioderna. :)
   Kasper

   Radera