fredag 10 april 2015

Lite kiv om maten

Katteria
Det här är våran blogg också, det står klart och tydligt i headern! Häromdagen insåg matte också det, så hon tog fram kameran. Det är liksom lite lättare inomhus, tycker hon.

Av någon anledning tycker hon att det är roligt när hon får oss allihop på en och samma bild. Då är det bara här vid mathyllan som gäller! Jag, Myse, är ju yngst, och därför tycker jag att det är jag som ska berätta! Visst!!
Det kan bli lite kaotiskt när vi är hungriga samtidigt. Här försöker Maxi hindra mig, men Filip är listigare... Han lyckades komma först! 


- Men hörrödu, nu är det väl i alla fall min tur!! Äter du mer blir du bara tjock!! 


Hehe, tänker du skvallra för matte ... eller för Kasper? Passa dej!!!  


Han hämtade Kasper, som försökte tala förstånd med oss. Det gick väl så där...  Men vi slutade i alla fall att kivas.

Vi fick mat allihop. Till slut. Sen eldade matte i kaminen, och det blev diskussion om vem som skulle ligga var och smälta maten. Blev ingen fåtölj över till matte, men hon såg glad ut ändå. :)

12 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder! Jag är allt lite avundsjuk på Kasper som har sådana kattkompisar som ni att hålla ordning på. Han kan ju aldrig få långtråkigt!
  Hoppas Ni alla har en skön och solig helg.
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har ett fasligt sjå, ska du veta! Vi ska ju ut och in också, nästan hela tiden. Kasper passar dörren, för jämfört med honom och oss är ju vi matte nästan döv!
   Vi har sol och vi har det skönt, det hoppas vi förstås att du också har! :)
   Myse

   Radera
 2. Såklart att Katterian ska få komma till tals också. En viss hund skymtar ju faktiskt ändå! :)
  Lustigt som det kan bli med färgerna - svart och vitt och " hälta hälta" (som jag lärde mig i Hjo-bloggen). Nåja, Myse är lite melerad i det svarta men ändå. Härhemma går det helt i rödguld istället! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, som du skriver, faktiskt lustigt. När jag tänker efter så har mina fyrfota väldigt ofta varit svarta eller vita eller en blandning. Men inte alltid. :) Lite guld har det funnits hos mig också.
   Hälta, hälta - det är utvecklande att läsa bloggar. :D
   Alltid lär man sig nåt. :)
   Myse hälsar!
   Berit E

   Radera
 3. Så bra att det finns en Kasper som kan hålla ordning på tre hungriga katter. Det kanske lugnar ned sig när det blir varmare ute så även matten kan få en sittplats... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, matte får sitta i våra fåtöljer på dagen, för då är vi mest ute! Men sen vill vi ha dom tillbaka! Blir bättre när Gröna-rummet-dörren är öppen dygnet om - för då blir det i alla fall någon fåtölj över till matte!
   Myse

   Radera
 4. Snygg vår-header förresten... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du Ludde - jag gillar också den där headern - bäst att njuta, för snart kommer det väl nån blomma eller gammal båt eller nåt där i stället...
   Kasper

   Radera
 5. En stilla undring - får katterna maten serverad i bokhyllan? Hjo-Hjo skulle inte klara en sådan tingens ordning. Men så är han ju ingen katt heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasper klarar inte heller en sån tingens ordning - det är därför katternas mat står oåtkomlig för honom. På en hylla. :)
   Katterna har ständig tillgång till torrfoder. Kasper formligen älskar deras mat. Skulle glufsa i sig varenda liten bit ... matskålen skulle ständigt vara tom. Och hans njurar m.m. skulle må pyton.
   Berit E

   Radera
 6. Men pojkar vad ni gnabbas!
  Här has varsin matskål......
  Mycket roligt att få se de bilderna på er alla tre!
  (Min matte kan, möjligen, få ha "sin" fåtölj - den hon inbillar sig är hennes - fram till kvällskissen. Se'n får hon allt ta pinnstolen om hon ska vara uppe längre!/Assar
  PUSS grabbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tre matskålar i hyllan ryms inte - då skulle vi nog förresten helst försöka sno åt oss ur någon annans skål först.
   Vårt torrfoder står alltid framme, och DET gillar vi. För vi har för det mesta inte samma mattider. Den av oss som först noterar att den stora skålen är tom springer till matte och talar om att det är dags för påfyllning. :)
   /Myse, Filip, Maxi

   Radera