måndag 28 september 2015

Äntligen rejs med Ludde :)

Efter att ha väntat ett helt år på att få träffa Ludde igen, så kom han äntligen. Eftersom han ju måste bjudas på lunch så gjordes avsteg i min diet - helt underbart! För Ludde kunde ju inte bjudas på bara dietgodis, Nej, nu blandades upp rejält med leverpastej. Dvs i min portion var det snålt med pastej, men ändå... Ni vet - när det regnar på prästen stänker det på klockar´n. Så jag fick vara klockare. :)

Matte tog inga bilder alls, varken på mat eller på när Ludde röjde runt bland mina grejer, alla dom där som jag själv aldrig bryr mig om. Men dom är bra att ha till gäster. Luddes husse tog bilder.

När vi gick till min badudde hade matte i alla fall med sig kameran. Här får ni lite rejsbilder.
Luddes husse hade tänkt få en bild på mig, hehehe

Vill ni förresten se hur stooor Ludde faktiskt är? Tänkte väl det. Fast jag vet inte vad det är hans matte höll i handen. Själv är jag ju liten, men som man säger, stor i anden. :)Det är så himlans kul att ha Ludde här, att jag måste berätta det för matte hela tiden. Frestade rätt hårt på hennes tålamod idag, hon tyckte att jag kunde vara tyst åtminstone ibland. Men det gick så där. Å andra sidan har jag inte sagt ett knyst sedan vi blev själva hemma igen, jag hade visst tömt ut nästan alla mina krafter. :) Jag helt enkelt somnade.

Här får ni några fler bilder från sjön, visst har Ludde världens största och roligaste och finaste ben. :) Och han vet att föra dem med stil.


Inte är han någon badkruka heller. :)

Så småningom åkte han ju hem, men han tvekade länge innan han till slut hoppade in i sin bil. Han brukar visst göra så. Vi är olika på många sätt, jag och Ludde. Men jag gillar honom skarpt! :)


Hej då, för den här gången! Sa Ludde. Det hörde jag tydligt.


Jag måste också få visa vad matte fick!! Gottiga grejer från Luddes trädgård (ni ser väl vitlöken) och kakor som hans matte bakat. Och så en väldigt fin växt, en som inte kommer att växa ända upp till tak. Den ska få bo i mitt vardagsrum, för där fattas just en sån! :) Matte blev överväldigad, men förstås väldigt glad samtidigt.


Och nu fortsätter jag att sova. :) Det gör nog Ludde också.

20 kommentarer:

 1. Tänk att ett badrejs kan pigga upp så mycket. du har ju en alldeles fantastiskt badudde som passar för både kort- och långbenta. Det var ju för väl att du fick lite leverpastej i din skål också när du lever så spartanskt annars. Nu har hussen ställt om GPS:en så att vi svänger in på rätt ställe nästa gång. Nu håller jag tassarna för att husse får in den här kommentaren på rätt plats så den inte hamnar i cyberrymden... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joorå, kommentaren hamnade rätt direkt, det hade nog du gjort också om hussen litat på sig själv i stället för på GPS-en, hehehe. Min matte klarar minsann att virra till alla vägar minst lika mycket, och det utan GPS! Det du! ;)
   Det var himlans kul att du var här, och den där leverpastejen jag fick bara för att du var det – kan du inte komma i morgon också? Eller åtminstone i övermorgon.
   Badudden är toppen, när inte dom där egoistiska tvåbeningarna invaderar den och bestämmer att du och jag inte får vara där. Men vi lurar dom ju ibland. Jag och matte ganska ofta. Då är vi ögontjänare, säger hon. Låter som nåt fint.
   Kasper

   Radera
 2. Vilken tur att Luddes husse tog så många härliga bilder, men här fanns det också en himla massa skojiga bilder att titta på :D Vilket underbart möte, ibland kan ett år kännas precis som igår, när man väl träffas :)
  Trevligt du att även få bryta lite i dieten, för leverpastej är grejer det :) Matte åt en leverpastejsmörgås ikväll men tro inte att hon fick ha den själv. Eller jo, till slut för hon gjorde en egen smörgås till mig sen, hihi.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min diet är ju lite ensidig, men allt är väldigt gott. En del extremt gottigt. I synnerhet mitt hemtorkade nattiskex. Faktiskt godare än märgkexet jag fick förut. Och tänk – nu fick jag ju till och med leverpastej, fast ganska lite. Hade nästan glömt att sånt fanns!
   Det är så kul att ha Ludde här, för även om ingen av oss är purunga längre, så visst orkar vi rejsa rejält. Åtminstone ett tag. :)
   Och visst var det bra att Luddes husse tog en massa bilder när nu min klantmatte glömde.
   Kasper

