tisdag 21 april 2015

Smaskens. säger Myse

En rejäl fruktsmoothie är vad jag kallar en perfekt start på dagen. Mixad med stavmixer i ett litermått. Man kan placera sig skönt i  fåtölj framför kaminen, eller man kan ta med sig mått och glas till datorn som ibland finns på kontoret.

Där är jag ju sällan ensam. Katt på skrivbord är vanligt, och Myse vet att han släpps lös i litermåttet när jag hällt upp mitt andra glas.

Ah, matte, smaskens!!


Banan, päron, kiwi, blåbär,lite  honung, grekisk yoghurt plus vatten ger en rätt tjockflytande och krämig dryck, en del blir förstås kvar på måttets insida.
(Frukt och bär varierar, men banan som grund är nästan ett måste. Vet inte om det här låter särskilt gott, men det är det!)

Myse slickar noggrant rent. Men det där gottiga finns ända ner i botten, och dit ner bara måste man ju. Gullekatten...


Nä men oj - är det redan tomt... Efter maten ska man vila. Åtminstone om man är katt. Lite morrhårstvätt, oh sedan väntar pläden bakom andra datorskärmen. Ganska ofta ligger en katt där och myser.Många tycker nog att det är helt vansinnigt att börja dagen med en massa kolhydrater, men jag tycker nästan lite synd om den som ser frukt och bär som bara "kolhydrater". 

Och Myse, han håller självfallet med matte! Fruktsmoothie är livet! :)

22 kommentarer:

 1. Skikkelig helsefreak den pusen din!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, jag hade ingen aning om katter var såna där fruktätare. ;)
   Fast Myse har väl hört nånstans, hur nyttigt det är... ;)
   Kasper

   Radera
 2. Det låter supergott! Jag skulle gärna börja dagen så också! Kanske kan bli en ny vana nu när mitt nya liv börjar :-) // BMW

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag provade ett par mornar för länge sedan, och blev fast. :)
   Känns superbra. Smaken går att variera nästan hur mycket som helst. Pressad apelsin och lite citron till bananen är också smaskens. Till exempel. :)
   Gratulerar förresten till ditt nya liv. Du kommer att stortrivas! :)
   Berit E

   Radera
 3. Här vankas inte så många smoothies precis men en och annan milkshakebunke har jag diskat. Med mina leverpastejs- och ostskivor smakar gott till frukost... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får ju inte heller smoothies och sånt här är det diet som gäller. Nu och framöver. Himla tur att den maten är så god, för att inte tala om den där torkade blötmaten. Tror nästan att du också skulle gilla den.
   Vi ska prova, framöver. :)
   Kasper

   Radera
 4. Åhh så nöjt man kan ligga efter en sån god frukost. Ja, matte säger i alla fall att det är gott. Jag kan nog däremot hålla med Ludde om leverpastej och ost, det är mer mina grejer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det ska vara en knäpp katt till att gilla fruktsmoothies! Första gången matte upptäckte att Myse stoppade ner huvudet i litermåttet trodde hon knappt sina ögon. :D
   Kasper

   Radera
 5. Låter mycket gott! Myse begriper sånt, han. Min Silverkatt älskade tomat och gurka - han stal dem och tuggade i sig med glupande aptit. Dessa våra fyrfota vänner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kära nån - ibland överraskar de oss sannerligen.
   Maxi vill smaka det mesta - men en liten grön ärta, den ratade han. Demonstrativt. :D
   Berit E

   Radera
 6. Säkert jättegott. Vi blandar svartavinbärsmarmelad, den gamle fabrik, i yoghurten. Också gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte ska ju prompt ha färska frukter, det är liksom hennes grej, säger hon.
   Men för min skull blandar hon SÄKERT sån där smarrig marmelad i yoghurten! :)Tack för tipset
   Myse

   Radera
 7. Mums mums säger vi och håller med om att smoothie är ljuvligt gott!
  Här kan ju inte de fyrbenta ta sig upp på köksbänken, men en liten skvätt i
  matskålen blir det alltid! Nu väntar vi på jordgubbssäsongen! Vi har redan tjuvstartat med de spanska, men det är inte riktigt samma sak.
  Puss och kram från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att Kasper, precis som många andra hundar, gärna smakar på olika sorters frukt, det vet jag ju. Men att katter gör det - tror det r rätt ovanligt. I varje fall har jag aldrig sett det förr.
   Jag för min del inväntar allt den "riktiga" jordgubbssäsongen. :)
   Berit E

   Radera
 8. Han har bra smak den där Myse , låter som en riktigt härlig morgonrutin:)

  Smoothie och diverse fruktmixer med juice är min räddning dom dar jag mår illa på morgonen (jag fick sent graviditetsillamående istället...), det är ju så gott och oftast lätt att få i sig. Visst är det kolhydrater/fruktsocker man får i sig men också massa fina vitaminer mm Ibland kan jag bli lite matt av allt prat om diet hit och dit och kolhydratshysterin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, dessutom förundrar det mig att alla dessa ständigt nya dagsländor till dieter alltid upplevs som "äntligen denna fantastiska, optimala diet".
   "Frukt är faktiskt skadligt för hälsan", sa en person på fullaste allvar till mig för ett par veckor sedan... Stackars människa... :)
   Tänk, så mycket klokare Myse är. :D
   Berit E

   Radera
 9. Nynnar; "Det ska va gött å leva, annars kan det kvetta..."

  BELLA med matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det någon av hjärtat nynnar med, så är det Myse. :)
   Kasper med matte

   Radera
 10. Svar
  1. Söt katt! Då blir det så här... :)
   Berit E

   Radera
 11. Ja jag vet ju att du blev frälst förra året men trodde förstås att du skaffat en mixer! Hur bär du dig åt för att inte alltihop skvätter ut?
  Kan nog inte frångå min frukostfil med hemblandad müsli ändå men lite frestad blir jag ;-) Myse håller sig framme, det är riktigt Myse ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ena goda behöver ju inte förskjuta det andra. :)
   Är kärlet djupt och det finns tillräckligt mycket substans till vätskan, då skvätter det inte. Teknik, teknik ... stavmixern är ett utomordentligt hjälpmedel.
   Jag har en stor mixer, s.k. blender, också, men använder den praktiskt taget aldrig.
   Myse är en katt som vet vad han vill! Beror väl på att han sitt första halvår fick klara sig helt och hållet på egen tass. Han är så himla go´! :)

   Radera