måndag 24 augusti 2015

Vi finns fortfarande, och så ha vi träffat en bloggvän

Kasperia - mest
Matte är en kratta när det gäller att blogga! Bland annat. En skräpkratta...



Fast det där är inte en kratta, det är en räfsa säger hon. Strunt samma...

Matte har faktiskt räfsat en hel del senaste veckan. Men först har hon använt stora trimmern. Sent ska syndarn vakna, allt på tomten har för  för länge sedan passerat gräsklippargränsen  Så nu väljer och vrakar matte - trimma - trimma inte, trimma ...

Klart jag och matte har gjort annat än trimmat, och i dag slog jag tassen i bordet, eller nåt... Träffar man en bloggvän som bor ända borta i London, då SKA det berättas! Vi träffades i Trosa, för där var hon på besök, Kikkan i London, hon som syr de mest fantastiska lapptäcken. Och en massa annat fint också. Titta här!
På bilderna ser ni mej och Kikkan på hamnområdet, vid kanalen. Ni måste förstås klicka på bilderna.



Matte hade kameran med sig. Men hon använde den ju nästan inte alls!!! Jag tyckte besöket i Trosa var riktigt intressant. Jag sprang omkring lös en hel massa, och skötte mig relativt bra, sa matte. Perfekt, tycker jag själv. Det fanns en massa hundar här och var, och några hälsade jag på. En del riktiga sötisar - men matte tog inte en enda bild!

Det var väldigt trevligt att träffa Kikkan. Vi kan nog träffas i Trosa nästa år också, jag hörde allt vad dom talade om.

Så småningom skulle vi åka hem, och sa adjö vid min bil. Och då blev matte nästan stum - för titta vad hon fick! Har ni nånsin sett så fina grytlappar? Och så den där lilla asken, det syns inte så tydligt på mattes usla bild, men tygets mönster är sån där engelsk lakritskonfekt, som matte älskar. Och i lilla ursöta korgen låg en påse med just sånt godis!!  Gissa om hon smaskade, på vägen hem.

Tack snälla, söta Kikkan, säger matte!!! 


Och nu hoppas matte på sommar ännu några dagar, så att hon hinner trimma lite mer. Klenmatten orkar inte hålla på så långa stunder i taget, den där trimmern väger en hel massa kilon, Vaddå, hon har ju sele till den...

20 kommentarer:

  1. Hej Kasper , alla katterna och matte !
    Här är min matte också hopplös , inte på själva bloggandet , men totalt hopplös på att hjälpa mig att besöka mina kompisar *suck*
    Trevligt att träffa bloggkompisar IRL , det har jag och matte gjort ett par gånger när jag varit på kattutställningar eller på Kattens Dag :)
    Jamarfina grytlappar och godis "ask" !

    Tassklappar o Nosbuffar

    P.S Jag hoppas att den där skällisen Conrad ALDRIG kommer att tvätta mina öron , för hans tunga är JÄTTE stor !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, här kommer vi alla tre katter fram till Kasper, i tur och ordning.
      "Dags att tvätta våra öron", säger vi. "Och att nagga oss lite i nacken..."
      Eftersom det är katter som bestämmer, så lyder han oss. Alltid. Det är faktiskt mer än vad matten gör!!
      Myse, Filip, Maxi

      Dom har faktiskt rätt, mina katter. Det ÄR dom som bestämmer... och jag älskar dom!
      Kasper

      Radera
  2. Man blir lite orolig när det inte skrivs något på en längre tid, allt kan ju hända. Kul att ni haft bloggträff, och i Trosa -en sån söt liten stad. Den återstår för oss att ta en titt på. Jättefina presenter minsann, vi gillar också engelsk konfekt, nu är det längesen men det ska vi allt ändra på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar inte heller när det blir tyst alltför länge på bloggar jag följer!
      Och dej har jag ju på olika sätt följt alldeles väldigt länge. Vill inte att du heller ska ta alltför långa pauser mellan inläggen! :
      Trosa är världens turiststad,på sommaren, så det känns rätt skönt att fara dit när semestrarna i stort är över. Och på en vardag. :)
      Berit E

