onsdag 12 augusti 2015

Äntligen!

Kasperia
Den här gången hade inte matte glömt kameran, kors i taket! Jag har varit hos Grynet. Grynetträff, alltså. Fast matte kallar det "tantträff". Finare än Grynet kan man inte bo. Grynet hade redan badat flera gånger, så det fick jag göra ensam. Helt okej.

Och så upp på bryggan med ett elegant hopp. :) Försökte imponera på Grynet, och lyckades.

Hos Grynet finns det vatten på alla håll och kanter. 


Tanterna mumsade och åt, och matte förbarmade sig över både mig och Grynet. Ni ser va, hur Grynet älskar mitt dietgodis, det som torkades häromdagen. Usla bilder, man matten satt ganska inklämd och vi var väldigt ivriga...
Vi fick förstås leta mitt nytorkade godis på tomten också. Grynet tyckte att matte var lite snål. Och det hade hon ju rätt i.


Men hon bättrade sig.


Visst är Grynet söt!! Jättesöt!!  :)

26 kommentarer:

 1. Men åh så roligt du haft Kasper, klart att Grynet blev imponerad av ditt hopp upp på bryggan, det blev jag med och då var det ändå en stillbild :) Grynet är en jättesöt tjej och du Kasper är nog den gladaste hunden i hela världen med ditt fina leende och dina snygga svarta ögon :D
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och du Laika, du är precis lika söt som Grynet! Alltså allra sötast! :D
   Och vet du vad - jag tror faktiskt att du är roligare! Kan du tänka dig - Grynet rullar inte alls...
   Kasper

   Radera
 2. Det var väl skönt att få bada både på längden och på tvären. Klart att Grynet blev imponerad av dina hopp. Hon blev nog imponerad av dina rullningar också. Speciellt när hon inte kan själv. Himla tur att hon också gillar ditt torkade dietgodis för det är ju roligare att vara två som letar... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt dietgodis tycks vara det bästa Grynet vet - vi har kollat tidigare och jämfört. :)
   Och visst är det tur att det enda godis jag får äta är så himmelskt gott. :)
   Kasper

   Radera
 3. Ibland måste en liten hund stänga sina öron, vilket jag fick göra nyss då matte sa att det vore rätt skönt att ha en hund som rullar…
  Grynet ser ut att bo helt fantastiskt fint! Förstår att både du och matte tycker om att åka dit och hälsa på. Fast som vanligt blir jag ju lite svartsjuk på att Grynet får besök av dig…
  Stor nospuss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. En egen stor och vacker udde - tänk att man kan bo så. Fast det är förstås lite jobbigt på vintern, och ligger riktigt ensligt. Men oh så fint. Härligt för Grynet. Fast att hon inte rullar - DET fattar jag inte... ;) Förresten är hon nog i själva verket lika intresserad av min matte som av mig. Det är ju det där med godiset...
   Nosis på dej!
   Kasper

   Radera
 4. Grynets vattenland ser helt underbart ut och klart att man måste stila då! Som uppvaktande kavaljer till en sån förtjusande cockerdam duger det endast med det lyxigaste godiset och det verkar ju ha varit väldigt uppskattat. Och du, Kasper - din glada nuna gör vartenda gryn och varje mänska lycklig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett helt underbart boende. Den tomten, det läget, det huset och den utsikten - allt skulle man ju kunna leva med. ;) Säger matte och jag håller med till hundra procent.
   Mitt godis är bara bäst (en sån tur!!!) och jag gör åtminstone min matte jättelycklig, det vet jag! :D
   Kasper

   Radera
 5. Du borde väl kalla det "matteträff" i stället för "tantträff". Det är ju hundarna som är huvudpersoner. Söta båda två!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundarna är huvudpersoner bara här i bloggen. :)
   Vi är ett gäng "tanter" som sedan många år träffas minst en gång i månaden. Äter lunch och samtalar över ett ämne vi bestämt tidigare. Denna gång "trångsynthet", ett begrepp att vända och vrida på, och något att försöka känna igen när man ser det, inte minst hos sig själv.
   Vi hade rasande roligt mellan varven...
   Två av oss har hundar. När vi ses hos Grynet eller hos mig och Kasper då träffas de. Jag har också haft hand om Grynet några veckor när hennes matte vistades i Frankrike.
   Jag har skrivit en del om den här gruppen tidigare, på gamla hemsidan där jag hade en hemsnickrad "blogg", och även lite i vilande bloggen Dagsländor.
   Inläggen har nog med åren blivit mer lättviktiga. Här i bloggen alltså. Själva träffarna däremot är det inte, Vi gör en resa tillsammans. :)
   Nästa gång träffas vi hos mig. Då är ett stort ämne på gång. Jag har lovat kopiera och mejla en del bakgrundsmaterial. :)
   Berit E

   Radera
 6. I Tendens den är veckan var ämnet "Vad är meningen med livet" - ingen ny fråga direkt men alltid intressant att fundera kring. Det finns ju hur många vinklingar som helst. Så era förutbestämda diskussionsämnen låter givande!

  Så blev jag mycket intresserad av spisen - de två jag hittade hade också häll men inte varmluft. Får jag fråga vad det är för sort?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kom allt in på de där programmen också, och funderade på att ta det som tema vid nästa sammankomst. Men ett annat förslag "vann". Jag återkommer kanske till det. :)
   Jag köpte min spis i en mindre affär, kopplat till elkedjan Elon. Den heter Elvita, men jag vet inte om just det märket finns längre Men det finns fler, Kolla till exempel den här länken. http://www.pricerunner.se/sp/spis-50-cm-bredd.html
   Både glaskeramikhäll och varmluftsugn är toppen!