   Radera
 3. Ni har så ini baljan kul tillsammans, ni två! Man blir riktigt avis. Och så är jag superglad över att du fick leverpastej....förresten...jag har aldrig fått leverpastej kom jag just på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va bra Arlo, då har du en härlig upplevelse framför dig. Nån gång. Leverpastej, alltså. :D
   Det är verkligen kul att rejsa med Ludde. Fast han bor ju inte direkt granne. Det är synd. :)
   Kasper

   Radera
 4. Stor och liten i största glädje - härligt att se så glada hundar. Badudden verkar vara ett fint tillhåll när den inte är invaderad av "mindre behövande"...
  En massa gott därtill gör ju tillvaron fulländad!
  Jag träffade en 14-årig "Kasper" hos veterinären igår. Glad och pigg (skulle bara vaccineras) men lite tjock...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Kasprar rent generellt är glada och pigga och livliga.
   Trevligt att veta att det tydligen även gäller 14-åringar. :) Min Kasper är inte tjock alls, även om pälsen är det.
   Badudden är mysig och fin, men numera är jag aldrig där på sommaren! För aldrig utan Kasper. ;) Och Ludde är hans bästa rejskompis.
   Berit E

   Radera
 5. Dere er heldige da, tenk en hel dag til bare gøy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt, riktigt roligt! :)
   Kasper

   Radera
  2. Hehe, jag menar roligt på svenska förstås. Dvs gøy. :)
   Kasper

   Radera
 6. Allra sista försöket. Har provat minst 5 eller 6 gånger och cyberrymden stjäl alla kommentarer
  Ni verkar att ha haft jätteskoj och va bra att du fick leverpastej.
  Självklart ska jag komma, ska se till att matte mailar din.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men NU verkar den sjätte kommentaren fastnat i alla fall. Med mitt svar blir den kanske tillräckligt tung så den inte flyger bort hehe... Kramis!

   Radera
  2. Nämen bara toppen, ju. :) Både Sigge och Ludde här i samma tråd.
   Men nåt konstigt är det, ibland liksom flyger mina svar också bort. Och t.ex. Skogsfrun säger att hon försöker och försöker kommentera men alltid blir nekad. Hennes hund heter också Ludde.
   Sigge, det var väldigt bra att jag fick leverpastej. Men ofta får det inte hända, för då blir jag sjuk, säger vetten. Och jag vill inte opereras mer.
   Skoj att du också kommer, ska be matte kolla sina mejl. :)
   Kasper

   Radera
 7. Många bilder på glada hundar!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst. :)
   Det där med en resa till Söderköping, det måste anstå. Men förr eller senare gör jag den. Antagligen inte förrän i vår. En vacker vårdag med skir grönska ... låter underbart. :)
   Berit E

   Radera
 8. Vilka goa vänner ni är du och Ludde <3 Härliga bilder på er där ni njuter av livet och vandras sällskap! Inte undra på om du var trött efter en sådan skojig dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ludderejs är en riktig höjdare. :)
   Och så är han en sån där stor en, som också är väldigt snäll. :)
   Kasper

   Radera
 9. Ludde verkar vara en kul hund -precis som jag! Förstår att han är en poppis lekkamrat fast han ser lite skum ut...är han klippt tro, utom på huvet där han ser lite lejonaktig ut. Strunt samma huvudsaken är att hans folk hade såna goa syltkakor med sig, de är min mattes och troligen också mina, kakfavoriter.
  Vov från Ludde Bc/ matten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här Ludde klipps minsann, kan du tro! Nästan skalas, ibland. :D
   På dom här bilderna är han om inte nyskalad så nästan. Jag brukar tycka synd om honom när det händer, men han tycks alltid ta det med jämnmod - precis som han tar det mesta. Vi gillar honom, jag och matte. Vi gillar minsann hans husse och matte också, väldigt trevlig flock, det där. :)
   Kasper

   Radera