      Radera
  3. Vad trevligt att få träffa på en bloggare i "verkliga livet", låter som en trevligt träff för både två och fyrbenta där i Trosa. Vilka fantastiska grytlappar och korgen var verkligen söt, en sån trevlig present! Förstår att matten din blev glad :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom finaste grytlappar matten nånsin sett! :) Och en liten gullig tygkorg - en del kan verkligen få till det!
      Det var jättekul i Trosa! :)
      Kasper

      Radera
  4. Klart att du skötte dig bra :) Vi skulle aldrig tro annat. Vad roligt att få träffa en bloggare :D Och vilken överraskning din matte fick då, riktigt tjusiga grejer.
    Nospussar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fantastiskt fina grejer, matte fick, och jag hade också riktigt kul - var lös nästan hela tiden. När jag mötte fyrbenta nya kompisar också. :)
      Kasper

      Radera
  5. Va kul att ni kunde träffa Kikkan i Trosa när hon var hemma på besök. Hon är ju en riktig hejare på symaskinen och gör alldeles fantastiska lapptäcken och sånt. Vilken trevlig lapptäckskorg och vilket trevligt innehåll. Vad kan passa bättre än Engelsk konfekt i? Se till att matten inte förtar sig med trimmern för snart är det dags att bära och stapla loggs och då behövs nog ryggen... Kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matte tar det faktiskt väldigt lugnt - orkar helt enkelt inte annat. säger hon-. Hon ska nog klara loggsen också, när det blir dags.
      Kikkan ja, du har ju också träffat henne, i Rönninge, när du och hussen tog en prommis och hon kände igen dig från bloggen.
      Än badar tvåbeningar vid badudden, men det tror jag dom slutar med snart, i varje fall om nån månad. Och då Ludde, då ska vi rejsa! Visst! :D
      Kasper

      Radera
    2. Kuligaste rejset på hela året, tycker jag! :)
      Kasper

      Radera
  6. Så trevlig träff! Vilken genomtänkt present, sedan, med favoritkonfekten i specialdesignad konfektkorg! Tittar lite skamset på min brända, välanvända ugnshandske... det var annat med dessa grytlappar...
    En fri, fluffig själ där i hamnen - måste ha varit spännande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är skönt att ha att göra med en fluffig själ som är lättare att ha lös än i koppel. :) Koppel stressar nämligen... Och matte måste man ha koll på, så att hon inte försvinner...
      Grytlapparna är himla praktiska också, man liksom trär in handen i de ljusa "hjärtevingarna". :)
      Berit E

      Radera
  7. Det bloggas ju inte överväldigans mycket hos oss heller i sommar :-) Men det var kul att läsa om era senaste äventyr. Supersnygga sydda grejer, tycker matten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi måste ju åtminstone tala om ibland att vi lever. :)
      Och så förstås när vi träffar en bloggvän från London. :)
      Kasper

      Radera
  8. Va skoj att ha träffat en bloggkompis.
    De där grejerna var verkligen fina.
    Här njuter både jag och matte för fullt just nu. Äntligen en vettig bil och så har det dessutom blivit bra väder också. Blir nog ordning på tillvaron så småningom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lycka till med nya bilen. :) Här ser vi inte alls fram mot hösten, men den kommer ju vare sig man vill eller inte. Men ännu några dagar kallar vi det för sensommar.
      Kasper

      Radera
  9. Mysigt att träffa en bloggvän och dessutom få så fina presenter! Underbara grytlappar och vilken godisskål! Det låg mycket omtanke i de presenterna!
    Så måste jag ju också få tala om att du är så himla snygg på bilderna!
    Klart att du skötte dig alldeles utmärkt i Trosa!
    Puss från Melody

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finaste presenterna. Matte blev både stum och förstås jätteglad. :)
      Jag hatar koppel, så med det på uppför jag mig INTE exemplariskt, säger åtminstone matte. Rätt bra faktiskt, för därför får jag vara lös överallt där det överhuvudtaget är möjligt - och ofta även omöjligt. :D
      Kasper

      Radera