   Radera
 7. Så intressant och trevligt det låter att samlas ett gäng med "tanter" äta gott och diskutera något. Då blir det inte så mycket snack om barnbarn och krämpor som tenderar att bli i min/vår ålder. "Trångsynthet" är ju ett mycket negativt laddat ord så det kanske inte blir en så rolig diskussion? För vem vill vara trångsynt?

  För mig används ordet mest i religiösa sammanhang där man ofta går till angrepp mot frikyrkan. Eller? Kanske ni kommer att använda det mer som en synonym till "fördomsfull"? I så fall blir det ju lite mer allmänt och igenenkännande.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarn och krämpor får möjligen ta upp 10 minuter... skvaller inte en enda. :)
   Jag kan tala om att diskussionen - fast jag väljer definitivt att kalla det samtal i stället - var riktigt givande och definitivt inte tråkig. Det kan faktiskt vara befriande roligt att ventilera både egna och varandras idéer och föreställningar. Vi är nog så långt ifrån en homogen grupp som man kan komma. Våra träffar blir med åren allt längre. Ca fem timmar blir allt vanligare.
   Vi har hunnit gå igenom en hel del tillsammans, under snart tio år. Och vi är viktiga för varandra. Vid det här laget vet vi - vi kan både gråta och skratta tillsammans.
   Berit E

   Radera
 8. Tack, snälla!
  Det visade sig att en av spisarna jag såg på igår hade varmluft (och glaskeramikhäll), så det får nog bli den. Skulle kanske vilja ha induktionshäll, dock, eftersom mina stora stekgrytor kanhända skulle uppskatta det… men spisen kommer nu att köpas i ett senare skede, så jag hinner tänka.

  Just nu är jag lite ängslig över att jag slagit till på en kyl/frys som är fem cm djupare - (högre är bara bra) men som hade no-frost. Den mindre hade lowfrost och då måste jag ändå böka med avfrostning emellanåt. Står här och försöker föreställa mig hur det ser ut när skåpet sticker ut en bit… men jag har lite tid på mig eftersom leverans sker först på onsdag!!! Ska leta lite alternativ under helgen.

  Meningen med livet, så där i förbifarten, är nog en glad och frisk Anka! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kollat, några av mina favoritkastruller och ett par grytor funkar inte med induktionshäll. Så jag är helt nöjd med mitt val.
   Min kyl/frys visade sig behöva flyttas ut från väggen en hel decimeter, för att den moderna och kupade dörren ska gå att öppna helt!!! Så mitt skåp sticker också ut, ca 7 cm. Men man vänjer sig. :)
   Meningen med livet ja - just idag är den att verkligen se vilken fantastiskt fin sensommardag det är. Med en glad Kasper Och en frisk Anka! :D

   Radera
 9. Här anser datorn att vi bara ska se några få bilder. Skitdator!!!
  Men du verkar ha haft en mycket bra dag med Grynet och bad.
  Här inväntar vi trevligare väder än rådande oväder med torka. Kruttorra skogar, svampen torkar bort, tre helger med elever och sen en stor svampträff o inte en droppe i sikte. För att inte tala om hur illa matte mår av detta med äckelhetta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, visar sig inte alla bilder ens om du klickar på någon? Lite problem har min matte också, med datorn. Den fungerar inte som hon vill, efter uppdatering till Windows 10.
   Så nu känns det som dags att återigen kontakta Asus support.

   Kanske du och matten skulle prova med siesta mitt på dagen, åtminstone de dagar du inte har elever. och ta långrunda på morgonen/förmiddagen eller sena eftermiddagen)kvällen.
   Kasper

   Radera
 10. Är man trångsynt om man inte kan överse med andras trångsynthet? Fenomenet har nog många aspekter, från person till person. Skulle vara intressant att lyssna på "tanterna". Har de någonsin tänkt på att spela in samtalen -kan bli kul!

  Det sjönära läget är ju rena drömmen! Shejken njöt en hel timme på Skoklosters marker men jag Ludde, skulle vilja bo så alltid. Även min matte tror jag bestämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Infallsvinklarna blev hur många som helst - inklusive en och annan utvikning, hehehe - men att spela in... nej, nej, nej...
   En stund släppte vi minsann alla hämningar, och tillät oss att bli precis hur trångsynta som helst! Intressant, och kul också att leta synonymer - nåja..., enas kunde vi naturligtvis inte där heller, inte till hundra procent.:D
   Nästa träff blir hos mig, men inte förrän i mitten av september. Då ska vi ta utgångspunkt i en helsidesartikel på DNs kultursida.
   Berit E

   Radera
 11. Härligt med en dejt hos Grynet, kan tänka mig att du hade trevligt :) Dom verkar bo helt underbart fint, vilken lyx att kunna bada och rulla och mysa hur man vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag och matte känner ingen som bor finare. :) Inte ens LIKA fint. Men jobbigt på vintern, och väldigt långt till grannar. Och nästan ännu längre till affärer och sånt än vad vi har. Men oh, så vackert där är!!
   Kasper

   Radera
 12. Grynet är jättesöt! Och Kasper också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamänsan, både Grynet och jag tycker att våra mattar haft tur som fick just oss! :)
   Kasper

   Radera
 13. Ser ut som en mysig dejt hos Grynet !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var den mysigt, Synd bara om Grynet att hon inte har en egen katt längre, men hon är visst på väg att få en ny. :)
   Kasper

   Radera